CONSIGNES DE CARNAVAL I ENTERRAMENT DE LA SARDINA

Aquests dies l’escola ha viscut amb una gran alegria l’arribada del Rei Carnestoltes que ha vingut amb moltes ganes de provocar disbauxa i contagiar les ganes de festa i molta gresca.
Cada dia ens ha deixat una consigna: portar agulles d’estendre al cabell, unes ales ben vistoses al cap o a l’esquena, uns mitjons ben llargs per sobre dels pantalons i, finalment, anar vestits amb roba negra per acomiadar-lo i donar pas a la Quaresma. A més a més aquest any ha quedat ben guarnit ja que, durant la tarda del Dijous Llarder, cada cicle li va contruir un objecte ben llampant: una corona, un cinturó, una corbata i un ceptre per fer-lo encara més vistós.


A l’escola vivim intensament totes les tradicions i les transmetem als nostres alumnes. Per aquest motiu, al finalitzar el Carnaval, tots els nens i nenes de l’escola han participat a l’enterrament de la sardina a l’hort de l’escola i han cantat càntics de Quaresma per acomiadar el nostre estimat Carnestoltes i donar pas a una nova etapa.
Fins l’any vinent Rei Carnestoltes i…benvinguda Quaresma!

 

APRENEM A FER OLI DE GINEBRE

El matí del dilluns 15 de gener, els nens i nenes de quart vam anar a la Pedra Dreta a aprendre a fer oli de ginebre. En Benet Pons, l’avi d’en Marc, en Pep i la Nora de la nostra escola i alguns voluntaris ens van explicar que hi ha dos tipus de ginebre: el ginebre negre i el ginebre blanc que és el que serveix per fer l’oli i que té unes boles de color marró o vermell.

També vam poder veure en directe com es forma l’oli de ginebre i a cada alumne ens van donar un potet de vidre on hi van posar una mica d’oli.

També vam aprendre que quan es fa oli de ginebre s’ha de fer foc i això fa que es faci molta fumera.

Ens va agradar molt! Moltes gràcies a tots els voluntaris que ens ho van voler explicar.

(Text escrit pels alumnes de 4t de primària)

ACCÉS A LA GALERIA D’IMATGES DE L’EXPERIÈNCIA

INTERCANVI AMB UNA ESCOLA D’ESCÒCIA

Abans de les festes de Nadal els nens i nens de segon vàrem enviar un escrit i un video a l’escola St Mary’s Primary School d’Escòcia amb la qual havíem compartit un projecte de la setmana EWWR on els explicàvem les nostres tradicions i el menjar d’aquestes festes de Nadal que tant ens agraden. Aquesta setmana hem pogut veure algunes fotos on es veien els alumnes realitzant activitats típiques de les festes de Nadal a Escòcia. També ens varen enviar algun petit video on es podien veure els alumnes cantant cançons de Nadal. Hem pogut veure que tenim tradicions diferents, però també algunes de molt
similars. Hem estat molt contents de poder tornar a estar en contacte amb ells. Esperem poder continuar compartint altres experiències amb ells.


Aquests són els vídeos que hem compartit. En el vídeo que hem enviat des de l’escola expliquem les festes de Nadal en anglès.


ESPECTACLE DE NADAL “ELS PETITS AVETS”

Ahir dia 20 de desembre de 2017, la Sala Polivalent de Prats de Lluçanès es va omplir amb un munt de personatges fantàstics (gripaus, llebres, lladres, bolets, cargols…), cantaires, presentadors, narradors, famílies i altres espectadors per celebrar la festa de Nadal de l’escola.

En aquesta edició vam oferir una adaptació del conte El petit avet, de Hans Christian Andersen. Es tracta de la història d’uns arbres, els avets, que no estaven gent satisfets amb les fulles que tenien, i que cada vegada que en tenien unes de noves les volien canviar. És un tema que ens podríem aplicar a nosaltres mateixos que sovint no som o no volem ser conscients dels nostres límits ni de les nostres possibilitats. Com veureu, al final se n’adonen que les fulles que la natura els havia donat eren les millors, de la mateixa manera que nosaltres hauríem de fer el possible per acceptar-nos tal com som i alhora acceptar la diferència dels altres que ens envolten.

Els alumnes de sisè van ser els encarregats de la narració mentre que els altres van anar intervenint a través de diferents cançons. Com altres vegades hi van posar tot el nostre esforç i il·lusió per tal que el resultat sigués complaent per a tots els assistents.
Vídeo complet de la festa:

Al final de l’obra es va estrenar, en primícia, el curtmetratge “Dins i fora del llibre màgic” realitzat pels alumnes de Cicle Superior en un taller d’efectes especials organitzat per la Diputació de Barcelona, la col·laboració de l’Ajuntament i la direcció del director de cinema Artur Díaz. Al final del vídeo de l’obra podeu sentir la presentació d’aquest curt animat per part d’una representació dels alumnes de 5è.
Curtmetratge “Dins i fora del llibre màgic”:

I, finalment, com ja acostuma a ser tradició, es va projectar la “postal digital” que va comptar amb la participació de tota la comunitat educativa de l’escola per desitjar-vos a tots un bon Nadal i un bon any 2018. Durant la gravació els alumnes de sisè van fer ús de la tècnica “Stop Motion” treballada durant la gravació del curtmetratge.
Postal digital de Nadal “Un regal sorprenent”:

ACCÉS A LA GALERIA FOTOGRÀFICA AMB TOTES LES IMATGES DE LA REPRESENTACIÓ

Aquesta obra és una de les activitats amb les que tanquem aquest primer trimestre del curs però durant les festes de Nadal us volem convidar a visitar l’exposició que es farà a la Biblioteca municipal on podreu veure una mostra de treballs nadalencs que han fet alguns dels alumnes.

Des de l’escola volem donar les gràcies a totes les famílies per la contínua col·laboració, que permet fer de l’escola un centre obert, participatiu i solidari.

Tota la comunitat educativa desitgem que tingueu unes molt bones festes nadalenques i igualment un molt bon any 2018!

CONCLUSIONS DE LA SETMANA EUROPEA “WE ARE A SUSTAINABLE COMMUNITY”

Després d’una setmana farcida d’activitats, projectes i noves experiències hem fet un recull de tots aquells aprenentatges i conclusions a les quals han arribat els nostres alumnes.
A partir de diferents qüestionaris d’autoavaluació, debats d’aula i altres activitats, hem pogut copsar l’impacte de cadascuna de les actuacions programades i l’aprenentatge que n’ha pogut fer cada nen/a d’allò que han après i viscut.
El resultat que se’n deriva és un tríptic amb tota la informació més rellevant que dóna sentit als continguts treballats i que ajuda a veure com els alumnes han crescut tant a nivell d’aprenentatges com també a nivell personal.
Un dels objectius principals del projecte Erasmus+ “We are a sustainable community” és conèixer l’ús que fem dels recursos naturals i promoure un canvi d’actitud per tal de fer un consum responsable d’aquests recursos.
Les activitats realitzades van encaminades a permetre que els alumnes experimentin, reflexionin i arribin a unes conclusions que podeu llegir en aquest document. Esperem que gaudiu veient tot el que han après els vostres fills/es:

PASSATEMPS SOBRE ELS ARBRES DEL LLUÇANÈS I FAMÍLIES GUANYADORES

Ja fa uns dies que els alumnes de sisè van repartir entre totes les famílies de l’escola uns passatemps que havien elaborat ells mateixos sobre els arbres del Lluçanès que dónen nom a les diferents aules de l’escola.

Els alumnes de sisè van elaborar, fent ús de les TIC, sopes de lletres en català, castellà i anglès, laberints, diferències i mots encreuats tots ells relacionats amb el nom dels següents arbres: figuera, roure, alzina, pollancre, ginebre, boix, plàtan, desmai i pi.

Un cop ho van haver explicat als alumnes de cada aula, van repartir per cadascun d’ells una butlleta amb els diferents jocs que cada nen/a va portar a casa per tal de poder resoldre els diferents enigmes plantejats.

Després que 64 famílies dipositéssiu la vostra butlleta amb les solucions, avui dia 12 de novembre s’ha realitzat un sorteig que ha donat per guanyadores 4 famílies. Si voleu saber quines són les famílies afortunades podeu visualitzar el vídeo-resum del sorteig:

Totes elles s’emporten a casa un clauer de fusta decorat pels mateixos alumnes de sisè. Des de l’escola i, en especial, el grup d’alumnes de sisè volem donar les gràcies a totes les famílies per la vostra implicació i per motivar i ajudar als vostre fills/es a trobar les respostes correctes.

Ha sigut una experiència molt bonica i gratificant per tots. Gràcies a tots per fer-la possible!

JORNADA DE TREBALL DEL PROJECTE ERASMUS+ AMB ELS MESTRES EUROPEUS I LA UVIC

A la nostra escola és el segon any que ens trobem immersos en un PROJECTE ERASMUS+ del qual l’escola n’és la coordinadora  i que es treballa de manera totalment interdisciplinar juntament amb quatre escoles més de diferents països europeus: Itàlia, Portugal, Bulgària i Romania . Els objectius principals d’aquest projecte són aprofundir en el coneixement de la llengua anglesa i reflexionar, innovar i renovar la manera de fer Ciències.

La setmana passada (del 27 de novembre a l’1 de desembre) vam rebre la visita de set mestres representants de les escoles amb qui compartim aquest projecte per tal d’aprofundir i posar en comú els diferents objectius i continguts a treballar i viure amb ells tot un seguit d’experiències molt profitoses tant pels mateixos mestres com també pels alumnes de l’escola. Algunes d’aquestes activitats han comptat amb la implicació de les famílies i diferents associacions i entitats que han fet s’hagin assolit uns resultats excel·lents i que la valoració de la seva estada hagi estat molt positiva en tots els sentits.

Junts hem conegut la vida en una colònia tèxtil, hem aprofundit en l’aprofitament de l’aigua i la importància de fer-ne un bon ús, hem vist els diferents usos de la fusta, hem compartit experiments científics amb estudiants i professorat de la Universitat de Vic, hem conegut més a fons com treballem des de l’escola a través d’unes ponències en anglès realitzades pels mateixos alumnes, hem conegut les diferents escoles i les tradicions de diferents països arrel de les presentacions del professorat i, finalment, hem comprovat l’esperit acollidor de la nostra població amb una jornada de cloenda festiva i amb una gran presència de la cultura i tradicions del nostre entorn i que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament, els castellers de Berga, l’agrupació sardanista i la coral Sant Jordi de Prats de Lluçanès a qui volem agrair especialment la seva implicació.

Aquesta estada “trainning week” ha estat especialment important per la implicació de tota la comunitat educativa i el poble i pel fet d’haver comptat també amb la col·laboració de la Universitat de Vic-UCC amb qui vam realitzar una sessió formativa de 3 hores en anglès impartida per Arnau Amat, professor de la UVic

De la “trainning week” amb el professorat europeu destaquem i coautor del llibre “ Investiguem la matèria” del programa “Petits talents científics”. Aquesta formació ens va permetre reflexionar sobre la importància de crear models i representacions de les idees científiques fent ús d’una metodologia  experimental i d’un coneixement pràctic per tal que els alumnes de primària entenguin què passa al seu voltant.

Durant dos dies, dimecres i dijous 29 i 30 de novembre, 36 alumnes universitaris van  compartir els seus dissenys experimentals en anglès amb alumnes de cicle mitjà i cicle superior de l’escola.  A partir de preguntes tals com : “ How would you keep the chick warm ? Why some objects float and other objects sink? Why the ball stops? Why the guitar does not make any sound when you make pressure to the strings?” entre d’altres, van fer qüestionar , pensar i observar a l’alumnat de primària sobre diferents fets quotidians. Ha sigut molt interessant veure com els estudiants universitaris aplicaven diferents recursos didàctics amb destresa i com l’alumnat de primària gaudia dels experiments i canviava el què pensaven en un inici per un coneixement molt més reflexiu i científic.

Volem agrair a la UVic la seva col·laboració i felicitar-los per dur a terme iniciatives innovadores com aquesta així com també a totes les famílies, persones, associacions, entitats i grups que vam posar també el seu granet de sorra per fer que la “trainning week” fos tot un èxit.

ENLLAÇOS ALS ÀLBUMS DE FOTOGRAFIES DE LA “TRAINNING WEEK”:

Festa de Cloenda de la Setmana Erasmus+

Grups científics amb estudiants de la UVic

Formació de mestres a la Universitat

Experimentació a Ed.Infantil i Cicle Inicial amb els mestres europeus.

 

SORTIDA PER CONÈIXER LA VIDA DE LES COLÒNIES I L’AIGUA

Avui els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior juntament amb les set mestres d’Erasmus han tingut l’oportunitat de viure a la seva pròpia pell la vida de les colònies industrials tèxtils de la comarca del Berguedà i, concretament, el dia a dia a la Colònia Vidal de Puig-reig.
Els més petits ho han fet a través d’una visita teatralitzada pels diferents espais de la colònia convertint-se en treballadors de la fàbrica tèxtil i de la colònia que s’estenia al seu voltant i, els més grans, han fet un recorregut per les parts principals de la colònia acompanyats d’un guia en llengua anglesa.


Hem recorregut espais tan característics com la fàbrica (que encara conserva els telers i la maquinària), les cases dels obrers, les dutxes comunitàries, l’escola de nens i de nenes, la biblioteca, el safareig, la presa i la turbina que engegava l’engranatge per fer funcionar els telers. També hem pogut escoltar el soroll d’un dels telers de la fàbrica i hem quedat sorpresos de l’enorme soroll que hi devia haver quan funcionaven els més de dos-cents telers que anys enrere havien donat vida als habitants de la colònia.


Els alumnes també han pogut escoltar la sirena que donava per començada o acabada la jornada laboral a la fàbrica.

Un cop acabada la visita a la Colònia Vidal hem aprofitat el viatge per visitar el Centre de l’Aigua de Can Font i el Museu de la Tècnica on hem descobert el significat d’una sèquia, hem vist com eren els antics dipòsits d’aigua, hem experimentat com es construien les voltes de canó, ens hem sensibilitzat amb els diferents sons de l’aigua a través d’un joc i hem pogut investigar sobre les principals tècniques de potabilització de l’aigua.


Tot plegat ha fet que la jornada d’avui fos realment productiva i ens ha permès conèixer més a fons aquells conceptes treballats a l’aula i que formen part del projecte Erasmus+.
Clicant sobre una de les fotografies que acompanyen aquest article podreu accedir a l’àlbum complet.

DONEM UNA SEGONA VIDA ALS NOSTRES LLIBRES I CONTES

Des de l’escola hem participat a la Setmana Europea de la Reducció de Residus (EWRR17) organitzant tot tipus d’activitats encaminades al reciclatge i al fet de donar una segona vida a aquells productes que ja no fem servir i que es mereixen una segona oportunitat.
Una de les activitats programades a nivell de tota l’escola ha estat l’INTERCANVI DE LLIBRES I CONTES la qual ha comptat amb un gran nombre de participació d’alumnes i famílies.
Els alumnes de Cicle Superior, per grups, van organitzar la llibreria amb tots els llibres que els nens i nenes anaven portant de casa seva i que volien intercanviar sota unes indicacions donades per les mestres. També es van crear diferents cartells i marcs gegants de fotografia amb missatges que animaven al reciclatge i destacaven la importància de reduir els residus per fer entre tots un món molt millor.


Un cop organitzat i decorat l’espai d’intercanvi els alumnes, per grups, podien sortir de l’aula i buscar, entre les diferents opcions, el llibre que els agradés més entre els que havien portat el seus companys/es. Al final de l’intercanvi cada grup va voler deixar el seu missatge de suport al medi ambient.


Les cares de felicitat dels nens i nenes no tenen preu. N’hem fet un petit resum en format vídeo per tal que pugueu gaudir de l’experiència juntament amb els vostres fills/es.
I…recordeu, RECICLAR ÉS VIDA!

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE D’EMPRENEDORIA A L’AJUNTAMENT I SOL·LICITUD DEL CIF

Avui els alumnes de 5è hem anat a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès on ens ha rebut l’alcalde, juntament amb la regidora de promoció econòmica i les responsables del Consorci del Lluçanès.

L’equip directiu que hem escollit a l’escola, format per el President, la Secretària i el Tresorer, ha anat a demanar-los el permís del CIF. Ara ja tenim el Codi d’Identificació Fiscal.

Ens hem presentat fent un Power Point a la sala de Plens, juntament amb l’Alcalde i les responsables. Estàvem nerviosos i emocionats, perquè ens haviem hagut d’estudiar la presentació. Finalment, ens ha anat súper bé i ens han felicitat per la nostra iniciativa.

Ens ho hem passat pipa i aneu seguint el nostre portal, perquè properament explicarem la següent experiència. Volem donar les gràcies a l’Ajuntament i al Consorci per la rebuda!  (Alumnes de 5è)

Vídeo gravat a l’escola amb la presentació que hem fet avui a l’Ajuntament:

9è CROS ESCOLAR A PRATS DE LLUÇANÈS

Avui diumenge s’ha portat a terme el 9è Cros Escolar a Prats de Lluçanès.

Ja fa uns dies que es va iniciar la novena edició d’aquest Cros organitzat per les Ampes de les escoles i, un bon grup de nens i nenes de l’escola ha anat participant de les diferents cursos per diferents pobles de la comarca d’Osona. Avui la cursa s’ha portat a terme al nostre poble i el resultat ha estat tot un èxit arribant a assolir la xifra de 150 participants que han demostrat que, deixant de banda aconseguir un bon resultat, el millor és fer esport, esforçar-se i córrer per fer salut, compartir una bona experiència i aprendre valors.

Des de l’escola volem agrair a les Ampes, el Consorci i el Consell Esportiu el gran esforç organitzatiu i FELICITAR A TOTS ELS PARTICIPANTS!!!

Algunes de les fotografies que us compartim estan cedides per l’AMPA de l’escola. En trobareu un ample repertori clicant sobre una de les imatges.

 

 

DE L’ARBRE A LA FUSTA I ELS ARBRES DEL NOSTRE PATI

Aquesta setmana, a més a més de preparar i portar a terme activitats relacionades amb el Projecte Pati, hem tingut una visita molt especial: la Laura Villena, mare de l’Arç, la Su i l’Auró.

La Laura ha fet dos tallers a l’escola destinats a Educació Infantil i Cicle Inicial i, la setmana vinent, està previst que també ho pugui fer a altres cicles. Sap un munt de coses pels arbres i les ha transmès molt bé entre els més petits de l’escola.

Amb els alumnes d’Educació Infantil van fer una activitat titulada “De l’arbre a la fusta” a partir de diferents jocs i van permetre als més petits endinar-se en el fantàstic món dels arbres. Recordeu que, aquest curs, es treballa el tema de la fusta i l’aigua des del projecte Erasmus i cada aula porta el nom d’un arbre típic del Lluçanès.

A Cicle Inicial l’activitat anava dirigida a conèixer els arbres que tenim al nostre pati. Sovint no ens adonem de la gran riquesa que tenim al nostre entorn i falta que algú ens aturi, ens ajudi a observar i ens faci adonar de totes les coses meravellos que ens envolten i que ens ajuden a créixer i ampliar els nostres coneixements.

Des de l’escola volem donar moltes gràcies a la Laura per tota la seva implicació, motivació i saber fer a l’hora de transmetre tots els seus coneixements als alumnes de l’escola.

Us deixem amb un recull d’imatges dels dos tallers. Com sempre, accedint a cada fotografia podeu veure tota la galeria d’imatges:

 

L’ECOESTACIÓ I EL TRACTAMENT DE RESIDUS

Divendres passat els alumnes de Cicle Superior vam participar d’un taller organitzat per la Diputació i l’Ajuntament de Prats de Lluçanès dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que celebrarem a l’escola del dilluns dia 20 de novembre al divendres dia 24.

Aquesta activitat anomenada “ECOESTACIÓ” es va portar a terme a la Plaça de l’Església. Durant el taller es va explicar als nois i noies la importància de donar valor als residus, es van posar exemples de com podem reduir-los i com, a través de les nostres accions i coneixements, podem treballar conjuntament per aconseguir un món més sostenible.

L’activitat va tenir una part teòrica i una altra part més lúdica i pràctica on els alumnes van poder preparar preguntes amb l’aplicació digital “KAHOOT” i, per equips, respondre-les en format concurs.

Avui aquesta mateixa estació ha estat a l’abast de tots els ciutadans que s’hi han volgut aproper. Allà han pogut jugar a respondre algunes preguntes entre les quals hi havia les que els mateixos alumnes havien formulat dos dies abans.

Des de l’escola volem agrair a l’Ajuntament i Diputació el fet de posar a l’abast dels nostres alumnes aquest recurs tan útil i al mateix temps motivador per ajudar a prendre consciència de tots els problemes que els humans generem en el nostre propi entorn. Clicant sobre les imatges podreu accedir a la galeria fotogràfica de l’activitat.

WE ARE A SUSTAINABLE COMMUNITY – ERASMUS+ (PRIMERA SETMANA)

Aquesta setmana hem començat a portar a terme la primera part del projecte titulat “We are a sustinable Community”, un projecte que té tres anys de durada i que, aquest curs, ja passem a l’equador.

Aquest projecte l’hem relacionat amb altres projectes que ja hem consolidat com escola.

Aquesta primera setmana titulada “Our yard, a learning space” s’han portat accions acordades del Projecte Pati que han comptat amb una gran participació i implicació de les famílies i que, des de l’escola, us volem agrair.

En aquest sentit, s’han pintat jocs al pati, s’han col·locat menjadores d’ocells, s’han repintat alguns espais…

La setmana vinent es continuaran portant accions de millor del pati com a espai d’aprenentatge creant un espai d’intercanvi de llibres i pintant jardineres per l’hort.

Us compartim tot un seguit d’imatges del que ha donat de si la primera setmana d’aquest projecte interdisciplinar que engloba diferents àrees i espais d’aprenentatge. Clicant sobre cadascuna de les fotografies podreu accedir a l’àlbum fotogràfic:

PROJECTE PATI- EDUCACIÓ INFANTIL

PROJECTE PATI. CICLE MITJÀ

CELEBREM LA CASTANYADA 2017

Avui hem tornat a celebrar la Festa de la Castanyada a l’escola i ho hem fet d’una manera una mica especial.

Durant el matí els nens i nenes dels diferents cursos han estat preparant una representació, desfilada o actuació per tal de poder mostrar als seus companys/es i, al mateix temps, han creat un element decoratiu amb productes de tardor que han lluït durant el seu moment de joia.

A la tarda, a tots els cursos el ritme ha estat frenètic: maquillatge, vestuari, decoracions, últims assajos, preparació de la música…tot havia d’estar a punt per la celebració de la Castanyada. Hi ha hagut desfilades, passos de rap, narració oral de rodolins, balls amb coreografia inclosa…tots ells molt creatius. D’aquesta manera tots han pogut demostrar les seves habilitats i, al mateix temps, divertir a tots aquells que ho estàvem mirant.

Les castanyeres de sisè han sigut les responsables de presentar les diferents actuacions i animar a tots els assistents fent les delícies dels més petits i “actuant” d’allò més bé.

Mentrestants, els pares i mares de l’AMPA de l’escola, estaven torrant unes boníssimes castanyes que les castanyeres han repartit ben calentones a tots els nens i nenes de l’escola.

Des de l’escola volem agrair un cop més la implicació de totes les famílies, especialment les de sisè, que han fet que les castanyeres brillessin i fossin les principals protagonistes. També a tots els pares i mares de l’AMPA per ajudar-nos a coure les castanyes i a tots els nens i nenes de l’escola per fet que tots guadíssim de la celebració de la Castanyada. A tots…moltes gràcies i…MOLT BONA CASTANYADA!

Per veure tota la galeria de fotografies (n’anirem afegint més) podeu clicar sobre qualsevol de les fotografies que acompanyen aquest article (fotos de Núria Vila i de l’Escola). Properament penjarem algun vídeo de les actuacions.

SECOND DAY ENGLISH CAMP IN ALTAFULLA

Els nois i noies de CS ja estan al pas de l’equador de les colònies d’immersió en llengua anglesa.

Avui dia 10 d’octubre ens arriben notícies que tots estan molt bé, el temps és molt agradable i comparteixen l’espai amb un altre escola. Fan un munt d’activitats i aprofiten molt bé el temps!

Avui han participat d’una activitat de modelatge. Podeu accedir a la Galeria Fotogràfica del 2n dia clicant sobre una de les fotografies:

 

FIRST DAY ENGLISH CAMP IN ALTAFULLA

Avui 9 d’octubre, els alumnes de Cicle Superior han iniciat una estada de tres dies de colònies a Altafulla.

Les activitats es troben emmarcades dins d’un programa d’immersió lingüística en llengua anglesa i l’estada, que tindrà una durada de tres dies, està subvencionada pel Departament d’Ensenyament.

El viatge ha anat molt bé i tots els nois i noies ja es troben plenament instal·lats a l’alberg d’Altafulla.

A la tarda han fet una sortida fins els castell de Tamarit i allà han fet un dibuix al natural i ,per grups, una escultura a la sorra.

Mireu quines fotografies ens arriben de la seva estada!

Us seguirem informant i mostrant més imatges d’aquesta estada que segur que serà, per tots, inoblidable!

Clicant sobre una de les imatges podreu accedir a la galeria fotogràfica del primer dia.

VISITEM LES FONTS APADRINADES

Tots els alumnes de l’Escola dins del marc de les Jornades Europees del Patrimoni 2017, el Projecte Fonts i la Setmana Saludable, hem caminat per visitar Font Guillera, la Font del Marçal i la Font de les Coves.

Els més petits de l’escola han fet l’excusió fins a la Font de les Coves i els alumnes de CM i CS hem caminat fins a la Font del Marçal i Font Guillera on hem aprofitat per recollir mostres de la natura, bàsicament d’arbres ja que, durant el projecte Erasmus, estudiarem els arbres del nostre entorn.

Hem caminat molt però ens ho hem passat molt bé. Feia dies que no visitàvem les fonts que fa un temps que tenim apadrinades i que hi hem anat fent actuacions que formen part del Projecte Fonts.

(Alumnes de 6è)

(Clicant sobre una de les imatges podreu accedir a la galeria fotogràfica)

ACTIVITATS INTERGENERACIONALS I JOCS TRADICIONALS

Ahir dia 4 d’octubre des de l’escola i, conjuntament amb el Centre de Dia, es va organitzar una activitat amb l’objectiu de fer més propera i enriquidora la relació entre diferents generacions, aprendre els uns dels altres i, al mateix temps, crear un espai de joc i intercanvi.

La gent gran del Centre de Dia i els avis i àvies de l’escola van ensenyar als més petits tot tipus de jocs que ells jugaven a casa o al carrer. Van poder-los practicar conjuntament i gaudir d’un bon matí pels diferents racons del pati de l’escola.

L’activitat es va organitzar amb diferents grups entre alumnes de diferents edats i va estar molt ben valorada per totes les parts. Tots junts van poder aprendre i recuperar jocs com les bales, patacons i xapes, jocs amb aros, arrencar cebes, el pare carbasser, saltar i estirar la corda, bitlles catalanes, l’espardenyeta, l’anell, la xarranca i fer girar la baldufa.

Des de l’escola volem donar les gràcies a la direcció i a tota la gent gran del Centre de Dia que van fer possible l’organització d’aquesta activitat així com tots els avis i àvies de l’escola que es van voler sumar a aquesta iniciativa.

La intenció és que els nens i nenes de l’escola puguin explicar aquests jocs a les seves famílies i poder-los practicar i compartir a les hores de pati buscant així més alternatives a la manera de gaudir del temps lliure. Clicant sobre de cada fotografia podreu accedir a la galeria amb totes les imatges.

CONCENTRACIÓ EN DEFENSA DE LA PAU, LA CONVIVÈNCIA I EL DIÀLEG

Avui, dia 2 d’octubre de 2017 des de l’escola i l’Institut ens hem sumat a la crida de tots les membres que formen part de la “taula per la democràcia” per la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i els valors de companyerisme, pau i solidaritat que estem defensant des del món educatiu.
Al voltant de les 12 del migdia ens hem concentrat davant de l’Escola de Música per llegir paraules i frases escrites pels mateixos alumnes a favor de la pau, la convivència i el diàleg i hem acabat escoltant i cantant junts la cançó “Imagine” de John Lennon.

Per un món més solidari, just i respectuós amb totes les ideologies i pensaments des de l’Educació hi tenim molt a dir i molt a fer.