Chandeleur al Martí Dot!

La candelera arriba al Martí Dot

Els alumnes de la matèria optativa de francès han celebrat copia-de-img_0344 copia-de-img_0319 copia-de-img_0315 2017-02-13-photo-00000213 2017-02-13-photo-00000214 copia-de-2017-02-13-photo-00000213  copia-de-img_0353 copia-de-img_0354 copia-de-img_0370 copia-de-img_0277 copia-de-img_0307 copia-de-img_0277 la setmana la Candelera. A França i a molts països francòfons és tradicional que el dia 2 de febrer es preparin i es mengin creps.

En els temps de l’Imperi Romà ja es podrien trobar preparacions similars fetes amb farina, ous i llet, i des de llavors cada cultura les ha fet seves i les podem trobat a tot el món.

A la regió de la Bretanya les crêpes són una part important de la gastronomia i en podem trobar de dos tipus: les dolces, elaborades amb farina de blat, i les salades, anomenades galettes, que s’elaboren amb farina de fajol.

Tots els alumnes van participar molt activament en la seva preparació i van descobrir els origens d’aquesta festivitat gràcies a un joc de pistes.

Bon appétit!

Anna Calafell

Professora de francès Martí Dot

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>