RECULL DE RECURSOS EDUCATIUS

A continuació trobareu un seguit de recursos educatius per aquests dies de confinament. Algunes propostes són on line, d’altres per gaudir-les en família. Esperem que en pugueu treure profit!

Aquests dies són una bona oportunitat per a que els nens i nenes puguin col·laborar en les tasques de casa: parar i desparar la taula, plegar la roba, fer els llits, posar o desparar el rentaplats … Cal reorganitzar les rutines, podem fins i tot planejar un horari setmanal de tasques, activitats i projectes que podeu o voleu fer. Pautar una estoneta per a cada cosa: tasques a fer en llevar-nos, activitats d’aprenentatge, estones lúdiques, estones per a connectar-se a aplicacions o programes, estones per fer activitats en família, rutines pels àpats, hàbits d’ordre o higiene personal, … Els nens i nenes necessiten rutines que els ajudin a establir un marc de referència i els donin seguretat, per tant podem construir uns nous hàbits familiars per aquests dies i prescriure un horari aproximat, això ajudarà a que els nostres infants estiguin més tranquils i se sentin acompanyats.

Entre tota la família podeu elaborar el menú setmanal dels àpats principals, vigilant que sigui saludable i equilibrat! Triar receptes que ells i elles mateixes puguin elaborar o amb l’ajuda d’algun adult si s’escau. També podeu provar de fer rebosteria i elaborar galetes, pa de pessic o postres. La cuina és un espai màgic per aprendre, donat que podem treballar la comprensió lectora i oral, el llenguatge matemàtic amb el càlcul de quantitats o les unitats de mesura, coneixement del medi experimentant amb les qualitats de la matèria,… A més de les competències transversals d’aprendre a aprendre,  l’autonomia i iniciativa personal, etc.

És un bon moment per a recuperar jocs de taula de la prestatgeria! També podeu aprendre nous jocs de cartes, un recurs boníssim per treballar aspectes matemàtics com el recompte, l’associació, l’anàlisi i interpretació,… Fins i tot poden construir o inventar els seus propis jocs, afegir o canviar algunes regles en els jocs tradicionals, en qualsevol cas caldrà posar-se d’acord i redactar-les per a que totes les jugadores les coneguin!

Aquests dies també cal llegir, LLEGIR molt! És una oportunitat per a crear un bon hàbit lector. Malauradament les biblioteques públiques estan tancades, però els quioscs romanen oberts. Triem lectures que resultin llamineres per a la canalla, tan se val si són revistes, contes, còmics o novel·les.

Si disposeu de qualsevol carnet d’una biblioteca pública podeu emprar el servei en xarxa eBiblio, que permet descarregar en préstec un gran catàleg de publicacions en format digital. Us deixem l’enllaç que explica com fer-ho, només heu de clicar sobre el logotip:

Podeu descarregar-vos l’aplicació a qualsevol dispositiu mòbil i gaudir de la lectura que més us vingui de gust!

 

També us deixem alguns recursos en línia per a practicar la LECTO – ESCRIPTURA:

  • M’endevines? Web amb un gran recull d’endevinalles per infants d’Infantil i Primària.

  • Una mà de contes: És una web que recull una gran quantitat de vídeos que expliquen contes molt originals. Una veu en off explica la història i s’il·lustra amb tècniques artístiques molt diferent. Visita la web Una mà de contes i descobreix MOLTS contes.

  • Entrena’t a llegir: Aplicació amb activitats útils per millorar la lectura, tant la velocitat com la comprensió. Les activitats estan repartides en tres nivells: Comença a córrer, mig fons i marató.

  • Els contes d’en Tom i la Laia: En aquesta pàgina trobareu contes interactius per llegir, escoltar i fer activitats de comprensió de la lectura. Contes adreçats a Educació infantil i Cicle Inicial.

  • Lectura eficaç:  Gran recull d’exercicis per millorar la lectura. Aquests exercicis són molt útils per treballar la percepció visual i la comprensió mental del que s’ha llegit.

  • Poemes Naturals Recull de poemes molt divertits per treballar amb els infants d’Infantil i Primària.

  • Contes bojos: Pàgina web que conté diferents plantilles per elaborar contes molt esbojarrats. Per començar cal omplir unes paraules en un formulari. Les paraules que es posin serviran per formar el conte. Quan estigui complet es pot llegir i imprimir. Es creen contes molt i molt divertits!

 

Us compartim també un secret universal: a la majoria de nens i nenes els encanta MODELAR! Com que probablement no tothom teniu fang a casa, us proposem una manera senzilla per a preparar pasta de sal. Aquest material es pot pintar un cop eixut o tenyir-lo amb diferents colorants alimentaris quan el prepareu. Si cliqueu sobre la imatge s’obrirà l’enllaç a la web on s’explica com elaborar-ho.receta de masa de sal

Per a les famílies més tecnològiques potser us agradaria poder fer la vostra pròpia PEL·LÍCULA D’ANIMACIÓ, amb la tècnica stop motion és molt fàcil. L’stop motion consisteix en capturar fotografies consecutives d’un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que, visualitzant-les ràpidament, sembla que l’objecte es mou. A continuació us deixem un vídeo tutorial on s’explica en què consisteix, com fer-ho i algunes aplicacions que podeu instal·lar a qualsevol tauleta o telèfon mòbil per fer el muntatge de les fotografies que aneu prenent. Un cop us familiaritzeu amb l’aplicació (està xupat!), podeu decidir el guió del curtmetratge, preparar el material i fer el muntatge. Després podeu compartir la vostra pel·lícula animada amb tothom!

Com a curiositat, inserim un vídeo on podeu veure l’evolució d’aquesta tècnica d’animació al llarg del temps:

 

Per a practicar l’ANGLÈS, ja sabeu que l’escola està subscrita al programa KoalaText

Donat l’estat d’excepcionalitat d’aquests dies l’accés a tot el contingut és obert, però si teniu alguna dificultat per accedir i no disposeu de la contrasenya, podeu sol·licitar-la a través del correu del centre info@balmescastellbell.cat

També podeu veure i triar entre les propostes que trobeu a la pàgina d’anglès d’aquesta mateixa web.

 

I si el que voleu són recursos per a practicar el llenguatge MATEMÀTIC, aquí us en deixem uns quants:

  • Dados: Càlcul mental tot jugant amb els daus. Un joc molt divertit. Hi ha 5 nivells de dificultat.

  • Càlcul mental. Operacions de càlcul mental divertides? Comprova-ho!

  • Ictgames: Pàgina web amb un gran recull de jocs matemàtics

 

  • La Longitud : Web amb un recull de jocs matemàtics per treballar les unitats de mesura: de longitud, de pes i massa, de volum i capacitat.

  • La motxilla. Una web que conté un gran recull de jocs matemàtics molt divertits.

 

També us recordem que el programa InfoK és un recurs molt bo per a mantenir-se informat amb les NOTÍCIES més actuals:

 

L’escola també està subscrita al setmanari digital Tricicle, amb notícies d’actualitat per a totes les edats. Sol·liciteu la clau d’accés a través del correu de centre info@balmescastellbell.cat.

Resultat d'imatges per a "el tricicle setmanari"

Al canal de Youtube Happy Learning Español trobareu vídeos amb continguts tant de coneixement del MEDI NATURAL (les plantes, els animals, el cos humà, el planeta terra, la matèria, l’efecte hivernacle…), com de coneixement del MEDI SOCIAL (etapes de la història).

  • El món per un forat:  Recull de vídeos, fotografies, dibuixos i activitats interactives per treballar l’entorn natural i social: els éssers vius, els paisatges i la societat.

  • Dinàmiks. Per a descobrir les meravelles de la CIÈNCIA i fer experiments increïbles!

Seguim connectades!!

#joemquedoacasa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>