El conte d’en Patufet

Aquest divendres les nenes i nens d’infantil han sortit amb el seu propi conte d’en Patufet!
Després d’explicar el conte, veiem què és el safrà, que en Patufet va a comprar per la seva mare. Veiem que té un color terrós i fem hipòtesis sobre quin color pintarà. Després, el barregem amb aigua i veiem que l’aigua es tenyeix de taronja, però… pinta d’aquest color?
Ho descobreixen mentre pinten el seu propi dubuix!

En una segona sessió, veiem la col on en Patufet es va quedar adormit quan el bou se’l va cruspir! N’agafem unes fulles i estampem el fons del que serà el nostre conte!

Ara que ja teniu els contes a casa vostra, ja us l’han explicat?
Esperem que el gaudiu tant com nosaltres!

Fem un taller amb teles!

Aquesta tarda els nens i nenes d’infantil hem realitzat un taller amb teles i se’ns ha obert tot un món de possibilitats!
Han creat pobles i ciutats amb materials de fusta fent sevir les teles de carreteres, rius i mars. S’han disferssat i sobretot, han construit cabanes!
Ha estat una tarda molt divertida.
Esperem que us agradi!

Taller del BUF

Hola famílies!

A l’hora de PRAXIES a l’educació infantil acostumem a fer jocs lingüístics, consciència fonològica de sons i paraules i activitats relacionades amb el buf.

En aquest article us presento les fotos d’activitats relacionades amb el buf que hem anat fent fins ara i als infants els hi encanta!

Espero que us agradin.

GransCast! El PODCAST de la Classe dels Grans!

És un orgull poder presentar-vos aquest Podcast que els i les alumnes de la Classe dels Grans han creat dins l’àrea de Comunicació Audiovisual. Ells/elles mateixos/es ho han fet TOT. Van redactar l’esquelet del programa, van escriure el guió de totes les seccions, van organitzar l’escaleta i el van gravar en directe. En podem estar ben orgullosos de la gran tasca que han realitzat: treballant en equip i amb ganes de que tot sortís bé.

A més, van comptar amb la inestimable col·laboració d’unes intrèpides i naturals “mamis”; que es van prestar a participar en el Podcast. Moltíssimes gràcies, ens ha encantat la vostra participació!

 

SANT JORDI 2021

Us presentem algunes de les activitats que hem fet durant la setmana de Sant Jordi: racons, tallers, paradeta, manualitats… I una activitat molt original, Glopets de Lectura,  que han realitzat els nens i nenes d’infantil i cicle inicial per recomanar als seus companys la seva lectura preferida.

Acabeu de gaudir de la diada de Sant Jordi  i també de les fotos que us presentem🌹🌹🐲🐲

SANT JORDI 2021 from Zer La Coma on Vimeo.

 

La teranyina de les coses bones i l’arbre de les qualitats

En el món complex d’avui és imprescindible treballar actituds que, des d’uns principis morals compartits, contribueixin a la convivència i al respecte dels drets de les persones. Els alumnes han d’aprendre a ser competents per viure i conviure d’acord amb els valors propis d’una societat democràtica: la llibertat i la responsabilitat personal, la solidaritat, el respecte, la igualtat i l’equitat.

Ser competent en aquesta àrea significa poder detectar situacions de la vida quotidiana, a casa, a l’escola, al poble, etc., que permetin respondre i actuar des d’una perspectiva de caràcter ètic.

L’àrea de valors es desplega entorn de tres dimensions:
– La dimensió personal fa referència a l’individu en singular, en tant que és capaç de dirigir la seva vida. L’autonomia, el desenvolupament d’habilitats i l’expressió del pensament propi són aspectes que afecten de ple cada persona.
– La dimensió interpersonal fa referència al tracte amb els altres. Tracta de les relacions que s’estableixen amb les persones amb les quals es conviu.
– La dimensió social abraça un entorn social més ampli, el que aplega tota l’espècie humana, tot i que el seu abast es va configurant de mica en mica: la ciutat, la comarca, el país, etc. Les competències d’aquesta dimensió desvetllen el caràcter solidari de cadascú que detecta i intenta ajudar en situacions injustes i que empeny a buscar alternatives.

A continuació us presentem dues activitats que hem treballat a l’àrea de valors durant el segon trimestre:

LA TERANYINA DE LES COSES BONES

Aquesta activitat és una dinàmica molt visual per treballar la cohesió del grup. La idea és fer una teranyina amb un cabdell de llana anomenant una qualitat positiva de nosaltres mateixos i passar la llana a un company. Quan tothom va dir la seva qualitat positiva vam obtenir una teranyina de coses bones. A continuació, per desfer-la, vam dir una qualitat bona del company que en la formació de la teranyina ens havia passat el cabdell. Per últim, vam parlar sobre totes les coses bones que s’havien dit i com ens havíem sentim després de dir-les i sentir-les.

Amb aquesta activitat vam reflexionar sobre les coses bones de cada company i les d’un mateix adonant-nos que tots tenim moltes qualitats bones tot i que sovint és més fàcil veure les dolentes. La teranyina ens permet veure la xarxa que formem tots els participants del grup, tots estem units i connectats. Si un company deixa anar el fil, la teranyina cau, per tant tots som igual d’importants i necessaris.

Algunes de les qualitats que van sortir:

  • Sobre ells mateixos: Tinc facilitat per pintar. Sóc generosa. Sóc amable. Tinc molta imaginació.
  • Sobre els companys: M’animes quan estic trista. Em fas riure. M’ajudes i ajudes als altres. Puc confiar amb tu.

L’ARBRE DE LES QUALITATS

Aquesta activitat ens va permetre donar continuïtat a l’activitat de la teranyina. Cada alumne va dibuixar un tronc amb el seu nom en un foli. Després van rebre fulles d’arbre. En aquestes fulles van escriure una qualitat per cadascun dels seus companys. Finalment, cada alumne va rebre les qualitats que havien escrit els seus companys sobre ell i les van enganxar al seu tronc.

No us penseu que els hi va resultar fàcil escriure sobre tots i cadascun dels seus companys. Els hi va costar, tot i l’estima que es tenen, posar per escrit aquestes virtuts sense caure en coses superficials. Això ens va donar peu a parlar sobre que sovint no expressem en veu alta qualitats positives dels nostres companys amb la facilitat que sí critiquem.

Des de començament de curs que estem veient com n’és d’important tenir un pensament positiu i ser amables amb nosaltres mateixos i amb els altres.

La Classe dels Grans es fan … electricistes!

Durant les darreres setmanes de trimestre, amb la Classe dels Grans vam fer un taller de circuits elèctrics de tota mena: simples, de més complexos, amb interruptors, amb petits motors, amb enginy i experimentant també amb l’electroestàtica. També vam aprofundir amb conceptes teòrics al voltant dels circuits elèctrics i la pròpia electricitat.

El resultat, com sempre, es que ho van gaudir molt, van aprendre i van sentir-se molt orgullosos de poder completar totes les pràctiques del taller. Enhorabona!

 

Taller d'electricitat – Classe dels Grans from edu.teixido@gmail.com on Vimeo.

CI – Where’s my coat?

EN

A few weeks ago we finished unit 3. This unit was about clothes. In this video you will see some of the oral activities we have done in class. We work very hard! We hope you like it.

CAT

Fa unes setmanes vam acabar la unitat 3. Aquesta unitat tractava sobre les peces de roba. En el següent vídeo podeu veure algunes de les activitats orals que hem fet a la classe. Ens esforcem i treballem molt! Esperem que us agradi.

 

PREMI DEL CONCURS PETITS ARTITES

Fa unes setmanes la Laura, mare del Nil i l’Èric, ens va proposar  participar al concurs de dibuix Pequeños Artistas de la comercial Lyreco. Vam acceptar la proposta i de seguida ens vam posar mans a l’obra. Des de P3 fins a 6è tots vàren fer els seus dibuixos relacionats amb material de papereria. I ho van fer tant i tant rebé que dies després ens van dornar la noticia de que un dels dibuixos, el de la Júlia Pedrós , havia estat seleccionat i seria guardonada amb un lot d’articles de paperia i que el centre també rebria com a obsequi un lot de material escolar. A més, el dibuix de la Júlia apareixerà al nou catàleg de la comercial Lyreco.

Moltes felicitats a la Júlia pel dibuix guanyador  i a tots els nens i nenes de l’escola per haver ajudat a guanyar el premi per l’escola😍😍. Si cliqueu AQUI 👈podreu veure tots els dibuixos que vam presentar al concurs.

La setmana passada van arribar els premis a l’escola. Hem fet alguna foto per mostrar-vos el que ens van regalar. De ben segur que amb tot el material que ens ha arribat podrem fer unes manualitats xulíssimes i la Júlia gaudirà molt amb el seu regal😊.