PROGRAMA CONTRA EL BULLYING

La Fundació Barça utilitza l’esport com a mètode d’intervenció per a expressar i canalitzar les emocions, afavorir l’empatia i promoure les relacions entre els alumnes. És una nova metodologia de prevenció de l’assetjament escolar testada en 26 escoles d’educació primària i 5.000 infants a Catalunya durant dos anys i que ha reduït en un 35,8% les víctimes de bullying i en un 61% les de ciberbullying.

Avui han vingut a l’escola en Roger i en Toni , tècnics de la Fundació Barça, a explicar-nos com  ho fan.

Hem fet dues sessions: el cicle dels grans i el cicle dels mitjans. Primer hem vist un vídeo amb diferents situacions i n’hem parlat entre tots. La segona part, l’hem fet al pati: treballant en equip, hem confeccionat un trencaclosques amb el lema Si canviem les regles, canvia tot. També hem trobat paraules en una sopa de lletres: com se sent una persona que pateix bullying? Soledat, tristor, por, …

Al final, ens han regalat una polsera del Barça i un fulletó sobre l’activitat.

Ens ho hem passat molt bé i hem aclarit alguns dubtes. A partir d’aquí, continuarem treballant contra el bullying! Llegir més»

PATINEM A MANLLEU!

Aquest darrer dilluns de trimestre, els alumnes de 1r i 2n han aprofitat el fred per anar a patinar a la pista de gel de Manlleu. El fet que aquest sigui curs Olímpic i que els alumnes de 1r siguin la classe del patinatge, ens ha donat peu a aprofitar per fer aquesta sortida. També ens ha anat bé per seguir treballant els equilibris, tal i com estem fent des de l’àrea d’educació físca, juntament amb els lliscaments.

La sortida, tot i que ha començat amb l’arribada amb retard del tren, ha anat d’allò més bé. Han patinat, han caigut i sobretot…han rigut molt!!!

Cliqueu a la fotografia per veure’n més

20N – ELS DRETS DELS INFANTS

El 20 de novembre, vam celebrar el dia dels drets dels infants que vam treballar durant uns dies abans. Sabeu que tots els nens i nenes teniu uns drets que ningú us hauria de prendre mai?

Des de fa 30 anys, tots els drets dels infants estan recollits en un document que van firmar l’any 1989 els països que formen part de les Nacions Unides, que són gairebé tots els del planeta. En van dir Convenció dels drets dels nens, i des d’aleshores, tothom té l’obligació de seguir-la.

Hi ha alguns drets que potser us semblen molt senzills de complir però que no ho són tant, per exemple un dels drets més elementals, EL DRET A MENJAR no es compleix. Encara hi ha milions de nens i nenes al món que passen gana, i alguns, fins hi tot, es moren.

Per sort amb altres drets s’ha avançat molt, cada vegada hi ha més nens i nenes que van a l’escola i menys que han de treballar i fer de soldats en països en guerra.

Us adjuntem fotografies d’aquest dia. Per veure les fotografies, cliqueu a la imatge

SANTA CECÍLIA

Avui hem celebrat la diada de la Música, en motiu del dia de Santa Cecília, la Patrona dels músics.

Els nens i nenes d’educació infantil han cantat i ballat la cançó “L’hora de fer música ” de la Dàmaris Gelabert i amb  la dansa “Patatuf”. Els nens de Cicle Inicial han ballat la “Dansa dels amics”, i juntament amb els de 3r han cantat la cançó de “Podries” amb la lletra de d’un Poema de la Joana Raspall. Els nens de Cicle Mitjà han fet una coreografia amb percussió corporal i Cicle Superior han ballat una dansa africana “Kwaheri” i conjuntament amb els de 4t han cantat la cançó “Obre els ulls”.

clicant la imatge accedireu a les fotos de la jornada

Per últim ho hem fet aprenent, cantant i ballant una cançó relacionada amb el Projecte que treballem tota l’escola:

Visca la música!!!

CURS OLÍMPIC A LES BASSEROLES

Aquest dilluns 28 d’octubre hi ha hagut molt moviment pel matí. Les mestres han vingut vestides amb un look molt esportiu (futbolistes, tennistes, jugadores d’hoquei, karatekes, nedadors, ciclistes, motoristes, entrenadores,…) per tal de sorprendre a tots els nens i nenes de l’escola. I ho han… Llegeix més»