Creixem a la natura

El crític d’art Bernard Berenson recordava que els episodis de la seva vida més feliços corresponien als dies que jugava sol al bosc: “En la infància, aquest èxtasi s’apoderava de mi quan era feliç a l’aire lliure (…)”

“Creixem a la natura” és la nostra essència més apreciada a El rodó.  Treballem conjuntament amb les famílies, donem valor a l’entorn natural i l’activitat espontània dels infants en aquest entorn. La natura ens permet utilitzar  aquest context com eix fonamental per al desenvolupament motor, sensorial, emocional, social, ètic i estètic dels infants.

 

Donem valor a la riquesa dels materials naturals i que els infants redescobreixen contínuament: floretes, fulles seques, pedretes, sorra, bestioles, fang, aigua… Aquesta riquesa de materials, canviants, perennes, …ens permeten aprendre a respectar i a tenir cura de l’entorn natural, de nosaltres i dels altres.

En aquest sentit fomentem que es sentin satisfets per com juguen, més que per allò que posseeixen. Entenem que aquest principi enriqueix el veritable benestar emocional.

El reconeixement de sensacions i les emocions així com les actituds positives fonamentals en les relacions humanes (curiositat, respecte, llibertat, solidaritat, esforç, companyonia) són un objecte preuat. Fomentem que tots els aprenentatges vagin encaminats en funció d’aquestes premisses essencials.