Biblioteques amb DO

Aquests propers dies les biblioteques públiques porten a terme una activitat que denominen “Biblioteques mb DO”, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.biblioteques amb DO

Aquest programa arriba enguany a la 5a edició i s’hi han adherit  53 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya, que acosten la cultura del vi a través de la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals oferint una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics.

El mes de juny està dedicat a l’Empordà i es realitzen actes a diferents biblioteques de la comarca, d’entre les quals les més properes són les de l’Escala, Figueres, Castelló d’Empúries i Palafrugell.

Cronològicament, les activitats són:

La bibliotecLaura Borràsa Fages de Climent de Figueres proposa per dijous 1 de juny a les 19:30 una conferència que impartirà la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, amb el títol “La literatura i el vi: un maridatge sensorial”.  

—La biblioteca Víctor Català de l’Escala prepara tres actes:

  • Dissabte 3, a les 10,30 h. “La Corba camina i recull”: taller infantil de creativitat amb material reciclat i de recuperació.
  • Dijous 8, a les 20,00 h. “El vi, entre el sentit lúdic i l’expressió del sentiment”: recital de poemes seleccionats i recitats per Antoni Cobos, Llicenciat en Filosofia i Lletres, i Joaquim Tremoleda, Llicenciat en Arqueologia i Història Antiga. Tast de vins a càrrec de Dominic Abernethy, organitzador de la fira “Arrels del Vi” de St. Martí d’Empúries.
  • Divendres 9, a les 20,00 h. Espectacle “LLIBRÀLEGS III”: Diàlegs breus entre dues actrius, Meritxell Yanes i Cristina Cervià.

Biblioteca DO l'Escala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—La biblioteca Ramon Bordas de Castelló d’Empúries proposa:

  • Dimecres 7, a les 17 h La Corba Camina i recull. Taller de vidre: a càrrec de Suara coperativa. Adreçat a públic familiar.
  • Divendres 16, a les 19:30 h Presentació del llibre: Don Quijote en Barcelona. La ciudad imaginada i recorregut literari pels vins de don Quixot. A càrrec de Joan Manuel Soldevilla. Tast de vins: els vins de l’Empordà que li hauríem agrada’t a don Quixot. A càrrec de Pau Herrero, somelier de la vinoteca Bon Vivant de Figueres.

—La biblioteca de Palafrugell farà:

  • Dijous 9 de juny, a les 19h Biblioteques amb D.O: Vins & Music Tast de vins de l’Empordà a càrrec de Can Serra i actuació musical a càrrec de Joan Rubau.
  • Divendres 16 de juny, a les 17 :30h Activitat infantil: La CORBA camina i recull, taller de vidre creatiu. Reciclatge del vidre i materials inspirat en el llibre editat pel Celler de Can Roca La Corba camina i recul”. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Les propostes són múltiples i molt interressants. N’hi ha per a totes les edats. Només cal triar i anar a les nostres biblioteques públiques a passar-ho molt bé!