Departament d'Ensenyament XTEC

Institut Miramar

Intranet de l'Institut Miramar

Avís als usuaris

Es recorda als usuaris que l'entrada al MOODLE està a la banda dreta del website. Aquesta validació d'aquí sota és per a usuaris de la intranet.

Qui hi ha?

4 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Notícies

EXPOSICIÓ DE MOLÈCULES D'ADN

Enviada per vchueca el 19/Nov/2015 - 20:44

Un any més, els alumnes de 4t d'ESO de Biologia i Geologia han exposat les molècules d'ADN que han fet amb diferents materials.

L'exposició es pot veure al vestíbul de l'Institut aquests dies.

                              

     


Sortida d'educació visual i plàstica al Zoo amb segon d'ESO

Enviada per molive26 el 17/Nov/2015 - 08:53

Els alumnes de segon vam anar al Zoo de Barcelona el dimecres 21 d'octubre a dibuixar els animals, veure un dels últims espectacles dels  dofins i compartir un dia amb tots els companys.

2n A     2n B

2n D


L’INS Miramar, primer centre públic de Catalunya acreditat com a PASCH-Schule

Enviada per xsalami el 13/Nov/2015 - 20:34

Logo PASCH

L’INS Miramar s’ha convertit des d’aquest curs en el primer institut públic de Catalunya (i 10è a tota Espanya) amb la consideració de centre associat PASCH per part del govern alemany.

PASCH és la sigla de la iniciativa „Schulen: Partner der Zukunft“ (Les escoles, sòcies per al futur), que interconnecta mundialment uns 1.500 centres escolars on l’alemany gaudeix d’una especial rellevància, i que té com a objectiu principal despertar en els estudiants estrangers d’alemany un interès persistent per l’Alemanya moderna i pel seu idioma.

Aquesta iniciativa neix del Ministeri Federal de Relacions Exteriors, en coordinació amb la Central dels Col·legis a l’Estranger (ZfA), el Goethe-Institut (GI), el Servei Alemany d’ Intercanvi Acadèmic (DAAD) i el Servei d’Intercanvi Pedagògic (PAD) de la Conferència Permanent dels Ministres d’Educació i Cultura dels Länder a la República Federal d’Alemanya.

Els principals avantatges de ser un centre associat PASCH són:

 • Presència de professorat de suport a les classes d’alemany
 • Dotació de material didàctic i equipament tècnic
 • Participació de l’alumnat en projectes culturals i concursos internacionals
 • Oferta de cursos de formació per al professorat d’alemany del centre
 • Suport en l’organització d’intercanvis amb escoles alemanyes.
 • Concessió de beques i ajuts per estàncies a Alemanya a alumnes amb altes capacitats

Trobareu més informació sobre aquest projecte a http://www.pasch-net.de/udi/ang/esindex.htm.   


La sortida a la conca del Berguedà arriba a la quatrena edició

Enviada per vchueca el 25/Oct/2015 - 19:32

Un any més, els alumnes de CTMA (Ciències de la Terra i del Medi Ambient) de 1r i 2n de Batxillerat han fet una sortida de dos dies a la conca del Berguedà i a les mines de sal de Cardona.

Al llarg d'aquests dos dies, han fet pràctiques quantitatives i qualitatives d'una terrassa fluvial al riu Llobregat al seu pas per Puig-reig.

  

També han estudiat la conca hidrogràfica de Vallcebre a partir de l'estació del riu Vallcebre de l'Institut Jaume Albera de Barcelona (CSIC). I han observat i analitzat les petjades dels titanosaures de la serra d'Ensija i visitat les mines de carbó de Cercs.

  

  

L'estada ha acabat amb la visita a les presa de la Baells i amb un taller i un recorregut per la muntanya de sal de Cardona.

  

  

Amb aquesta és la 4a vegada que es realitza la sortida i el 8è any que sortim amb alumnes de Batxillerat per estudiar i gaudir tant dels parcs naturals com de la geologia de casa nostra.


8 anys d'intercanvi amb el Gymnasium Haigerloch (Alemanya)

Enviada per xsalami el 21/Oct/2015 - 19:53

Un grup de 23 alumnes de 4t d'ESO del centre que estan cursant la matèria optativa d'Alemany estan participant aquests dies en la 8a edició de l'intercanvi amb l'institut alemany de la localitat de Haigerloch, a prop d'Stuttgart. Com ja és habitual, en primer lloc s'ha fet l'acollida per part de la Direcció al centre i, a continuació, la rebuda oficial per part de l'Alcalde i de la Regidora d'Educació a l'Ajuntament, acte que ha estat seguit per les càmeres de la televisió local ( Estudiants de l’Institut Miramar comparteixen aprenentatge amb joves alemanys ).

Des d'aquí desitgem a tots un profitós intercanvi, que continuarà amb l'estada dels nostres alumnes a Haigerloch del 9 al 16 de desembre.


Acte inaugural Projecte Sharing to Learn

Enviada per xsalami el 08/Oct/2015 - 20:41

La directora adjunta dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Mercè Parés, ha presidit avui, dia 8 d’octubre, l’acte inaugural del projecte Sharing to Learn al nostre institut. A l’acte també hi han assistit les direccions i el professorat dels centres de Viladecans implicats i els language assistants (auxiliars de conversa) dels instituts INS Josep Mestres i Busquets, INS de Viladecans i INS Miramar.

En aquesta trobada, els nostres 16 language assistants han pogut establir un primer contacte amb els mestres dels centres de primària ESC Montserratina, ESC Garrofer i Col·legi Santo Tomás, amb els què treballaran al llarg de tot aquest curs.

      

L’objectiu principal del projecte Sharing to learn és afavorir l’intercanvi entre l’alumnat i la relació entre el professorat de diferents etapes educatives, i donar suport a la millora de l’expressió oral en llengua anglesa, per tal de facilitar a l’alumnat l’accés a entorns plurilingües i pluriculturals mitjançant la metodologia d’aprenentatge-servei.


Deutschland auf dem Weg zur Einheit

Enviada per xsalami el 07/Oct/2015 - 17:34

El Ministeri Federal de Relacions Exteriors i la Fundació per a l’estudi de la dictadura del SED (Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur) han elaborat una exposició titulada "Deutschland auf dem Weg zur Einheit" (El camí cap a la unitat alemanya) per a celebrar el 25è aniversari de la reunificació alemanya.

L’exposició consta de 20 cartells que expliquen mitjançant un recull de fotos destacades i textos breus les fites fonamentals en el camí cap a la unitat d’Alemanya a escala nacional, europea i internacional, i es podrà visitar al vestíbul del nostre institut del 6 al 14 d’octubre de 2015.


REUNIÓ DE PARES I MARES

Enviada per vchueca el 04/Oct/2015 - 18:12

El proper dimecres 7 d'octubre de 2015 a les 17:30h tindrà lloc a l'Institut la reunió de pares i mares amb els/les tutors/es i cotutors/es corresponents.

Us hi esperem!


Curs de preparació de les proves d'obtenció del certificat oficial d'anglès dels nivells intermedi (B1) i avançat (B2) - convocatòria EOI febrer 2016

Enviada per xsalami el 01/Oct/2015 - 11:02

L'Escola Oficial d'Idiomes de Viladecans ofereix unes places limitades per alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat que estiguin interessats a fer un curs de preparació de 30 hores per a les proves d'obtenció del certificat intermedi d'anglès (nivell B1) i del certificat avançat d'anglès (nivell B2).

Cal tenir clar que la finalitat d'aquest curs no és aprendre més anglès sinó exclusivament preparar la prova i que el curs és garantia de poder presentar-se a la prova, però no de superar-la. La prova oficial és farà en una EOI, però no necessàriament a Viladecans. El preu del curs (curs B1: 139€ / curs B2: 155€) inclou el material.

L'alumnat del centre interessat a matricular-se en el curs haurà de fer en primer lloc una prova de nivell al propi centre el proper dimecres dia 7 d'octubre a les 16.00h. El dilluns dia 5 d'octubre és la data límit per comunicar al Cap de Departament de Llengües Estrangeres l'interès a fer la prova de preselecció. 

Altres dates a tenir present:

 • 9 octubre: els centres notifiquen els alumnes preseleccionats
 • 13/15 octubre 2015: prova de selecció a Viladecans
 • 22-23 octubre 2015: notificació als centres dels alumnes seleccionats
 • 26-30 octubre 2015: matrícula al curs (gestionada per l'Ajuntament)
 • novembre 2015: inscripció a la prova oficial (gestionada per l'Ajuntament)
 • 10 novembre 2015: inici curs B-2
 • 4 febrer 2016: finalització del curs i realització de la prova oficial B2
 • 8 març 2016: inici curs B-1
 • 19 maig 2016: finalització del curs i realització de la prova oficial B-1

Vídeo actuació de Die Marionetten a Berlín: no us el perdeu!

Enviada per xsalami el 03/Set/2015 - 16:43

Ja ha sortit publicat el vídeo de l'actuació a l'Internationales PASCH-Schülertheaterfestival Berlin 2015 (9 al 13 de maig 2015) del grup de teatre en alemany de l'INS Miramar "Die Marionetten", amb l'obra "Wahnsinn im Irrenhaus".

Aquí en teniu l'enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=IWsV7YyYQsQ

La nostra enhorabona a tots els membres del grup per la seva actuació!!!

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Calendari

Mes anterior Desembre 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Recursos Web

Moodle agora
Materials de Tecnologia
Blocs a l'INS Miramar

Enllaços

edu365
xtec
edu365
Departament
saga
atri

Properes

En els propers 7 dies