La setmana passada la Kuka ens va encarregar una missió: entre tots, havíem d’esbrinar d’on ve el menjar que mengem a l’escola.
Els passos que vam seguir van ser:
-Vam mirar si els aliments que consumim porten algun tipus d’informació (etiquetes o capses), i la vam recollir.
-Vam observar si a l’enganxina o etiqueta hi posava una frase o marca que ens donés pistes i ens les vam repartir per buscar per interenet on es plantaven les fruites i verdures que mengem.
-Ens vam sorprendre en descobrir que la majoria de “marques” eren, en realitat, noms de proveïdors, i que els proveïdors eren els que repartien les fruites i verdures amb camions frigorífics dels camps on es cultiven a diferents zones per vendre-ho.
De vegades, entrant a la pàgina web descobríem on conreaven les fruites i verdures, però no sempre era tan fàcil. Vam haver de crear un compte de correu per escriure a alguns proveïdors i saber on es conreaven alguns dels productes que repartien.
-Quan vam tenir la procedència dels diferents aliments vam comprovar que tots els productes que havíem investigat eren cultivats a Espanya.
-Finalment, vam baixar al mapa que havíem fet entre tots a enganxar uns fils que indicaven el recorregut de cada aliment des del camp de conreu fins al menjador de la nostra escola.