Planificació i seguiment

PLANIFICACIÓ

Entenem per planificació l’organització i seguiment d’aquelles actuacions destinades a assolir els objectius que hàgim determinat en l’apartat anterior. La planificació és una tasca necessària per aconseguir avançar cap als objectius que ens hem marcat i que es pot dur a terme dins la Comissió d’Estratègia Digital de Centre.

Per cada objectiu, serà necessari dissenyar activitats que permetin el seu assoliment. Igual que passava amb la selecció d’objectius, cal ser realista a l’hora de determinar les activitats que es realitzaran i cal prioritzar aquelles que més poden apropar-nos a l’objectiu.

Un cop dissenyades les activitats, cal planificar el seu desenvolupament. Per cada activitat, seria convenient determinar:

  • Recursos necessaris pel que fa a infraestructures, maquinari, recursos humans i temporals (reunions, hores destinades a organitzar i implementar les actuacions, etc.)
  • Distribució de responsabilitats de tasques.
  • Temporització.
  • Indicadors: en el cas de les activitats és recomanable definir indicadors que mesurin la quantitat del que s’ha fet (abast), com ara el nombre de participants, % d’alumne implicats, etc. i indicadors que mesurin la qualitat d’aquestes activitats. Convé que cada indicador vagi acompanyat del seu criteri d’acompliment.
  • Tasques associades: si l’activitat és complexa, és útil dividir-la en diferents tasques.

 

SEGUIMENT

Un cop es comença a implementar l’EDC és molt important fer un seguiment de les activitats planificades. Existeixen moltes opcions per fer aquest seguiment i cada centre pot optar per la que més li convingui.