Timbre musical: La setmana del 22 al 26 de març escoltarem…

Hola de nou a tothom,

La setmana del 22 al 26 de març escoltarem la banda sonora de la popular sèrie “El hombre y la tierra”.  Volem retre homenatge al seu autor que ens va deixar el dia 17 de març a l’edat de 87 anys…

Antón García Abril va ser un compositor i músic autor de bandes sonores per a pel·lícules i sèries de televisió.

Entre 1974 i 2003 va ser catedràtic de Composició i Formes Musicals del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. Al 1982 va ser escollit membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran de Madrid i al 2008 va ser nomenat membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. Així mateix, fou President d’Honor de la Reial Acadèmia de Nobles i Belles Arts de Sant Lluís, de Saragossa. És Premi Nacional de Música d’Espanya i en 2006 va rebre el VII Premi Iberoamericà de la Música Tomás Luis de Victoria, considerat l’equivalent al Cervantes de la música clàssica. L’any 2002 va rebre el premi sol major, un dels premis musicals que s’atorguen a músics il·lustres aragonesos més reconegut a nivell nacional i internacional.

Al 2014 va rebre el premi FIMUCITÉ del Festival Internacional de Música de Cinema de Tenerife, que, a més, des d’aquesta edició porta el seu nom. En aquest festival (FIMUCITÉ 8) van dedicar part d’una jornada a la seva música.

A l’octubre de 2014 rep la medalla d’or de l’acadèmia de cinema en reconeixement a la seva obra.  En el mateix any rep el Premi Especial a una Trajectòria en els XV Premis de la Música Aragonesa.

Va compondre obres orquestrals, música de cambra i obres vocals. És important ressenyar la seva faceta com a autor de música per a cinema i sèries de televisió com El hombre y la tierra de Félix Rodríguez de la FuenteLos camionerosSor CitroënFortunata y JacintaAnillos de oroSegunda enseñanzaBrigada CentralRamón y CajalLa ciudad no es para míCompuesta y sin novio y Requiem por Granada.

En 1966 va realitzar la banda sonora de la pel·lícula Texas, adiós, un spaghetti western protagonitzat per Franco Nero.  Dins de la música per a veu i piano destaquen les seves cançons portades al disc de forma magistral per Ainhoa Arteta.

Va compondre l’himne d’Aragó per encàrrec de les Corts d’Aragó, i que és actualment l’himne oficial d’Aragó des de 1989.

Amb aquesta banda sonora el recordem aquesta setmana i us convidem a tornar a veure una de les sèries documentals d’animals més vistes en els darrers temps…”El hombre y la tierra” de Félix Rodríguez de la Fuente… Us deixem un vídeo que esperem que us agradi perquè la pugueu sentir quan vulgueu…

El hombre y la tierra – BSO – Antón García Abril

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>