INGREDIENTS:
8 llimones
40 g de sucre
750 ml d'aigua
4 clares d'ou
La pell ratllada de 2 llimones
Una mica de sal
RECEPTA PEL GRANITZAT:
Primer, posarem a coure els 750 ml d’aigua amb el sucre. Quan comenci a bullir, deixa coure tota la barreja durant uns 10 minuts. Mentrestant, has de ratllar tota la pell de dues llimones i fer suc de les vuit llimones.
Quan estigui ben llest, ho hauràs de deixar reposar i refredar. De seguida, l’hauràs de barrejar amb el suc de llimona i la pell ratllada, que anteriorment has elaborat. Introdueix el pot amb la barreja completa al congelador, fins que comenci a congelar-se. Llavors munta les clares a punt de neu amb el pessic de sal, que anteriorment hem apuntat i barreja amb el semi-granitzat’, que hem aconseguit posant-lo al congelador.
Passat aquest procés, pots tornar a introduir tot el recipient al congelador fins que es congeli completament el futur granissat de llimona. En el moment de servir-lo, retira el recipient amb el contingut, uns minuts abans del congelador, raspa tot el granissat de llimona i serveix-lo en gots acompanyat d’unes rodanxes de llimona per decorar, i fer més atractiva la presentació.