El racó de la Biblioteca

Aquestes darreres setmanes a la Biblioteca de l’escola ens han sorprès amb les següents històries:

rinxols-dor

 

Rínxols d’Ós / Stéphane Servant i Laetitia Le Saux. Joventut, 2014

Un àlbum il·lustrat en clau d’humor contra les convencions socials i els gèneres establerts.

 

 

Aquesta nit és el gran carnestoltes del bosc i tothom prepara les seves disfresses: La Mama Ós acaba de cosir la seva disfressa de Ventafocs, el Papa Ós es veu fantàstic vestit de Llop Ferotge. «I tu, Osset?» «Jo, em disfresso de Rínxols d’Ós!» Al Papa Ós no li agrada gens la idea que el seu fill vagi amb una faldilla i cuetes rosses i intenta persuadir-lo perquè canviï de disfressa, però l’Osset es manté ferm!
Un àlbum il·lustrat en clau d’humor contra les convencions socials i els gèneres establerts.

 

calvin

 

En Calvin no sap volar / Jennifer Berne. Takatuka, 2014

Una faula per no oblidar que els llibres són importants, però que hi ha coses que no s’aprenen només llegint!

 

 

En Calvin i els seus tres germans, quatre germanes i milers de cosins van néixer en un vell estable.

En Calvin podria ser un estornell més, però no. En Calvin és ben diferent de la resta. Mentre els petits estornells aprenen a llançar-se en caiguda lliure, a planar i a fer giragonses al cel, en Calvin es passa el dia amb el bec a dins d’un llibre. A la biblioteca, la seva imaginació remunta el vol i se l’emporta a llocs on, volant, mai no arribaria. Està tan aficionat a la lectura que s’oblida d’anar a les classes de vol del professor Alamestre. Així que, quan arriba l’hivern i toca migrar, en Calvin no sap volar. Per sort, la seva família no l’abandona i, al final, gràcies als seus coneixements en meteorologia li permetrà salvar tot l’estol.

 

 ou-ericoL’ou de l’eriçó / Nozomi Takahashi. Tramuntana, 2014

Les il·lustracions són divertides i el text és simple però commovedor. A més a més posa de manifest valors com la constància, la tenacitat i la importància de tenir cura d’allò que estimem. L’eriçó també aprèn a ignorar les burles i a reforçar la seva personalitat. És un conte amb efecte sorpresa que ha commogut a tots els infants!

 

Un eriçó que veu com un ànec cova els seus ous i decideix covar-ne un convençut que en sortirà un petit eriçó. Quan els altres eriçons el descobreixen es burlen d’ell, però el nostre protagonista els ignora i continua cuidant el seu ou, amb perseverança i estima, el protegeix i intenta evitar que no li passi res dolent. Un dia, però, fa molt de vent i l’ou es trenca. Aleshores…