Observació nocturna

Avui, dijous dia 22 de Març, els alumnes de 1r de batxillerat hem pogut gaudir de l’observació nocturna del cel gràcies a les indicacions d’en Toni, un especialista que prové de l’observatori de Castelltallat.

Amb l’ajuda dels dos telescopis que ens ha portat hem pogut contemplar les diferències entre una estrella jove de tonalitat blava i propera al nostre planeta (a vuit anys llum de la Terra) anomenada Sírius i una gegant vermella més llunyana (a cinc-cents anys llum de la Terra) anomenada Betelgeuse. També hem observat el nostre satèl·lit, la Lluna, i hem pogut apreciar la seva superfície plena de cràters. Per acabar amb els telescopis, hem observat una estrella múltiple que es tracta de tres estrelles molt juntes entre elles on hi ha una que gira al voltant de les altres dues.

No només hem observat el cel amb els telescopis sinó que també ens ha ajudat a localitzar constel·lacions, grups d’estrelles o estrelles en concret com ara Orió, l’Aldebaran, les Híades, la famosa constel·lació del carro i Cassiopea.

La veritat és que m’ha sorprès molt aquesta experiència perquè mai havia tingut l’oportunitat d’observar estrelles i veure la Lluna de forma tan precisa. A més, m’ha semblat interessant aprendre a reconèixer les constel·lacions que ens envolten cada nit i saber quines són les característiques de les estrelles que les formen.

Marta Barrero
1r de batxillerat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>