AULA SENSORIAL.Sessió 1

Aquest mes d’octubre els alumnes d’infantil vam iniciar les sessions setmanals a l’aula sensorial. Vam treballar en setmanes alternes amb les taules de llum i la llum negra.

A la primera sessió de taules de llum vam presentar les taules, les normes de l’aula i vam conèixer com funcionavem i amb quin material treballaríem. Vam realitzar activitats de conteig, construcció amb blocs magnètics, classificació i motricitat fina i creació lliure de figures amb diferents materials.

Al vídeo us mostrem imatges de la sessió.

AULA SENSORIAL_sessions octubre_TAULES LLUM from Zer La Coma on Vimeo.

A la primera sessió de llum negra o ultravioleta vam descobrir infinitat de coses. El primer descobriment es que existeix un altre tipus de llum diferent a la llum blanca del fluorescent de classe, i que aquesta llum és una mica màgica perquè quan s’encenia a les fosques feia brillar les coses blanques dins la foscor (deducció i comprovació dels propis nens i nenes): les nostres samarretes, els fulls, els botons de la bata de la senyo, els mitjons que portàvem posats…Van explorar super animats la classe buscant coses “brillants”. Però ep! Com és que les gometes del cabell , les sabatilles esportives d’alguns nens i nenes, els cordills, …. brillen? Vet aquí el segon descobriment: la llum negra també fa brillar els objectes fluorescents. Dins una bossa vam trobar un munt de coses fluorescents que s'”encenien” amb la llum ultravioleta: pompons, pintura, gomes, plastilines, … i també vam descobrir que a l’apagar la llum, a les fosques, desapareixien els colors brillants i que si enceniem la llum normal i miravem els dibuixos i objectes blancs i fluorescents aquests també s'”apagaven”, la màgia desapareixia. La sessió la vam acabar fent un dibuix amb retoladors fluor que ens vam quedar xulíssims!!
Però el que va brillar més durant les sessions van ser les cares de sorpresa i il.lusió dels peques.
Mireu al vídeo part de l’activitat.

AULA SENSORIAL_sessions octubre _LLUM NEGRA(1) from Zer La Coma on Vimeo.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>