Recomanacions de llibres de cicle inicial per aquest Sant Jordi

1

 “Una catàstrofe afortunada”. Adela Turin i Nella Bosnia. Ed Kalandraka

 Sinopsi: La catàstrofe ho posa tot potes enlaire: la família Ratoner es queda sense llar i  canvien  completament les seves vides. Però la senyora Ratoner en trobarà la solució i  passaran de tenir  una  vida ben monòtona a viure aventures i nous rols dins la família.

 

 

 


cocina portada.fh11

 “A la cuina de nit”. Maurice Sendak.  Ed. Kalandraka

 Sinopsi:  Es tracta d’un relat oníric, un text rimat que transmet diversió i energia, protagonitzat per un  nen  i tres pastissers.

 

 

 

 


“El meu avi i jo”. Núria Parera. Ed. Joventut

3

 Sinopsi: Amb el meu avi Simó jugo cada dia a amagar petons. Encara  que hagi d’anar a l’hospital, encara que no hi sigui, el meu avi Simó i jo  seguim jugant…”

Un bonic àlbum artístic, amb paraules senzilles, que relaten la relació entre una néta i el seu avi. Mitjançant el joc d’amagar petons, descobrim que l’avi pateix oblits, i un dia li diuen a la nena que l’avi no tornarà perquè s’ha oblidat de respirar…

El seu dol serà més suportable gràcies a la interacció amb la seva mare, i al petó que el seu avi li va deixar perquè el recordés quan no hi fos…


4

“Jo també vaig ser dins la panxa de la mama?”. Dagma Geisler. Ed. Joventud

Sinopsi: La Lili, una amiga de la mama, ha vingut de visita. Té una panxa ben rodona i força grossa. —Hi ha un bebè que està creixent a dins! —diu la mama. —Jo també vaig ser dins la teva panxa? —pregunto.
—És clar! —diu la mama. —I la teva panxa era tan grossa com la de la Lili? La mama riu. —Jo crec que la meva panxa era fins i tot un xic més grossa que la seva. Tu eres un bebè molt gran quan vas néixer…
Què pot ser més fascinant que saber d’on véns? Aquest llibre ofereix l’ocasió de parlar sobre un tema molt important als nens que volen saber realment quin ha estat el seu camí.


 

5 “El so dels colors” Barb Rosenstock i Mary Grandpré

 Sinopsi: Vasya es passava el dia educant-se per ser un nen rus com  cal…, fins el dia en què la  seva tia li va regalar una petita caixa de fusta,  plena de pintures. Vasya va barrejar el vermell  amb el groc, després el  vermell amb el blau. A mesura que canviaven els colors, sentia una  música… Vasya sentia cantar els colors!
«Vaig veure tots els colors dins del meu cap, eren davant dels meus ulls; línies salvatges, com  embogides, que s’esbossaven davant meu.»


6“L’endrapasomnis” Michael Ende. Ed. Joventut

Sinopsi: Tenir por als malsons ja és terrible per a tots els nens;       doncs imagina per a una princeseta que es diu Dormissona i que viu      al País de la Bona Son, on els seus habitants creuen que dormir bé és  la cosa més important de totes les coses que es fan i es desfan. El rei del País de la Bona Son decideix viatjar pel món en la recerca d’un remei contra els malsons de la seva filla.


8 “Petit ós i els sis ratolins blancs” .Chris Wormell. Ed. Joventut

 Sinopsi: Un petit ós surt a passejar i es troba sis ratolins blancs aterrits  en el més profund d’un  bosc feréstec. S’han perdut, es fa fosc… i els sis  ratolins estan segurs que algú se’ls cruspirà!  Però no cal patir, perquè el  petit ós és aquí per ajudar-los. Tanmateix, les seves idees seran prou  enginyoses com per salvar-los de les criatures que s’amaguen en la foscor?
Vet aquí una meravellosa història que enalteix la valentia i la rapidesa mental.


9“Benvingut a la família”. Mary Hoffaman i Ros Asquith. Ed. Joventut

Sinopsi: Aquest llibre il·lustrat explora les diferents maneres en què un bebè o un nen pot arribar a una família: part natural, l’adopció, la família d’acollida, així com els diferents tipus de família; monoparentals, pares del mateix sexe, etc. Es tracta d’un llibre informatiu únic, amb un missatge important i positiu: cada família és diferent i cada família es igualment vàlida i especial, tant és com o quan arriben els nens a la família, l’essencial és que s’hi sentin feliços!


10 “Rínxols d’Ós”. Stéphane Servant i L╢ætitia Le Saux. Ed. Joventut.

 Sinopsi: Aquesta nit és el gran carnestoltes del bosc i tots preparen les  seves disfresses: La  Mama Ós  acaba de cosir la seva disfressa de  Ventafocs, el Papa Ós es veu fantàstic vestit de  Llop Ferotge. «I tu,  Osset?» «Jo, em disfresso de Rínxols d’Ós!»
Al Papa Ós no li agrada gens la idea que el seu fill vagi amb una faldilla i cuetes rosses i l’intenta  persuadir que canviï de disfressa, però l’Osset es manté ferm….
Un àlbum en clau d’humor contra les convencions socials i els gèneres establerts.


11“El rei de la casa”. Gabriel Galmés. Ed. Blackie Books

Sinopsi: La vida d’un gat no sempre és fàcil. Un dia ets el rei de la casa i de cop i volta, tot canvia… El llibre més divertit i trapella de l’any! El magnífic retorn de l’autora que ja va revolucionar la canalla amb el seu llibre”Sóc un artista”. Una història per no parar de riure sobre un”príncep destronat”amb un gat com a protagonista. Un dels llibres amb més èxit de la darrera fira de Bolonya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>