Observem el cucs de seda

A les classes de P4 hem viscut una experiència molt i molt bonica. Hem cuidat d’unes “mascotes” molt especials, i les hem acompanyat en tot el seu procés vital. Sabeu de quins animals estem parlant? Dels cucs de seda!

Les mestres van arribar un dia al col·le amb unes capses de cartó. Estàvem molt intrigats… què hi devia haver a dins? Doncs hi havia uns puntets negres minúsculs que resulta que eren ous. Vam necessitar unes lupes per a poder vore’ls bé!

A partir d’este primer dia, cada matí en entrar a la classe, hem observat l’interior de les capses, per vore els canvis que s’han anat succeint… i hem fet una foto diària amb la tablet per tenir-ne constància.

Cuidar els cucs també suposa netejar-los les capses de tota la brutícia que fan, portar-los fulles de morera per menjar (les devoren!) i encarregar-nos el cap de setmana, cada vegada un de nosaltres, d’endur-nos-els a casa  i que no els falte menjar.

A mesura que s’han anat fent grans els hem anat observant a fons, seguint dia rere dia tots els canvis que progressivament anaven fent…

I amb totes les fotos que hem fet, mireu quin vídeo n’ha sortit!

Ens ha agradat molt esta experiència i ara que tornem a tindre ous els guardarem ben guardadets fins la primavera de l’any que ve.

… i a P5 serem els encarregats de cuidar els fillets de les palometes d’enguany!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>