EMOCIONS: Alegria i Tristesa

Entre els mesos de febrer i març hem treballat les emocions de l’Alegria i, en contraposició, la de la Tristesa.

L’Alegria l’hem treballat amb el conte Les meves petites alegries de Jo Witek y Christine Roussey (Ed. Bruixola).Les sorpreses, els regals, el Nadal, les festes, les cançons, estar amb els amics…han sigut algunes de les coses que els nens i nenes han identificat com a font d’alegries.

 

En el treball d’aquesta emoció també han col.laborat les famílies aportant frases al mural de somriures que hem tingut exposat al passadís. Allà apareixien tots els somriures dels nens i nenes de la classe. Les famílies havíen d’identificar quin era el que pertanyia al seu fill/a i escriure-hi alguna cosa que al llegir-la el/la fes somriure.

 

La tristesa ens capficava més, no ens agradava, però hem après que també és important estar trist/a, sentir la tristesa, comprendre-la, comunicar-la…A classe hem creat la capseta de la tristesa. Allà qui es trobi trist pot escriure el motiu dins una llàgrima de paper i posar-la dins la capseta de les tristeses. Més tard les llegim i intentem entrendre perquè està trist o trista el nostre company/a, si nosaltres també ens sentim així alguna vegada o què podem fer perquè la tristesa no es quedi molt temps amb nosaltres. El conte    “Tristeza. Manual de usuario “ de   Eva Eland (Ed. Picarona) , ens ha donat una visió molt humana de què i qui és la tristesa i de com conviure amb ella.

CLICANT A LES IMATGES podeu veure algunes fotos de les sessions de treball.

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>