Robòtica LEGO WEDO 2.0 – POEFA (Projecte amb oportunitats d’èxit educatiu a favor de l’alumnat)

Hola de nou a tothom,

El curs passat amb la concessió d’aquest ajut POEFA (Projecte per afavorir l’èxit educatiu de l’alumnat) del Departament d’Educació, el Ministeri d’Educació i el Fons Social Europeu, al centre vam poder garantir el desenvolupament del projecte d’escacs i robòtica pel raonament matemàtic pels cursos de 5è i 6è, però, amb el confinament va quedar pausat fins aquest curs, que han aprovat una pròrroga del termini i podem acabar de fer les activitats que restaven pendents.  Endavant amb el pensament !

Els escacs i la robòtica són eines del raonament lògic-matemàtic, fonamentals en qualsevol tipus de problema de la vida quotidiana. La imaginació i la creativitat es posen en funcionament en una mena d’intercanvi mental amb l’adversari (en el cas dels escacs) i per superar diversos reptes per obtenir una finalitat (en el cas de la robòtica).

Hi ha una estimulació contínua del cervell que afavoreix l’agilitat mental i que és molt necessària per tenir un bon ensinistrament del pensament i una actitud oberta vers l’aprenentatge matemàtic i la trobada ràpida de solucions a diversos plantejaments o problemes.

L’objectiu principal de treballar les matemàtiques amb tallers de reforç, racons, escacs i robòtica sorgeix de la necessitat de millorar aquestes capacitats en els/les nostres alumnes per tal de millorar els seus resultats educatius i engrescar-los en l’estima i valor a aquesta àrea de coneixements tan necessària.

Ahir van venir els professionals de LEGO a fer un taller d’introducció a la robòtica amb el LEGO WEDO 2.0 amb els robots als grups de 6è… Va ser molt divertit i engrescador per l’alumnat i pel professorat, ja tenim els kits comprats per poder continuar amb la feina de robòtica a matemàtiques.  Us deixem una petita mostra del robot en acció…

See you soon with new news…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>