Expressió artística

La introducció a l’expressió artística no ha d’esperar a que l’infant ja sigui capaç d’agafar correctament certs materials, ni a esperar un resultat determinat. Aquesta introducció s’inicia ja en l’etapa de 0-3 anys.

És un camí on l’objectiu real passa desapercebut, un procés on es treballa la coordinació ull-mà, on es desperta la curiositat, la manipulació, l’experimentació, els sentits, on s’enriqueix el llenguatge, on es treballa la força de la mà, la posterior prensió en pinça…

Es treballa amb materials diferents, textures diferents, colors diferents… ha de ser una oferta rica en varietat de materials, on cadascú trobi el que li agrada, el que li serveix per a explorar el món que l’envolta i l’enriqueixi.

Ja ens explicava el pedagog, psicòleg i filòsof John Dewey que l’art és experiència, que no s’entén com quelcom allunyat de la realitat, sinó com una experiència quotidiana i comú.

L’art és una experiència vital, una experiència purament sensorial.

 

“Per al nen petit, l’art és vida, i la vida és art.” (Schafer, Murray)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>