PROJECTE 6t. HISTÒRIA D’ALCANAR.

Durant aquest curs, l’alumnat de 6t ha estat estudiant els orígens del nostre poble. Per tal d’entendre-ho millor hem visitat alguns dels llocs que formen part de la nostra història.

PREHISTÒRIA: La Cogula des d’on hem pogut vore el complex pre-iber dels Sant Jaumes.

EDAT ANTIGA: La moleta del Remei i els ibers.

EDAT MITJANA: Els romans; la Vil·la del Cementiri i el pont dels Estretets

EDAT MODERNA: L’església, les coves del casc antic, la plaça de la carta pobla, la cisterna, l’antiga muralla, el carrer del forn…

EDAT CONTEMPORÀNIA: Les cases senyorials: la Casa O’connor, la Casa Sunyer, la Casa del Marqués, l’antic convent…

La guerra civil; bunquers de les Cases, amagatalls a la drecera, el Cor de Jesús…

La cova grossa, la cova del Maro, l’avenc, el pont de les caixetes…

En aquestes sortides hem pogut aprendre moltes coses, sobretot gràcies a les explicacions de l’Helena Fibla, la Núria Prades i Jordi Sancho a qui estem molt agraïts.

A més, durant la setmana cultural vam fer un taller d’objectes antics, on vam poder veure com han canviat les coses durant els anys, una de les coses que més ens va “molar” va ser una pistola de la guerra civil, però ja no dispara!!! Sabíeu que després de la guerra es van xafar totes les pistoles per a que ningú les pogués tornar a disparar? I una altra cosa que ens va sorprendre va ser quant pesava una maleta de les d’abans buida. Per fer aquest taller vam comptar amb l’ajuda de Toni Castro i Mercé Sancho que ens van deixar molts dels objectes i ens van explicar per a què servien.

Aquí us deixem un tast de fotos de totes aquestes sortides i a més un petit teatre on, de manera divertida, ens explica la prehistòria i l’edat antiga. Segur que si el mireu aprendreu moltes coses que no sabíeu, el teatre ens l’hem inventat natros mateixos a partir del que hem après.

(Cliqueu a la foto per veure totes les imatges).

 

 

 

 

 

 

 

(Cliqueu a la imatge per veure el vídeo)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>