Divendres d’animació lectora

Per celebrar el dia escolar de la pau i la no violència hem explicat a Cicle inicial la història de l’Akim un nen que ha de fugir de la seva terra a causa de la guerra. Per això, ha de creuar el mar en una pastera per escapar de les bombes, fins que arriba a terra ferma i es converteix en un refugiat.

Hem conegut l’Akim i hem vist que és un nen igual que nosaltres. Un nen que somnia, que juga i que imagina un món millor. Hem empatitzat amb la història de l’Akim i hem entès que podria ser la història de qualsevol de nosaltres.

Per això cal tenir LES MANS BEN OBERTES i ajudar qui ve fugint de la guerra, fugint del dolor i de la pobresa.

 

Claude K. Dubois

Lóguez, 2015

Aquest interessant álbum de l’artista belga Claude K. Dubois ens acosta en primera persona una realitat que malauradament s’ha convertit en un fet habitual: la guerra, les conseqüències que té en la població civil, en els nens, en les famílies i en l’èxode de refugiats i víctimes de conflictes armats.
Aquest llibre va ser publicat a França al 2012 (un any després que comencés a Síria la guerra civil i la crisi dels refugiats d’aquell país). Un cop publicat va rebre el Premi Alemany de Literatura Infantil i Juvenil del 2014. Aquí va arribar traduït al castellà al 2015.

Per acompanyar el conte de L’Akim corre hem utilitzat la cançó de la Dámaris Gelabert titulada La Festa de la Pau:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>