Departament d'Ensenyament XTEC

Institut Miramar

Intranet de l'Institut Miramar

Avís als usuaris

Es recorda als usuaris que l'entrada al MOODLE està a la banda dreta del website. Aquesta validació d'aquí sota és per a usuaris de la intranet.

Qui hi ha?

2 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Notícies

Obra de teatre El Rei Lear

Enviada per xsalami el 20/Gen/2016 - 19:01
Dintre de les activitats programades pel centre per commemorar el 400è aniversari de la mort de William Shakespeare, el passat diumenge dia 17 un grup d'alumnes de Batxillerat van anar al Teatre Lliure de Montjuïc a veure una de les seves obres teatrals més importants, El rei Lear.
Aquesta adaptació, dirigida per Lluís Pasqual, compta amb actors i actrius de primera línia, com Núria Espert (Rei Lear), Teresa Lozano (el bufó), Ramon Madaula (comte de Kent), Julio Manrique (Edgard, el bon fill del comte de Gloster), Jordi Bosch (comte de Gloster) i David Selvas (Edmund. el germà bastard d'Edgard). 

Intercanvi Haigerloch 2015-16

Enviada per xsalami el 21/Des/2015 - 12:36

Del 9 al 16 de desembre, un grup de 23 alumnes de 4t d'ESO que cursen la matèria d'Alemany han viatjat a la localitat de Haigerloch per a participar en la segona part de l'intercanvi, que enguany ha arribat a la vuitena edició.

Al llarg de la setmana, els alumnes han tingut l'oportunitat de realitzar diferents activitats culturals, entre les què destaquen la visita a la ciutat universitària de Tübingen, al castell Hohenzollern, al parc aquàtic "Badkap", a la pista de patinatge sobre gel de Ballingen, i al museu Mercedes Benz i al mercat de Nadal d'Stuttgart.


Participa a la Campanya de recollida d'aliments de Càritas!

Enviada per xsalami el 17/Des/2015 - 12:16

Com cada any, Càritas Interparroquial de Viladecans-Sant Climent organitza la campanya de recollida d’aliments, que té un doble objectiu:

  • Aconseguir més aliments per al repartiment que es realitza als locals de Càritas de Viladecans, complementant així els rebuts del banc d’aliments de Barcelona i d’altres campanyes.
  • Conscienciar a l’alumnat i les seves famílies que a Viladecans hi ha moltes persones que tenen dificultats per viure dignament i que nosaltres podem ajudar-los.

Els aliments que més es necessiten són oli i llet, però recollirem qualsevol aliment envasat. Teniu de temps fins al proper dimarts 22 de desembre per a fer les vostres aportacions. El lloc de recollida és el vestíbul del centre.

 

Moltíssimes gràcies a tots!


EXPOSICIÓ DE MOLÈCULES D'ADN

Enviada per vchueca el 19/Nov/2015 - 20:44

Un any més, els alumnes de 4t d'ESO de Biologia i Geologia han exposat les molècules d'ADN que han fet amb diferents materials.

L'exposició es pot veure al vestíbul de l'Institut aquests dies.

                              

     


Sortida d'educació visual i plàstica al Zoo amb segon d'ESO

Enviada per molive26 el 17/Nov/2015 - 08:53

Els alumnes de segon vam anar al Zoo de Barcelona el dimecres 21 d'octubre a dibuixar els animals, veure un dels últims espectacles dels  dofins i compartir un dia amb tots els companys.

2n A     2n B

2n D


L’INS Miramar, primer centre públic de Catalunya acreditat com a PASCH-Schule

Enviada per xsalami el 13/Nov/2015 - 20:34

Logo PASCH

L’INS Miramar s’ha convertit des d’aquest curs en el primer institut públic de Catalunya (i 10è a tota Espanya) amb la consideració de centre associat PASCH per part del govern alemany.

PASCH és la sigla de la iniciativa „Schulen: Partner der Zukunft“ (Les escoles, sòcies per al futur), que interconnecta mundialment uns 1.500 centres escolars on l’alemany gaudeix d’una especial rellevància, i que té com a objectiu principal despertar en els estudiants estrangers d’alemany un interès persistent per l’Alemanya moderna i pel seu idioma.

Aquesta iniciativa neix del Ministeri Federal de Relacions Exteriors, en coordinació amb la Central dels Col·legis a l’Estranger (ZfA), el Goethe-Institut (GI), el Servei Alemany d’ Intercanvi Acadèmic (DAAD) i el Servei d’Intercanvi Pedagògic (PAD) de la Conferència Permanent dels Ministres d’Educació i Cultura dels Länder a la República Federal d’Alemanya.

Els principals avantatges de ser un centre associat PASCH són:

  • Presència de professorat de suport a les classes d’alemany
  • Dotació de material didàctic i equipament tècnic
  • Participació de l’alumnat en projectes culturals i concursos internacionals
  • Oferta de cursos de formació per al professorat d’alemany del centre
  • Suport en l’organització d’intercanvis amb escoles alemanyes.
  • Concessió de beques i ajuts per estàncies a Alemanya a alumnes amb altes capacitats

Trobareu més informació sobre aquest projecte a http://www.pasch-net.de/udi/ang/esindex.htm.   


La sortida a la conca del Berguedà arriba a la quatrena edició

Enviada per vchueca el 25/Oct/2015 - 19:32

Un any més, els alumnes de CTMA (Ciències de la Terra i del Medi Ambient) de 1r i 2n de Batxillerat han fet una sortida de dos dies a la conca del Berguedà i a les mines de sal de Cardona.

Al llarg d'aquests dos dies, han fet pràctiques quantitatives i qualitatives d'una terrassa fluvial al riu Llobregat al seu pas per Puig-reig.

  

També han estudiat la conca hidrogràfica de Vallcebre a partir de l'estació del riu Vallcebre de l'Institut Jaume Albera de Barcelona (CSIC). I han observat i analitzat les petjades dels titanosaures de la serra d'Ensija i visitat les mines de carbó de Cercs.

  

  

L'estada ha acabat amb la visita a les presa de la Baells i amb un taller i un recorregut per la muntanya de sal de Cardona.

  

  

Amb aquesta és la 4a vegada que es realitza la sortida i el 8è any que sortim amb alumnes de Batxillerat per estudiar i gaudir tant dels parcs naturals com de la geologia de casa nostra.


8 anys d'intercanvi amb el Gymnasium Haigerloch (Alemanya)

Enviada per xsalami el 21/Oct/2015 - 19:53

Un grup de 23 alumnes de 4t d'ESO del centre que estan cursant la matèria optativa d'Alemany estan participant aquests dies en la 8a edició de l'intercanvi amb l'institut alemany de la localitat de Haigerloch, a prop d'Stuttgart. Com ja és habitual, en primer lloc s'ha fet l'acollida per part de la Direcció al centre i, a continuació, la rebuda oficial per part de l'Alcalde i de la Regidora d'Educació a l'Ajuntament, acte que ha estat seguit per les càmeres de la televisió local ( Estudiants de l’Institut Miramar comparteixen aprenentatge amb joves alemanys ).

Des d'aquí desitgem a tots un profitós intercanvi, que continuarà amb l'estada dels nostres alumnes a Haigerloch del 9 al 16 de desembre.


Acte inaugural Projecte Sharing to Learn

Enviada per xsalami el 08/Oct/2015 - 20:41

La directora adjunta dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Mercè Parés, ha presidit avui, dia 8 d’octubre, l’acte inaugural del projecte Sharing to Learn al nostre institut. A l’acte també hi han assistit les direccions i el professorat dels centres de Viladecans implicats i els language assistants (auxiliars de conversa) dels instituts INS Josep Mestres i Busquets, INS de Viladecans i INS Miramar.

En aquesta trobada, els nostres 16 language assistants han pogut establir un primer contacte amb els mestres dels centres de primària ESC Montserratina, ESC Garrofer i Col·legi Santo Tomás, amb els què treballaran al llarg de tot aquest curs.

      

L’objectiu principal del projecte Sharing to learn és afavorir l’intercanvi entre l’alumnat i la relació entre el professorat de diferents etapes educatives, i donar suport a la millora de l’expressió oral en llengua anglesa, per tal de facilitar a l’alumnat l’accés a entorns plurilingües i pluriculturals mitjançant la metodologia d’aprenentatge-servei.


Deutschland auf dem Weg zur Einheit

Enviada per xsalami el 07/Oct/2015 - 17:34

El Ministeri Federal de Relacions Exteriors i la Fundació per a l’estudi de la dictadura del SED (Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur) han elaborat una exposició titulada "Deutschland auf dem Weg zur Einheit" (El camí cap a la unitat alemanya) per a celebrar el 25è aniversari de la reunificació alemanya.

L’exposició consta de 20 cartells que expliquen mitjançant un recull de fotos destacades i textos breus les fites fonamentals en el camí cap a la unitat d’Alemanya a escala nacional, europea i internacional, i es podrà visitar al vestíbul del nostre institut del 6 al 14 d’octubre de 2015.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Calendari

Mes anterior Febrer 2016 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29

Recursos Web

Moodle agora
Materials de Tecnologia
Blocs a l'INS Miramar

Enllaços

edu365
xtec
edu365
Departament
saga
atri

Properes

En els propers 7 dies