Passejada pel centre de Barcelona

 

Aquest dimecres 19 de maig, els grups d’instrumental, català i castellà del CFA Bellavista hem anat a Barcelona a fer un passeig pel centre de la ciutat per festejar l’arribada del bon temps; sortida que també ha sigut el colofó d’aquest curs 2020-2021.

 

El punt de trobada ha estat l’estació de tren Les Franqueses-Granollers Nord a les 9 h del matí. Hem sortit a l’estació de Passeig de Gràcia i hem anat baixant per aquest passeig mentre coneixíem els detalls d’alguns dels edificis més emblemàtics, com ara la Casa Batlló i la Casa Amatller.

 

A poc a poc hem fet cap a la plaça Catalunya i allà hem realitzat una petita parada per fer-nos selfies amb els tradicionals coloms. També hem conegut la història de l’escultura de Josep Maria Subirachs Monument a Francesc Macià que s’hi troba, així com el fet que en aquesta plaça hi havia hagut fins a 7 entitats bancàries!

 

La parada següent ha estat l’exterior de l’esplèndid auditori Palau de la Música Catalana, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, un dels màxims representants del modernisme català.

 

Tot seguit hem continuat fins a la plaça de la Catedral i allà, a banda d’admirar-ne la Catedral de Barcelona i fer-nos més fotos, hem recordat la importància de la petjada romana (Porta Decumana i muralla) en aquest indret i hem gaudit del genial poema visual de Joan Brossa, Bàrcino, el qual evidentment ha generat més tandes de retrats.

 

Hem acabat la nostra ruta a la monumental plaça del Rei, rodejada d’edificis gòtics i renaixentistes, on també hi ha una escultura d’Eduardo Chillida, Topos V.

I tot això amb l’enriquiment de les aportacions de la Queralt, la nostra professora d’instrumental. Moltes gràcies per la lliçó d’història, Queralt!