Tallers interdisciplinars – Les emocions!

Perquè realitzar tallers d’educació emocional a l’escola?

Els objectius bàsics dels tallers intercicle sobre les emocions són :

Identificar les pròpies emocions. Prendre consciència de les pròpies emocions, vol dir adonar-nos del que sentim i del que senten els altres: tristesa, felicitat, por, alegria, amor, ràbia, pena, gelosia…

És important que identifiquem les emocions i les etiquetem, les anomenem pel seu nom: ira, alegria, tristesa…

Comprendre les emocions. Cal que l’infant entengui que aquelles emocions apareixen per un motiu o situació concreta. Tant les emocions pròpies com les emocions dels companys.

És important que treballem l’empatia per aprendre a comprendre els altres.

Expressar les emocions. Cal aprendre a expressar les nostres emocions ja que compartint-les ens sentirem millor i els altres ens podran ajudar.

És important que aprenguem a expressar les emocions perquè els altres ens comprenguin. Cal que les expressem de manera adequada i correcte.

Controlar les emocions. Cal que els infants aprenguin habilitats per regular i controlar les seves emocions.

És important que controlem les nostres emocions ja que si no ho fem aquestes ens limitaran i ens faran actuar de manera incorrecte.

Gestionar les emocions.  A partir de les emocions que sentim hem de ser capaços de triar què fer i com actuar.

És important que aprenguem a gestionar les emocions perquè això ens ajudarà a actuar de manera correcte i prendre les decisions encertades.

 

A les quatre sessions d’aquest trimestre, petits i grans, hem tractat le emocions des del conte “El monstre de colors” i els jocs cooperatius. Aquí teniu una petita mostra de les activitats realitzades.

 

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>