Timbre musical: La setmana del 17 al 21 de maig escoltarem…

Hola a tothom,

La setmana del 17 al 21 de maig escoltarem la cançó “Volare” versionada pel grup Gipsy Kings…

Els Gipsy Kings (Reis Gitanos en anglès) són un grup musical de flamencsalsa i pop de les ciutats d’Arle i Montpeller, a la Provença, que interpreta les seves cançons principalment en llengua castellana amb accent andalús.  Malgrat que els membres del grup van néixer a Occitània, la seva família prové de gitanos catalans que havien fugit de Catalunya arran de la Guerra Civil EspanyolaSón coneguts per haver acostat la rumba catalana a públics de tot el món. Originalment, el grup es va anomenar Los Reyes.

Criats dins la cultura gitana, els Gipsy Kings han conservat el català com a llengua materna i han adoptat el castellà per a cantar, costum estès entre els gitanos catalans de França des de fa dècades.  La música dels Gipsy Kings té un estil particular de rumba amb aires flamencs i influències pop, i ha estat descrita com un lloc on «el flamenc espanyol i la rapsòdia gitana es troben amb la salsa i el funk».  Moltes cançons seves s’adapten a danses com ara la salsa i la rumba.

Us deixem l’enllaç del vídeo amb la cançó per si la voleu aprendre i cantar-la, gaudiu molt de la rumba i la seva alegria !

Volare – Lletra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>