FI DE CURS I COMIAT DE SISÈ 2018

Avui 22 de juny hem celebrat la Festa de Fi de Curs per acomiadar el curs 2017-2018, deixar pas a l’estiu i dir adéu als alumnes de sisè que començaran una nova etapa a l’Institut.

Els més petits de l’escola han gaudit dels jocs d’aigua al pati de l’escola i els més grans de CM i CS s’han pogut refrescar a la piscina municipal.

Després, a l’escola, hem pogut saborejar un bon gelat i, seguidament, hem celebrat tots junts el fi de curs i els alumnes de sisè s’han acomiadat dels seus companys/es i dels professors/es de l’escola.

En aquesta festa, s’han repartit els premis del menú musical: clau de sol d’or, plata i bronze i obsequi pels tres guanyadors encertants dels reptes musicals que cada mes es plantejaven des de l’àrea de música. Els guanyadors han estat la Nora (3a posició), l’Èric (2a posició) i la Mireia (1a posició). Després s’han entregat els diplomes de les proves cangur de 5è i 6è fent una menció especial i donant un diploma i obsequi a l’alumne de 5è Llibert Bonet aconseguint un excel·lent resultat que l’ha situat a la posició 187  de 14667 alumnes de la seva edat que van realitzar la prova.

Un cop acabada l’entrega de diplomes tots els nens de l’escola, per cursos, hem cantat unes “corrandes” amb una bonica lletra dedicada als alumnes de sisè i hem visualitzat un vídeo amb fotografies que resumeixen el seu pas per l’escola:

Els alumnes de sisè s’han acomiadat de l’escola amb un videolclip amb la música de la cançó “These days” i amb la lletra creada i escrita per ells mateixos i dedicada a tots els seus companys/es. Al finalitzar la festa, han repartit la lletra entre tots els alumnes i junts hem tornat a cantar aquesta bonica cançó:

Durant el comiat hi ha hagut moments molt emotius com les dedicatòries que els alumnes han fet arribar a tots els mestres de l’escola, l’entrega d’un detall per cada mestre/a i d’una fotografia de tot el grup per l’escola i l’entrega de samarretes i el CD amb el vídeo de les fotografies i l’instant en què tots els alumnes han volgut dir adéu a l’Anna Montmany que comença la nova etapa de la jubilació. Per aquest motiu se li ha fet entrega d’una capsa amb quaderns que representen cada aula de l’escola i que, cadascun d’ells, contenen dibuixos i escrits que tots els nens de l’escola li han volgut dedicar. Cada nen, des de P3 fins a sisè, ha fet un dibuix de l’Anna i l’ha enganxat a la seva llibreta. Molta sort Anna Montmany!

MOLTA SORT NOIES I NOIS DE SISÈ! US TROBAREM A FALTAR PERÒ US DESITGEM EL MILLOR EN AQUESTA NOVA ETAPA!

ENLLAÇ ALS ÀLBUMS AMB TOTES LES FOTOGRAFIES (o clicant sobre cada fotografia que acompanya aquest article):

JOCS D’AIGUA I PISCINA

COMIAT DELS ALUMNES DE SISÈ

“ELS NOSTRES ARBRES” ESPECTACLE DE FI DE CURS JUNY 2018

El dissabte 9 de juny de 2018 va tenir lloc la Festa de Fi de Curs organitzada per l’Escola i l’AMPA.

La Festa va començar amb un espectacle on els alumnes, a través de la dansa, la música, la poesia i el teatre van explicar tot allò que havien après durant el curs sobre els arbres del nostre entorn: el Lluçanès i que han servit per donar nom a les classes d’aquest curs que estem a punt d’acabar: la figuera, el pollancre, el desmai, el plataner, el boix, el pi, el ginebre, l’alzina i el roure.

Durant la representació es van combinar diferents esquetxos amb poemes i cançons referents amb lletra de Roser Reixach amb algunes coreografies que representen el moviment i els elements bàsics que necessiten per a créixer i desenvolupar-se: terra, aire, aigua i llum.

Al final, mestres, famílies i alumnes van llegir conjuntament un poema dedicat a l’Anna Montmany, arrel de la seva jubilació i se li va obserquiar amb un petit arbre amb targetes dedicades especialment a la seva persona.

VÍDEO DE L’ESPECTACLE “ELS NOSTRES ARBRES”

Un cop acabada la representació la festa va continuar al menjador de l’escola on l’Ampa va organitzar un sopar i una festa que va ser tot un èxit.

Des de l’escola volem donar les gràcies a tots els alumnes i a totes les famílies per col·laborar activament amb l’escola i per donar-nos tant de suport en totes les activitats programades.

ACCÉS A TOTES LES IMATGES DE LA FESTA

PREMIATS AL CONCURS TÍSNER DE CREACIÓ DE JOCS DE CATALÀ

Diumenge dia 27 de maig un bon nombre d’alumnes, familiars i mestres vam desplaçar-nos fins a l’Estació del Nord de Barcelona per assistir a l’acte d’entrega de premis del 4t Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català organitzats per la ONG Plataforma per la Llengua.

El concurs, adreçat als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles del Principat de Catalunya, té per objectiu  “que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua creant el seu propi joc”.

Des de l’escola es van idear i crear dos jocs de taula. Amb la seva elaboració es pretenia treballar aspectes relacionats amb la llengua catalana i, al mateix temps, crear jocs que després servissin per treballar amb els alumnes continguts de l’àmbit lingüístic i utilitzar-los com un recurs més a l’aula.

Els jocs porten per títol:

  • “La ruleta fonològica” creat amb l’objectiu de treballar habilitats fonològiques amb els més petits: comptar síl·labes o sons, descobrir el so inicial o final d’una paraula, confegir paraules…
  • “Bingo Pizza de sinònims i antònims” dissenyat amb l’objectiu d’ampliar el lèxic i entendre el concepte de sinonímia i antonímia tot jugant.

La presentació de l’acte va anar a càrrec del conegut actor i humorista Toni Albà que va saber donar un toc d’humor molt encertat a la cerimònia i també va comptar amb els experiments de Dani Jiménez del programa de ciència “Dinàmiks que ens va deixar a tots/es amb la boca oberta i va aconseguir arrencar forts aplaudiments del públic assistent.

Aquesta 4a edició va comptar amb un nombre molt gran de participants: ni més ni menys que 82 aules que optaven als 9 accèssits (activitats per tots els alumnes de l’aula)  i als 3 primers premis (trofeu i activitats).

Amb molts nervis, emoció continguda i gran expectació vam sentir de la veu de Toni Albà que el joc “Pizza Bingo” dels alumnes de 5è havia estat premiat amb un segon accèssit que ens permetrà gaudir d’una emocionant experiència amb Kayak amb l’empresa SKKAYAK de Llançà el dia 13 de juny. Els diplomes i el premi van ser recollits de la mà d’alguns dels membres del jurat format per: Màrius Serra, Salvador Alsius, Oriol Comas, Jaume Cela, Joaquim Dorca i Isabel Romano.

Des de l’escola volem felicitar tots els alumnes pel seu treball en equip i l’esforç en el procés d’elaboració dels jocs i també agrair el suport i acompanyament de totes les famílies.

Gràcies també als organitzadors/es dels premis per seguir potenciant iniciatives que ajuden a potenciar el joc i l’aprenentatge del català i al jurat per la dura tasca d’escollir els treballs guanyadors entre la gran qualitat dels jocs que van restar exposats fora l’estació durant tot l’acte d’entrega de premis.

Els jocs elaborats quedaran a l’escola per seguir treballant i aprenent català en català!

Podeu descobrir tots els treballs guanyadors clicant sobre el següent enllaç:

https://jocsijoguines.cat/concurs-tisner/5/4t-concurs-curs-2017-2018/guanyadors/

I accedir a la galeria de fotografies oficials de l’acte des d’aquest enllaç:

https://jocsijoguines.cat/concurs-tisner/5/4t-concurs-curs-2017-2018/galeria/

Felicitats a tots els premiats i a tots els participants!

ACCÉS A L’ÀLBUM DE FOTOGRAFIES DE LA JORNADA CLICANT AQUÍ o bé sobre cadascuna de les fotografies que acompanya aquest article.

LA IL·LUSTRADORA BERNADETTE CUXART A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA

Avui a l’escola hem rebut una visita molt especial: la Bernadette Cuixart! Il·lustradora de les històries del famós Llop Pepito i d’altres personatges molt propers als infants.

Ella viu a Sagàs i, després de treballar amb alguns dels llibres/contes que ha il·lustrat, ha vingut a la biblioteca de l’escola per poder parlar amb tots els nens i nenes.

A les sessions d’animació a la lectura d’Educació Infantil van treballar el conte “Parrac, el fill del drac”. La Bernadette els ha dibuixat un Parrac petit però també els n’ha regalat un de més gran perquè després, a l’aula, el poguessin pintar.

A Cicle Inicial van llegir el llibre “La Berta va de colònies. Quina il·lusió” i, per aquest motiu, els ha dibuixat la Berta amb una motxilla gegant per tal que després els mateixos nens i nenes la poguessin omplir amb totes aquelles coses que es van emportar a les colònies o bé aquelles coses que els van emocionar.

A Cicle Mitjà van treballar el llibre “Un Romeu de pega dolça”. Els alumnes van il·lustrar ells mateixos personatges del conte i també van gravar un “book trailer” recomanant als lectors la lectura d’aquest llibre. Els mateixos protagonistes han sigut els responsables d’ensenyar el vídeo a la Bernadette:

I, finalment, a Cicle Superior van fer un treball sobre el llibre “Em vols fer un favor?” a partir del qual els nois i noies van reinventar els personatges i van dibuixar diferents escenes del llibre.

A totes les xerrades hem pogut fer-li preguntes, conversar amb ella i veure les il·lustracions originals dels contes que ella mateixa ens ha permès veure i tocar.

Tot plegat ha fet que la visita d’avui sigués molt enriquidora per tots.

La Bernadette ha dit que tornaria a venir a l’escola per portar els nostres contes signats i dedicats.

Des de l’escola volem agrair la seva visita i les seves explicacions i també donar-li les gràcies per les il·lustracions tant boniques que ens ha regalat. Nosaltres també li hem regalat un conte que han fet els alumnes d’Educació Infantil basat en un dels seus personatges i li ha agradat moltíssim! FINS AVIAT!!!

(Clicant sobre les imatges que acompanyen aquest article podreu accedir a l’àlbum complet)

PARTICIPEM A LA JORNADA “REPTE EMPRESA”

Avui dia 11 de maig, els alumnes de CS hem participat a la jornada Repte Empresa juntament amb l’escola Terra Nostra d’Olost i dues escoles de Vic. S’ha celebrat a l’edifici del Sucre de Vic.

Primer hi ha hagut una xerrada d’en Pere Domènech, un pediatre del Consorci Hospitalari.

Després, tots nosaltres ens hem distribuït en diferents grups segons el color del nostre distintiu i cada grup teníem diferents reptes a assolir relacionats amb el tema de la Salut.

  1. Dir les coses que, com a nens ens agradaria millorar dels hospitals.
  2. Dissenyar l’hospital del futur.
  3. Crear un anunci de ràdio per tenir hàbits saludables.
  4. Crear la mascota del Consorci Hospitalari de Vic.
  5. Organitzar un activitat per aconseguir diners per ajudar els hospitals del tercer món.
  6. Dissenyar un transport amb material reciclat per persones amb discapacitat.
  7. Crear una història sobre els hàbits saludables
  8. Dissenyar la revista del Consorci Hospitalari de Vic

Per fer-ho hem hagut de treballar amb equip, parlar i debatre.

També hem utilitzat molts materials diferents: peces de lego, plastilina, cartolines, gomets, revistes…

Quan hem acabat ho hem presentat a la resta de grups.

Ens ho hem passat genial i hem après molt!

Notícia redactada pels alumnes de 6è

(Clicant sobre les fotografies es pot accedir a tot l’àlbum de la Jornada)

SORTIDA AL PARC NATURAL DEL MONTSENY

Avui, els alumnes de 6è de les escoles de Prats, han gaudit d’una bonica sortida al Parc Natural del Montseny, concretament, a Collformic (zona del Matagalls).

Els alumnes de l’escola, acompanyats d’un guia (en Martí), han pogut conèixer com s’interpreta un mapa de relleu i viure de primera mà les meravelles que amaga la natura tot fent una ruta molt bonica en un paratge bucòlic.

Hem après curiositats sobre els arbres (alzines, faigs…), arbustos i matolls però també hem après moltes coses sobre els animals que hi habiten, les muntanyes i els massissos que ens envoltaven, les roques, les plantes, els petits animalons, la vida dels pastors…

La sortida ha estat subvencionada per l’Ajuntament i Diputació i ha fascinat tots els alumnes. Una ruta per repetir!

Clicant sobre les fotografies podreu accedir a l’àlbum complet:

SANT JORDI ESCOLAR 2018

Seguint la tradició, el dilluns 23 d’abril vam celebrar la Diada de Sant Jordi a l’escola.

Al matí vam anar al Passeig a participar del Sant Jordi Escolar on es van repartir els premis del Concurs Literari (el tema d’aquest any era el patrimoni del poble), es va presenta rel conte de l’Escola Bressol La Pitota i la Coral Sant Jordi va cantar per acomiadar la festa. Els més petits van participar fent un dibuix, els alumnes de Cicle Inicial escrivint un rodolí, els nens i nenes de Cicle Mitjà escrivint un conte i els nois i noies de Cicle Superior redactant un poema. Quan es va acabar l’acte hi va haver coca i xocolata per tothom.

Cal destacar el treball que van fer tots els alumnes ja sigui en el dibuix com el treball més narratiu. Els guanyadors/es, per cursos, van ser: Arlet Braceros (P3), Adriana Viñas (P4), Miquel Riera (P5), Martina García (1r), Aniol Sau (2n), Lucía Costa (3r), Clara Mill (4t), Llibert Bonet (5è) i Roc Bach (6è). Enhorabona a tots!

A la tarda els alumnes d’Educació Infantil i Cicle Inicial van veure una obra de teatre en anglès a la Sala Polivalent de l’escola i els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior van anar a la Sala Polivalent també a gaudir d’una obra en llengua estrangera.

Per celebrar la diada els alumnes de sisè es van inventar la lletra d’una cançó en forma de rap que resumeix la LLEGENDA DE SANT JORDI. Aquest n’és el resultat, escolteu-lo!

Tot plegat va fer que gaudíssim d’una preciosa diada plena de cultura, teatre i música! Gràcies a l’Ajuntament per l’organització!

FOTOGRAFIES:

1R ÀLBUM COMPARTIT SANT JORDI

2N ÀLBUM COMPARTIT

CAMINADES CULTURALS

El passat divendres dia 20 d’abril els alumnes de les Escoles i L’Institut de Prats de Lluçanes van gaudir d’unes rutes culturals organtizades per l’Ajuntament i englobades dins la Setmana Cultural 2018.

Cada grup d’alumnes anava acompanyat d’un guia que els va mostrar diferents elements culturals i històrics que anaven trobant mentre caminaven i gaudien del bon temps i del paisatge. La dificultat de les rutes es va adaptar depenent de l’edat dels alumnes.

Els alumnes d’Educació Infantil 5 van fer una sortida pel poble de Prats de Lluçanès. La Roser Reixach els va ajudar a descobrir els elements patrimonials del poble, els pous, els dracs de forja, les portalades i picaportes de les cases…

Durant la ruta, els alumnes de Cicle Inicial, acompanyats per en Ramon Plans van descobrir tot un seguit de roques i van entendre el procés de sega fins arribar a obtenir el blat.

Els nens i nenes de Cicle Mitjà van fer una caminada pel camí ral de Santa Eulàlia de Pardines mentre en Jordi Plans els explicava tot un seguit d’informacions relacionades amb la calçada, les estructures antròpiques que es trobaven a les roques, les antigues trinxeres…

I, finalment, els més grans de l’escola van arribar a Santa Creu de Jutglats seguint els antics camins de transhumància. En Celí Berengueras va ser el responsable d’ajudar als alumnes a descobir la feina dels paraires i, pel camí, es van trobar una barraca de pastor i diferents insfrastructures que s’utilitzaven de barreres.

Tot plegat va permetre que, al llarg del matí, els alumnes fessin esport i descobrissin l’entorn que els envolta des d’una vessant cultural i històrica gràcies als guies que els van acompanyar.

Clicant sobre cadascuna de les imatges podreu accedir a l’àlbum amb totes les fotografies de les rutes:

 

Colònies EI i CI a la Figuera

Avui hem arribat a la Figuera i hem descobert el territori indi.

Estem molt contents, ja estem ben instal·lats i hem fet tot d’activitats amb les nostres tribus.

Hem dinat macarrons, nuggets amb amanida i de postres taronja.

Aquesta tarda hem anat a buscar el tòtem perdut… quins despistats aquests indis!

Abans d’anar a sopar ens fem una cinta india.

I per sopar… patata i mongeta amb hamburguesa i iogurt.

Clicant damunt la imatge s’obre l’àlbum.

CONTINUEN LES COLÒNIES!

Ahir després de sopar vam fer el joc de nit amb les nostres llanternes. Va ser molt divertit! Varem continuar la gresca amb els nostres companys a les habitacions.

Aquest matí hem fet un bon esmorzar i hem anat d’excursió al nucli de Castellnou del Bages. Hem dinat un arròs amb tomàquet boníssim i botifarra amb patates i per postres una poma.

Ara estem fent una cursa d’orientació i tir amb arc.

Fins aviat!!!

ÚLTIM DIA DE COLÒNIES!

La última nit a la Figuera ha estat plena de gresca i diversió. Després de sopar: sopa, pa amb tomàquet, truita i una bona crema de postres, vam fer jocs de nit i disco! Mireu com ballem! A aquestes hores encara teniem ganes de ballar.

L’últim dia ja estem tots més cansats, però el ritme d’activitats no decau… Desprès de recollir les habitacions i esmorzar hem fet una gincana per aprendre a ser uns bons indis i trobar l’últim tòtem perdut. Esperem superar les proves!

Ben cansats però satisfets, ja estem de camí a l’escola!

Han estat uns dies fantàstics!!!

Ara a descansar i esperar les pròximes colònies.

COLÒNIES CM i CS A LA POBLA DE LILLET

COLÒNIES 1r DIA

Hem iniciat l’aventura viatjant des de l’Escola fins a Castellar de N’Hug per conèixer els nostres monitors que ens acompanyaran al llarg de tota l’estada (en Sito, l’Ari i la Queralt) i fer un recorregut fins a les Fonts del Llobregat coneixent el curs del riu, la importància dels embassaments, els diferents tipus de roca…
Fa una mica de vent i fred però ens permet seguir amb les activitats plantejades i tots els nens i nenes s’ho estan passant d’allò més bé.
Després de dinar i un cop instal·lats a l’alberg “LA SALA” fem una gimcana en grups pels voltants de la casa. Juguem, riem, ballem, cantem i ens ho passem genial!
Segur que viurem tots junts unes colònies inoblidables!

Clicant sobre la fotografia accedireu a l’àlbum amb totes les fotografies del 1r dia!

Molts records a tots des de la Pobla de Lillet!

COLÒNIES 2n DIA

Tots i totes hem dormit d’allò més bé i ens hem llevat molt d’hora amb ganes de començar un nou dia de colònies. El Pedraforca ens donava la benvinguda i el vent ha aflacat una mica per poder fer totes les activitats.

Al matí hem fet un joc de pistes amb tot d’activitats relacionades amb els ocells de la zona. Hem pogut conèixer el seu cant i fer tot tipus de jocs cooperatius que ens han permès conèixer millor ocells com el trencalòs, la mallerenga, la pu-put…

A la tarda els monitors/es ens tenien preparada una ruta d’orientació pel bosc. Per grups heterogenis i amb una brúixula ens hem hagut d’orientar pels diferents racons del bosc i de la muntanya que envolten l’alberg. Hem vist paratges preciosos, hem après a orientar-nos i a seguir pistes forestals i, sobretot, hem après a cooperar i treballar en grup per aconseguir arribar al punt de trobada i pel camí hem descobert fòssils!

Ens ho hem passat d’allò més bé i ens hem convertit en uns autèntics exploradors.

Ens espera una última nit fantàstica amb un munt de jocs i discoteca!

Podeu veure totes les fotografies i algun vídeo del 2n dia clicant sobre les següents imatges:

Gaudiu de les fotografies tant i com gaudiexen tots els nens i nenes i…fins demà!!!!

Demà al matí farem activitats relacionades amb el riu Llobregat. Segur que serà molt divertit!

3r i ÚLTIM DIA DE COLÒNIES

Avui el dia ha despertat amb bona temperatura i sense vent. Després de passar una bona nit, preparar la nostra maleta i fer un bon esmorzar hem caminat fins al riu. Allà hem observat la qualitat de l’aigua en funció dels microorganismes que hi hem trobat. Hem vist moltes larves fet que és un indicador que les aigües són molt netes.

Després, per grups, hem construït petites embarcacions amb material de la natura i les hem fet navegar tot fent una petita cursa.

Estem recuperant forces amb un bon dinar i ja ho tenim tot preparat per tornar a casa i compartir amb les famílies totes les aventures viscudes. Fins aviat!

Podeu veure totes les fotografies del 3r dia clicant sobre les següents imatges:

 

JORNADA DE PORTES OBERTES 2018

El proper diumenge dia 18 de març, de 5 a 7 de la tarda, l’escola, conjuntament amb l’AMPA, hem organitzat una nova JORNADA DE PORTES OBERTES amb la qual volem donar a conèixer el nostre projecte educatiu, al metodologia de treball i els espais de l’escola.

Es tracta d’una jornada oberta a tothom, especialment a aquelles famílies que vulguin descobrir la nostra escolar però també, les famílies i els alumnes que dia a dia, han dipositat en nosaltres la vostra confiança en l’educació dels vostres fills/es i a tothom qui ens vulgui conèixer de més a prop.

Triar escolar és una decisió molt important i cal valorar tots els elements ja que l’educació i els valors són els tresors més preuats per conviure en una societat plural i diversa.

Una tarda on podreu partiricipar de les activitat proposades en un dia festiu i lúdic. Una forma de demostrar que la nostra escola la formem tots: famílies, alumnes, mestres…i que es manté viva i oberta al món amb ganes de millorar i adaptar-se a l’entorn i al món canviant. Una escola on us rebrem a tots/es amb els braços oberts!

TREBALLEM LA IGUALTAT DE GÈNERE EL DIA DE LA DONA TREBALLADORA

Avui, dia 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, a l’escola i a diferents nivells, hem reflexionat sobre el paper de la dona a la societat, la igualtat de gènere i el paper de l’educació en la conscienciació dels infants envers els estereotips presents en la societat en què vivim.

Ho hem fet a través de diferents propostes educatives: cantant junts la cançó “Persones iguals” de “Dóna la Nota”, fent que els grans expliquin als més petits tot allò que han après sobre la igualtat entre nens i nenes, reescrivint contes populars on a la Blancaneu no li agrada fer de minyona dels set nans ni tampoc el nom que li han posat, on la Caputxeta resulta que es converteix en un noi anomenat “Caputxet Rosa” i on la princesa de la llegenda de St Jordi es converteix en un príncep que és salvat per una noia.

Des de l’àrea de llengua estrangera també s’ha fet una reflexió del tema al voltant de la figura de Malala Yousafzai. Hem escoltat i llegit les seves reflexions en anglès i la seves sàvies paraules han ressonat a les aules de Cicle Superior: “Un nen, un mestre, un llibre i un bolígraf poden canviar el món”.

La jornada reivindicativa a l’escola es pot resumir a partir d’aquestes imatges i vídeos però la nostra tasca educativa continua tant dins com fora de les aules. Hem fet molt però encara queda molt camí per endavant!


ACTIVITATS D’HIVERN EN CONTACTE AMB LA NATURA

Ahir els alumnes de Cicle Inicial van fer una sortida als Rasos de Peguera per realitzar activitats relacionades amb l’esport, la neu i la natura.

Acompanyats d’un monitor van poder practicar i experimentar l’esport de caminar amb raquetes per un entorn realment privilegiat coneixent les muntanyes que ens envolten i molts aspectes relacionats amb la natura i la muntanya com, per exemple, el descobriment de petjades.

També van poder viure l’experiència per lliscar per la neu i passar-s’ho d’allò més bé jugant amb els amics i amigues!

Va ser una jornada molt divertida i segur que van arribar a casa amb un munt d’anècdotes per explicar!

Vam fer un bon grapat de fotografies. Per accedir a l’àlbum complet podeu clicar sobre qualsevol de les fotografies o AQUÍ!

VÍDEO DE LES BAIXADES LLISCANT PER LA NEU:

PARTICIPEM A LA 7a MOSTRA PETXA-KUTXA D’OSONA

El dijous dia 1 de març els alumnes de 5è van anar a la biblioteca municipal a explicar a les famílies assistents els dos treballs que van presentar a la 7a Mostra Petxa-Kutxa d’Osona celebrada a l’Espai Teatre i Cinema de Vic el passat dimecres 21 de febrer davant d’altres escoles i instituts de la comarca.
Ja fa anys que des de l’escola participem a la Mostra i, aquesta vegada, s’han presentat dos treballs: un en català i un altre en anglès.
La paraula Petxa-Kutxa significa “xerrameca” en japonès i es caracteritzen per ser presentacions digitals acompanyades d’una explicació oral que consten de 20 diapositives cadascuna de les quals té una durada de 20 segons.


Les dues presentacions portaven per títol “Our forest is alive” i “El bosc és vides” i ambdues estan relacionades amb els projectes de Medi i Erasmus de l’escola.


Per fer aquests treballs i presentar-los a la Mostra els alumnes van treballar la competència digital, l’expressió oral, l’expressió escrita i la capacitat de síntesi i resum així com també aspectes relacionades amb l’aprendre a aprendre, l’autonomia personal i el treball en equip.

Al finalitzar la jornada, tots els alumnes i escoles participants van obtenir un diploma de participació.

Es tracta d’una activitat molt complerta que va tenir una gran acollida entre el públic assistent tant a Vic com a la biblioteca de Prats.
Des de l’escola volem felicitar a tots els nois i noies de 5è ja que, en totes dues ocasions, el resultat va ser excel·lent.

També volem donar les gràcies a la Montse Rovira, responsable de la biblioteca, per donar-nos l’oportunitat de presentar els treballs a les famílies i per la bona acollida i predisposició.

FINALITZA LA LLIGA COMARCAL DE CROS ESCOLAR D’OSONA

Des del Consorci del Lluçanès es fa ressò d’una important notícia no només per l’escola sinó també per tot el territori del Lluçanès. El passat 18 de febrer va acabar la lliga comarcal del cros escolar de la comarca d’Osona. L’últim cros es va fer a Folgueroles i va ser allà on es van donar a conèixer els tres millors classificats de cada categoria.

Des del Consorci destaquen la presència d’un gran nombre d’atletes del Lluçanès als podis dels primers classificats fet que demostra la constància, l’esforç i el gran treball que tant els atletes com les seves famílies han demostrat al llarg de totes les jornades.

Des de l’escola volem felicitar a tots els atletes que han participat al llarg de totes les jornades o bé en algunes de les curses i, de manera molt especial, a tots aquells que han aconseguit classificar-se i obtenir un lloc en el podi dels guanyadors. També a totes les Ampes, famílies i persones que han ajudat a organtizar i a fer possible que, un cop més, el cros escolar segueixi endavant creant il·lusions i potenciant els valors en l’esport.

A TOTS…MOLTES GRÀCIES I FELICITATS!

Us deixem amb l’enllaç de la notícia del Consorci del Lluçanès:

http://www.llucanes.cat/bons-resultats-dels-atletes-llucanes-lliga-comarcal-cros-escolar-dosona/

Fotografia publicada pel Consorci del Lluçanès

 

CONSIGNES DE CARNAVAL I ENTERRAMENT DE LA SARDINA

Aquests dies l’escola ha viscut amb una gran alegria l’arribada del Rei Carnestoltes que ha vingut amb moltes ganes de provocar disbauxa i contagiar les ganes de festa i molta gresca.
Cada dia ens ha deixat una consigna: portar agulles d’estendre al cabell, unes ales ben vistoses al cap o a l’esquena, uns mitjons ben llargs per sobre dels pantalons i, finalment, anar vestits amb roba negra per acomiadar-lo i donar pas a la Quaresma. A més a més aquest any ha quedat ben guarnit ja que, durant la tarda del Dijous Llarder, cada cicle li va contruir un objecte ben llampant: una corona, un cinturó, una corbata i un ceptre per fer-lo encara més vistós.


A l’escola vivim intensament totes les tradicions i les transmetem als nostres alumnes. Per aquest motiu, al finalitzar el Carnaval, tots els nens i nenes de l’escola han participat a l’enterrament de la sardina a l’hort de l’escola i han cantat càntics de Quaresma per acomiadar el nostre estimat Carnestoltes i donar pas a una nova etapa.
Fins l’any vinent Rei Carnestoltes i…benvinguda Quaresma!

 

APRENEM A FER OLI DE GINEBRE

El matí del dilluns 15 de gener, els nens i nenes de quart vam anar a la Pedra Dreta a aprendre a fer oli de ginebre. En Benet Pons, l’avi d’en Marc, en Pep i la Nora de la nostra escola i alguns voluntaris ens van explicar que hi ha dos tipus de ginebre: el ginebre negre i el ginebre blanc que és el que serveix per fer l’oli i que té unes boles de color marró o vermell.

També vam poder veure en directe com es forma l’oli de ginebre i a cada alumne ens van donar un potet de vidre on hi van posar una mica d’oli.

També vam aprendre que quan es fa oli de ginebre s’ha de fer foc i això fa que es faci molta fumera.

Ens va agradar molt! Moltes gràcies a tots els voluntaris que ens ho van voler explicar.

(Text escrit pels alumnes de 4t de primària)

ACCÉS A LA GALERIA D’IMATGES DE L’EXPERIÈNCIA

INTERCANVI AMB UNA ESCOLA D’ESCÒCIA

Abans de les festes de Nadal els nens i nens de segon vàrem enviar un escrit i un video a l’escola St Mary’s Primary School d’Escòcia amb la qual havíem compartit un projecte de la setmana EWWR on els explicàvem les nostres tradicions i el menjar d’aquestes festes de Nadal que tant ens agraden. Aquesta setmana hem pogut veure algunes fotos on es veien els alumnes realitzant activitats típiques de les festes de Nadal a Escòcia. També ens varen enviar algun petit video on es podien veure els alumnes cantant cançons de Nadal. Hem pogut veure que tenim tradicions diferents, però també algunes de molt
similars. Hem estat molt contents de poder tornar a estar en contacte amb ells. Esperem poder continuar compartint altres experiències amb ells.


Aquests són els vídeos que hem compartit. En el vídeo que hem enviat des de l’escola expliquem les festes de Nadal en anglès.


ESPECTACLE DE NADAL “ELS PETITS AVETS”

Ahir dia 20 de desembre de 2017, la Sala Polivalent de Prats de Lluçanès es va omplir amb un munt de personatges fantàstics (gripaus, llebres, lladres, bolets, cargols…), cantaires, presentadors, narradors, famílies i altres espectadors per celebrar la festa de Nadal de l’escola.

En aquesta edició vam oferir una adaptació del conte El petit avet, de Hans Christian Andersen. Es tracta de la història d’uns arbres, els avets, que no estaven gent satisfets amb les fulles que tenien, i que cada vegada que en tenien unes de noves les volien canviar. És un tema que ens podríem aplicar a nosaltres mateixos que sovint no som o no volem ser conscients dels nostres límits ni de les nostres possibilitats. Com veureu, al final se n’adonen que les fulles que la natura els havia donat eren les millors, de la mateixa manera que nosaltres hauríem de fer el possible per acceptar-nos tal com som i alhora acceptar la diferència dels altres que ens envolten.

Els alumnes de sisè van ser els encarregats de la narració mentre que els altres van anar intervenint a través de diferents cançons. Com altres vegades hi van posar tot el nostre esforç i il·lusió per tal que el resultat sigués complaent per a tots els assistents.
Vídeo complet de la festa:

Al final de l’obra es va estrenar, en primícia, el curtmetratge “Dins i fora del llibre màgic” realitzat pels alumnes de Cicle Superior en un taller d’efectes especials organitzat per la Diputació de Barcelona, la col·laboració de l’Ajuntament i la direcció del director de cinema Artur Díaz. Al final del vídeo de l’obra podeu sentir la presentació d’aquest curt animat per part d’una representació dels alumnes de 5è.
Curtmetratge “Dins i fora del llibre màgic”:

I, finalment, com ja acostuma a ser tradició, es va projectar la “postal digital” que va comptar amb la participació de tota la comunitat educativa de l’escola per desitjar-vos a tots un bon Nadal i un bon any 2018. Durant la gravació els alumnes de sisè van fer ús de la tècnica “Stop Motion” treballada durant la gravació del curtmetratge.
Postal digital de Nadal “Un regal sorprenent”:

ACCÉS A LA GALERIA FOTOGRÀFICA AMB TOTES LES IMATGES DE LA REPRESENTACIÓ

Aquesta obra és una de les activitats amb les que tanquem aquest primer trimestre del curs però durant les festes de Nadal us volem convidar a visitar l’exposició que es farà a la Biblioteca municipal on podreu veure una mostra de treballs nadalencs que han fet alguns dels alumnes.

Des de l’escola volem donar les gràcies a totes les famílies per la contínua col·laboració, que permet fer de l’escola un centre obert, participatiu i solidari.

Tota la comunitat educativa desitgem que tingueu unes molt bones festes nadalenques i igualment un molt bon any 2018!

CONCLUSIONS DE LA SETMANA EUROPEA “WE ARE A SUSTAINABLE COMMUNITY”

Després d’una setmana farcida d’activitats, projectes i noves experiències hem fet un recull de tots aquells aprenentatges i conclusions a les quals han arribat els nostres alumnes.
A partir de diferents qüestionaris d’autoavaluació, debats d’aula i altres activitats, hem pogut copsar l’impacte de cadascuna de les actuacions programades i l’aprenentatge que n’ha pogut fer cada nen/a d’allò que han après i viscut.
El resultat que se’n deriva és un tríptic amb tota la informació més rellevant que dóna sentit als continguts treballats i que ajuda a veure com els alumnes han crescut tant a nivell d’aprenentatges com també a nivell personal.
Un dels objectius principals del projecte Erasmus+ “We are a sustainable community” és conèixer l’ús que fem dels recursos naturals i promoure un canvi d’actitud per tal de fer un consum responsable d’aquests recursos.
Les activitats realitzades van encaminades a permetre que els alumnes experimentin, reflexionin i arribin a unes conclusions que podeu llegir en aquest document. Esperem que gaudiu veient tot el que han après els vostres fills/es: