Cuina del Marroc

Localització

Com mengen?

Una de les propietats més accentuades de la cuina marroquina és el seu caràcter familiar, elaborant gairebé sempre, de forma casolana i sent un dels principals motius per seure i comentar les vivències del dia al costat d’amics i familiars.

Aquests guisats tradicionals porten la seva pròpia barreja d’espècies, l’aroma es percep res més aixecar la tapa de la cassola. El plat adopta el seu nom de tajine en què es cuina, que bàsicament es tracta d’una olla de fang de el Nord d’Àfrica. La carn es cuina lentament fins que està tendra; es poden trobar versions amb pollastre, xai i cervesa. També és una opció fabulosa per a vegetarians perquè porta verdures amarades amb salsa que absorbeixen totes les espècies de jengibre, cúrcuma, comí i pebre vermell. De vegades també li posen dàtils, prunes panses, ametlles, olives i altres fruites en conserva.

El tajine

Pren el nom de l’estri tradicional que s’usa per cuinar-lo. Es tracta d’una situació similar al de cridar ‘paella’, al recipie

nt on cuinem la recepta. El tajine és un recipient buit rodó de poc fons generalment de fang cuit, que també pot ser esmaltat. Aquest recipient es cobreix amb una tapa en forma de con, què es la que manté la calor durant la cocció.

 

El tajine de pollastre és un plat típic del Marroc és un guisat o estofat que pot fer-se de pollastre, xai o peix. El tajine de pollastre és un dels més coneguts de la gastronomia del Marroc. Es pot preparar diferents versions entre els ingredients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>