RUTES HISTÒRIQUES ORGANITZADES PELS ALUMNES DE CS

Avui dia 12 d’abril, dins del projecte STEAM hem realitzat una trobada intergeneracional amb diferents rutes per diferents indrets històrics de Prats de Lluçanès organitzades pels alumnes de Cicle Superior.
La trobada ha acabat a l’Ajuntament amb diferents parlaments.
Aquest és l’escrit que han llegit els alumnes de Cicle Superior:
Alumnes de Cicle Superior de l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès estem molt contents de poder gaudir avui d’aquestes passejades amb la vostra companyia perquè entre tots hem passat una estona molt agradable i alhora hem après molt.
Volem agrair a tota la gent que ho ha fet possible i ha col·laborat en trobar la informació dels diferents indrets i edificis i també els qui ens heu acompanyat en tot aquest projecte, AMPA i a tota la comunitat educativa.
Les rutes a peu que hem fet aquest matí són el resultat d’un llarg treball que hem fet els alumnes més grans de l’escola Lluçanès durant aquest trimestre.
Cada alumne va buscar informació d’un indret o edifici del municipi de Prats de Lluçanès o de l’entorn proper.
Trobar la informació no va ser fàcil, ja que hi havia poca cosa a internet a on estem tan acostumats a buscar. Per això, les mestres ens van proposar que féssim una mica de recerca i investiguessin.


Vam haver de consultar els llibres d’història sobre Prats de Lluçanès, vam entrevistar a persones grans i familiars, vam preguntar a la Montse Rovira que és a l’arxiu municipal i a la biblioteca, a la Roser Reixach mestra de l’escola i historiadora, a l’ajuntament i a Jordi Plans de l’empresa Cooltur.
Ara ja podíem fer una fitxa tècnica de cada indret o edifici amb el nom, ubicació, fonts consultades, època i breu explicació. De cada fitxa en vam fer un codi QR.Generar codis QR ens va agradar molt, no ho havíem fet mai i per a nosaltres va ser molt divertit.


Després vam treballar les característiques principals de cada edat històrica i al passadís de l’escola vam fer una línia del temps que va des de la prehistòria fins a l’edat contemporània. Aquest mural ens ha anat molt bé perquè hi podíem veure la durada de cada edat i situar els llocs treballats a l’edat històrica corresponent.
Finalment, vam pensar com podríem donar a conèixer la nostra recerca ja que pensàvem que era molt important.


Vam decidir preparar vuit rutes a peu i convidar els avis i àvies i familiars per poder gaudir-les. Vam anar a provar les rutes per comprovar la durada i geocalitzar-les.
Ens faltava pensar com havia de ser la cloenda de la caminada: què diríem, a on la faríem, què menjaríem. Vam decidir fer un petit refrigeri. Calia calcular i pensar diferents coses: què necessitàvem ? quants seríem ? de quants diners disposàvem? Vam preparar una enquesta on-line per les famílies per saber quants seríem i vam demanar a l’escola quants diners teníem per poder-nos gastar. Finalment, vam poder anar- ho a comprar.
Ara ja només faltava organitzar el dia de la caminada, repartir els grups de caminadors i repartir-nos les tasques entre tots. Cadascú de nosaltres es va fer responsable d’un grup i d’uns indrets o edificis.


Tot aquest treball l’hem recollit en una site que també hem fet nosaltres mateixos mica en mica a mesura que anàvem fent el treball cadascú a omplert una part: https://sites.google.com/escolallucanes.cat/escolallucanes/inici
Ens agrada molt aprendre d’aquesta manera ja que ens ho passem molt bé, descobrim i aprenem sobre tot allò que ens queda proper, aprenem a gestionar-nos les dificultats que van sorgint i a treballar de forma autònoma però també en equip.
Moltes gràcies a tothom per ser aquí, esperem que gaudiu d’aquest petit refrigeri que us hem preparat.
Visca la història, visca la Cultura i visca el nostre poble!

Àccés a l’àlbum de fotografies de la Ruta Històrica: https://photos.app.goo.gl/iieGHUT9cuXHoik66

ELS ALUMNES DE CM I CS TAMBÉ VISITEN EL MUSEU DE LA TÈCNICA DE TERRASSA

El passat divendres 15 de març els alumnes de 3r a 6è també van visitar el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa.

Per grups, van poder visitar el museu i van fer un taller molt pràctic i vivencial sobre l’Energia. Vam poder consolidar aprenentatges que s’estan fent des de l’escola tant a l’àrea de Medi com dins del Projecte Erasmus+ sobre les energies renovables i no renovables, l’efecte hivernacle, les diferents formes d’obtenir energia, el funcionament d’una màquina de radiografies…

Després de la visita van anar a dinar a un parc molt gran i van gaudir compartint jocs i experiències.

ELS ALUMNES DE CI VISITEM EL MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE TERRASSA

El passat dimarts da 5 de març, els alumnes de primer i segon vam visitar el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa per participar en dos tallers relacionats amb l’electricitat i l’energia solar.
Un cop acabada la visita i els tallers vam poder jugar i dinar en un parc molt gran situat al costat del Museu.
Amb aquesta sortida s’han pogut acabar de treballar continguts de l’àrea de Ciències i complementar aquelles activitats d’escola relacionades amb el Projecte Erasmus i les Energies Alternatives.
La sortida ha sigut molt profitosa per tots/es i ens ha permès experimentar i viure molts conceptes relacionats amb l’energia solar i l’elèctrica.
Per veure l’àlbum amb totes les fotografies podeu clicar sobre una de les imatges que acompanyen aquest article.

 

COMPARTIM EXPERIÈNCIES AMB L’ESCOLA BRESSOL

Avui dia 11 de febrer, hem compartit una activitat amb els alumnes de l’Escola Bressol La Pitota que ha resultat molt motivadora i interessant per totes dues parts.

Tan bon punt arribar a l’escola els nens i nenes de l’escola bressol han anat fins a la biblioteca on els alumnes de 4t els han explicat un conte relacionat amb l’hort, tot allò que hi podem trobar i com n’hem de tenir cura i, després els han acompanyat a visitar les instal·lacions de l’hort de l’escola que es troben just al pati. Han vist els conills que hi habiten, han descobert les hortalisses que els alumnes de l’escola hi planten i també han pogut experimentar amb la terra i amb les eines necessàries per plantar i regar tot allò que s’hi sembra.

Ens ha agradat molt la visita i, des de l’escola, els hem regalat a tots els nens i nenes de la Pitota un punt de llibre amb un record fotogràfic de la seva visita. Gràcies a tots i totes per venir! Fins un altre dia!

(Clicant sobre les imatges que acompanyen aquest article podreu accedir a l’àlbum fotogràfic)

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA NENA A LA CIÈNCIA

Avui dia 11 de febrer, en motiu de la celebració del “Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, hem rebut la visita de la científica Maria Guix Noguera que ens ha fet la xerrada “Codis de colors per ensenyar als robots més petits” tot demostrant que les nenes i les dones també poden realitzar una carrera científica i potenciant que, amb força de voluntat i perserverança tothom pot assolit els seus somnis.

Aquesta xerrada divulgativa és una iniciativa de “100tífiques” de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Barcelona Institute for Science and Technolgy (BIST).

Gràcies a formar part del programa “SteamCAT” al qual participiem des de l’escola, hem pogut gaudir d’aquesta iniciativa l’objectiu de la qual és fer visible i destacar la rellevància actual del paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, al sistema de recerca públic i privat i encoratjar les nenes, especialment, i els nens pels estudis de la ciència i tecnologia.

LA RUTA DE LA LLET AL “SOLER DE N’HUG”

Avui els alumnes de CM i CS han anat a visitar les instal·lacions de la casa “El Soler de N’Hug” on han pogut participar del programa de la  “Ruta de la Llet”, una activitat subvencionada pel Consorci del Lluçanès. En Pep i l’Abel els han explicat totes les tasques del camp i tot el procés que cal seguri des del cultiu fins a la recollida del producte.

També els han ensenyat moltes coses interessants relacionades amb l’explotació ramadera ja que part de la seva tasca es dedica a la cura dels xais, els porcs i les vaques. D’aquestes últimes se n’obté la llet i això ha permès als alumnes d’experimentar amb les seves pròpìes mans el procés de munyir que, actualment, es realitza a través de maquinària.

Per últim, han pogut veure també la zona dedicada als porcs i l’escorxador de proximitat i hem pogut fer un bon esmorzar gràcies a la família del Soler que ens han convidat a coca, xocolata, embotit, llet i iogurts.

Des de l’Escola volem donar les gràcies a la família del Soler per obrir-nos les portes de la seva casa i ensenyar-nos tot allò que està relacionat amb la feina de la pagesia i al Consorci per apostar per aquestes activitat i subvencionar aquest tipus de sortides.

Aprofitant el bon temps, tots els nens i nenes han tornat a l’escola fent una passejada.

Clicant sobre una de les fotografies que acompanyen aquest article podreu accedir a l’àlbum amb totes les imatges de l’activitat.

 

REVISEM I NETEGEM LES CAPSES NIU

Els alumnes de cinquè van anar a la Font del Març i Font Guillera (dues de les fonts apadrinades per l’Escola) per tal de poder revisar i netejar els nius que fa uns mesos vam col·locar i preparar per tal que els ocells com les mallerengues hi pugessin fer el seu niu.

Amb el suport i orientacions dels responsables de Camadoca els alumnes van poder comprovar l’activitat que hi ha hagut durant tots aquests mesos dins de les capses i les han pogut deixar ben netes per tal de preparar-les per la primavera, moment en què els ocells tornaran a necessitar-les per poder fer el seu niu ja que el tronc dels arbres sovint és massa prim i no reuneix les condicions òptimes per anidar.

En una de les capses fins i tot s’hi ha pogut trobar un ou!

Aquesta és una fase d’un projecte que va començar el curs passat quan els alumnes van construir amb les seves pròpies mans les capses, van decidir on col·locar-les i n’han anat fent el seguiment.

Des de l’Escola volem donar les gràcies als responsables de Camadoca per tot el suport i per totes les explicacions donades als alumnes.

Clicant sobre una de les fotografies podreu accedir a l’àlbum complet.

VISITA DEL CONSELLER D’EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT

Avui 30 de gener hem tingut l’honor de rebre la visita de l’Honorable Sr Josep Bargalló, Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya juntament amb Dolors Collell (directora dels Serveis Territorials de la Catalunya Central), l’Isaac Peraire (alcalde), la Júlia Estaran (directora adjunta), la Maite Gorriz (inspectora), en Fabian Mohedano (president del Consell Català de Formació Professional) i Glòria Brugués (cap de la secció d’obres i manteniment).

Hem tingut l’oportunitat de fer un recorregut pels diferents espais interiors i exteriors de l’escola, entrar i conversar amb alguns grups d’alumnes, compartir experiències i projectes educatius i, per acabar la visita, compartir les vivències de l’escola amb diferents representants dels alumnes de tots els nivells educatius.


D’aquesta manera han pogut copsar de primera mà la manera de treballar i el tarannà de la nostra escola fomentant la participació de tots els alumnes.

Clicant sobre les imatges de la notícia podreu accedir a l’àlbum amb totes les fotografies de la visita (fetes per l’escola i cedides també per l’Ajuntament).

JA ÉS NADAL A L’ESCOLA

Han arribat les esperades vacances de Nadal i a l’escola ho hem ben celebrat!

Ahir dia 20 de desembre va tenir lloc la representació “MARTÍ I EL PESSEBRE” amb un gran nombre d’assistents que va omplir la Sala Polivalent. Tots els alumnes van interpretar i cantar molt bé l’obra i el resultat va ser tot un èxit!

(Podeu accedir a l’àlbum amb totes les fotografies clicant sobre una de les imatges)

VÍDEO COMPLET DE LA REPRESENTACIÓ:

Al final de l’obra es va projectar l’esperada “postal digital” que va comptar amb la participació de tota la comunitat educativa amb l’objectiu de desitjar-vos a tots/es unes bones festes i un feliç 2019.

Finalment, avui dia 21 de desembre a l’escola els alumnes de Cicle Superior han celebrat l’amic invisible i tots els alumnes, per grups, han cagat el tió, han cantat nadales davant de l’exposició de motius nadalencs i han esmorzat coca i xocolata (gentilesa de l’AMPA de l’escola).

MÉS FOTOGRAFIES I VÍDEOS DEL CAGA TIÓ CLICANT SOBRE LES IMATGES

Des de l’escola volem felicitar a tots els alumnes i donar les gràcies a les famílies per tot el seu suport i us recordem que a partir d’avui podeu visitar l’exposició de motius nadalencs fets pels alumnes a la biblioteca municipal. Gràcies a totes les famílies que hi heu col·laborat. Mireu quin goig que fa!

BON NADAL I FELIÇ ANY NOU!

SETMANA DE LES ENERGIES RENOVABLES

WE ARE A SUSTAINABLE COMMUNITY (THIRD YEAR)
NOSALTRES SOM UNA COMUNITAT SOSTENIBLE (TERCER ANY)

Un dels objectius principals del projecte WE ARE A SUSTAINABLE COMMUNITY – RENEWABLE RESOURCESés conèixer l’ús que fem de l’energia i promoure un canvi d’actitud envers el consum energètic i l’ús d’aparells elèctrics.

Les activitats realitzades han permès als alumnes experimentar, reflexionar i arribar a aquestes CONCLUSIONS.

CONCLUSIONS DELS ALUMNES

 

EWWR CHRISTMAS TREE- SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DELS RESIDUS

 • El lema de la campanya significa “reutilitzar i aprofitar”.
 • L’activitat relacionada amb la Setmana Europea de prevenció de residus ha consistit en construir un arbre nadalenc amb elements reutilitzats relacionats amb el consum energètic; Cd’s, fils elèctrics, bombetes, aparells electrodomèstics.

PLAYGROUND PROJECT- PROJECTE PATI

 • Amb una forta implicació de les famílies i amb material reutilitzable, hem transformat el pati en un espai de joc i aprenentatge.

DESENDOLLA’T PROJECT- PROJECTE DESENDOLLA’T

 • El projecte desendolla’t va iniciar-se a l’escola el curs 2012 i ha permès reduir de forma significativa la despesa energètica del centre. En finalitzar l’activitat escolar es baixen alguns automàtics de l’escola i així es redueix un 10%-14% del consum “vampíric” dels aparells en “stand by”.
 • En Josep V ens ha explicat que una llar del Lluçanès el que consumeix més energia al llarg de l’any és la calefacció (60%) i en segon lloc la nevera (6%).
 • A l’escola hem marcat amb gomets tots els interruptors de les aules per obrir només aquells que necessitem en funció de la llum natural que hi hagi.
 • Per reduir el consum elèctric és molt important fer servir els aparells elèctrics que siguin necessaris i desendollar bé tots aquells que no fem servir.
 • Aquest curs estem observant la intensitat de llum solar a les diferents aules. Una aula per estar ben il·luminada hauria d’estar entre 300-500 luxus.

BIOMASS- CALDERA DE PÈL·LET

 • El pèl·let és un biocombustible sòlid que prové de la fusta d’arbres com el roure, l’avet o l’alzina .
 • L’Albert S. ens ha explicat que per fabricar el pèl·let primer es treu l’escorça del tronc, s’estella, s’asseca, se’n fan serradures i aquestes  finalment es compacten amb un motlle.
 • Cada vegada hi ha més demanda d’aquest combustible perquè és econòmic, no contamina tant i permet netejar els boscos.
 • L’Albert B. ens ha explicat que la caldera de l’escola actualment funciona amb pèl·let, però fa pocs anys funcionava amb gas.

PHOTOVOLTAIC SOLAR PLANT – VISITA A LA PLANTA FOTOVOLTAICA

 • Les plaques solars poden ser fotovoltaiques o tèrmiques.  Amb l’escola hem visitat una planta solar fotovoltaica a Santa Eulàlia de Pardines.
 • Una placa solar fotovoltaica pot generar 7,5Kw que serveix per subministrar a una casa i mitja aproximadament.
 • Els mesos de l’any que es genera més energia són l’abril i el maig.
 • Les plaques solars estan orientades perpendicularment als raig del Sol.

MOVIE 3D- CINE 3D

 • La visualització de la pel·lícula 3D ens ha permès aprendre què són les energies renovables, aquestes no s’esgoten i contaminen poc.
 • Les fonts d’energia més utilitzades a Catalunya són la solar, la biomassa i la hidroelèctrica
 • És molt important reduir el consum energètic i utilitzar energies renovables per reduir la contaminació i l’efecte hivernacle.

WORKSHOP TO BUILD  HOTEL OF INSECTS- TALLER PER CONSTRUIR UN HOTEL D’INSECTES

 • S’ha iniciat un projecte de construcció d’un hotel d’insectes a l’hort de l’escola amb el suport de l’ajuntament i el centre de recuperació de Camadoca.
 • La Núria ens ha ensenyat recursos pràctics com l’hotel d’insectes i les capses niu per poder estudiar els animals sense treure’ls del seu medi.
 • Els animals són éssers vius i com a tal tenen dret a ser respectats.

WORKSHOP TO MAKE SOLAR TOYS- TALLER PER CONSTRUIR JOGUINES SOLARS

 • Per tal que funcioni una joguina solar cal connectar la placa solar amb uns fils elèctrics a un generador fotovoltaic.
 • Quan el Sol toca directament a la placa solar la joguina es mou més ràpidament.

SCIENCE WORKSHOP UVIC-UCC- TALLER DE CIÈNCIES AMB LA UVIC-UCC

 • Els tallers de science amb els alumnes de la UVIC-UCC ens han permès plantejar-nos preguntes , experimentar, observar i raonar.
 • També hem après vocabulari en anglès i anem millorant la nostra comprensió en llengua anglesa.
Agraïments: 

Universitat de Vic-UCC, Ajuntament de Prats de Lluçanès, Consorci del Lluçanès, Consell Comarcal, Ampa Escola Lluçanès, Engiaux, Centre de recuperació d’animals Camadoca, Grans del Lluçanès , Albert Solanich, Josep Valldeoriola,LLuc Rovira, Núria Valls, Albert Blanqué,  i… a tota la COMUNITAT EDUCATIVA pel seu suport.

Seguiment i difusió del projecte europeu WASC Erasmus+ 1619 a les xarxes socials:

Website: https://sites.google.com/view/wasc1619erasmusproject/home

Twitter: WASC Erasmus+ @wasc1619

10è ANIVERSARI DEL CROS ESCOLAR DE PRATS DE LLUÇANÈS

El passat diumenge dia 18 de novembre de 2018 es va celebrar el 10è Cros Escolar de Prats de Lluçanès organitzat per les AMPA de les escoles del municipi amb la col·laboració del Consorci del Lluçanès, l’Ajuntament i el Consell Esportiu d’Osona amb molt bona participació per part dels alumnes de l’escola.

En total hi van participar 130 corredors/es repartits entre les diferents categories i tots van rebre un obsequi en motiu del 10è aniversari.

Des de l’Escola volem agrair la participació dels alumnes i donar també les gràcies a totes les famílies que s’hi van implicar i que van fer possible que aquesta edició del cros fos tot un èxit a la nostra població, una bona manera de fomentar els hàbits saludables entre infants i joves tot fent esport i adquirint una sèrie de valors com el companyerisme, l’esforç i l’esperit de superació.

Enllaç de la notícia a la web del Consorci del Lluçanès: https://www.llucanes.cat/bona-participacio-al-10e-cros-escolar-de-prats-de-llucanes/

Fotografies del Cros cedides per l’AMPA de l’Escola. Clicant sobre una de les fotografies podreu accedir a tota la GALERIA:

 

 

COLÒNIES D’ANGLÈS A SANTA MARIA DE PALAUTORDERA

Els alumnes de 5è i 6è avui han començat les seves colònies d’anglès a la casa “La Granja” situada a Santa Maria de Palautordera.

El viatge ha anat molt bé i al matí han aprofitat per fer les presentacions.

De moment el temps aguanta i no plou.

Per dinar han menjat macarrons, salsitxes de pollastre i papates.

Tots s’ho estan passant d’allò és bé. Els esperen tres dies plens d’activitats en anglès que de ben segur aprofitaran al màxim.

Per grups, viatjaran per diferents països: Xina, Estats Units, Tanzània, Brasil, Austràlia… A mesura que van passant pels diferents països van marcant-los en un passaport.

El grup que ha fet la Xina han fet un joc del pont, els que han fet Texas han anat a cavall, els de Tanzània han fet cabanes i els de Brasil han practicat diferents jocs.

 

RESUM FOTOGRÀFIC DEL 1R DIA (Accés a l’àlbum clicant sobre una de les fotografies):

2n DIA:

Avui els ha fet molt bon dia! Igual que ahir, han anat treballant en dos grups i han continuat viatjant per diferents països. A Nepal han fet rocòdrom, a Itàlia pizza i a Texas han anat amb cavall. Tornaran amb un munt de coses per explicar!

Clicant sobre les fotografies podreu accedir a l’àlbum de fotos del 2n dia:

GALERIA DE FOTOS DEL 2N DIA

CASTANYADA 2018

Avui dia 31 d’octubre hem celebrat la Castanyada a l’escola.

Al llarg de tot el dia hem anat fent activitats relacionades amb la tardor i amb la festa de la Castanyada i, a la tarda, ens ho hem passat d’allò més bé amb un seguit d’activitats:

 • Un photocall dissenyat i preparat pels alumnes de cinquè que ha permès que els alumnes de tota l’escola, per grups, el puguéssim visitar escoltant com els companys/es que l’havien creat ens explicaven tot el que hi havia i com l’havien dissenyat. Després ells mateixos ens han fet una fotografia molt divertida davant del photocall i amb tot de complements: mocadors, bastons, cistells…Enhorabona nois i noies! Us ha quedat xulíssim!!!!!

 • Com ja és tradició, els castanyers/es de sisè han visitat tots els alumnes de l’escola i han preparat i repartit unes paperines de castanyes ben calentones i acabades de torrar per els pares i mares de l’AMPA de l’escola. A més a més, ens han ensenyat un ball i ens han explicat el conte de la castanyera.
 • Tots junts, hem anat a buscar les castanyes a la Sala Polivalent i hem cantat les cançons que les castanyeres ens havien ensenyat.
 • I també hem tingut temps de realitzar diferents treballs artístics relacionats amb la tardor i la castanyada.

Tot plegat ha fet que gaudíssim d’una fantàstica festa i que ens ho paséssim tots d’allò més bé.

Des de l’Escola volem tornar a donar les gràcies a l’AMPA per les boníssimes castanyes que ens han regalat!

PODEU VEURE TOTA LA GALERIA DE FOTOGRAFIES I VÍDEOS DE LA CELEBRACIÓ DE LA FESTA CLICANT AQUÍ o sobre una de les fotografies que acompanyen aquest article.

INICIEM EL CURS 2018-2019

Avui hem començat un nou curs escolar: nous reptes, renovades il·lusions, retrobaments, noves coneixences, emocins a flor de pell i moments de canvis i noves etapes que ens recorden que hem deixat enrere les vacances d’estiu i s’obren les portes a nous projectes i aprenentatges.

Alguns han canviat d’etapa i ja han fet un pas a l’institut, d’altres arriben de nou a l’escola i d’altres que es retroben pels passadissos, aules i zones dels patis però tots ells compartint espais i objectius.

La música ha donat el tret de sortida a la jornada escolar i mica en mica les aules que ja estaven preparades per l’ocasió s’han anat omplint de vida.

Als patis han trobat espais de joc i noves zones amb materials atractius i motivadors que han despertat la curiositat i la creativitat demostrant que un espai lúdic pot resultar també un bon espai d’aprenentatge. Uns materials comprats per l’AMPA de l’escola i que es basen en el Projecte Pati desenvolupat amb els alumnes de l’escola.

Iniciem el curs amb ganes i amb molta energia creixent junts i compartint molt més que uns espais i materials.

BON CURS ESCOLAR 2018-2019

FI DE CURS I COMIAT DE SISÈ 2018

Avui 22 de juny hem celebrat la Festa de Fi de Curs per acomiadar el curs 2017-2018, deixar pas a l’estiu i dir adéu als alumnes de sisè que començaran una nova etapa a l’Institut.

Els més petits de l’escola han gaudit dels jocs d’aigua al pati de l’escola i els més grans de CM i CS s’han pogut refrescar a la piscina municipal.

Després, a l’escola, hem pogut saborejar un bon gelat i, seguidament, hem celebrat tots junts el fi de curs i els alumnes de sisè s’han acomiadat dels seus companys/es i dels professors/es de l’escola.

En aquesta festa, s’han repartit els premis del menú musical: clau de sol d’or, plata i bronze i obsequi pels tres guanyadors encertants dels reptes musicals que cada mes es plantejaven des de l’àrea de música. Els guanyadors han estat la Nora (3a posició), l’Èric (2a posició) i la Mireia (1a posició). Després s’han entregat els diplomes de les proves cangur de 5è i 6è fent una menció especial i donant un diploma i obsequi a l’alumne de 5è Llibert Bonet aconseguint un excel·lent resultat que l’ha situat a la posició 187  de 14667 alumnes de la seva edat que van realitzar la prova.

Un cop acabada l’entrega de diplomes tots els nens de l’escola, per cursos, hem cantat unes “corrandes” amb una bonica lletra dedicada als alumnes de sisè i hem visualitzat un vídeo amb fotografies que resumeixen el seu pas per l’escola:

Els alumnes de sisè s’han acomiadat de l’escola amb un videolclip amb la música de la cançó “These days” i amb la lletra creada i escrita per ells mateixos i dedicada a tots els seus companys/es. Al finalitzar la festa, han repartit la lletra entre tots els alumnes i junts hem tornat a cantar aquesta bonica cançó:

Durant el comiat hi ha hagut moments molt emotius com les dedicatòries que els alumnes han fet arribar a tots els mestres de l’escola, l’entrega d’un detall per cada mestre/a i d’una fotografia de tot el grup per l’escola i l’entrega de samarretes i el CD amb el vídeo de les fotografies i l’instant en què tots els alumnes han volgut dir adéu a l’Anna Montmany que comença la nova etapa de la jubilació. Per aquest motiu se li ha fet entrega d’una capsa amb quaderns que representen cada aula de l’escola i que, cadascun d’ells, contenen dibuixos i escrits que tots els nens de l’escola li han volgut dedicar. Cada nen, des de P3 fins a sisè, ha fet un dibuix de l’Anna i l’ha enganxat a la seva llibreta. Molta sort Anna Montmany!

MOLTA SORT NOIES I NOIS DE SISÈ! US TROBAREM A FALTAR PERÒ US DESITGEM EL MILLOR EN AQUESTA NOVA ETAPA!

ENLLAÇ ALS ÀLBUMS AMB TOTES LES FOTOGRAFIES (o clicant sobre cada fotografia que acompanya aquest article):

JOCS D’AIGUA I PISCINA

COMIAT DELS ALUMNES DE SISÈ

“ELS NOSTRES ARBRES” ESPECTACLE DE FI DE CURS JUNY 2018

El dissabte 9 de juny de 2018 va tenir lloc la Festa de Fi de Curs organitzada per l’Escola i l’AMPA.

La Festa va començar amb un espectacle on els alumnes, a través de la dansa, la música, la poesia i el teatre van explicar tot allò que havien après durant el curs sobre els arbres del nostre entorn: el Lluçanès i que han servit per donar nom a les classes d’aquest curs que estem a punt d’acabar: la figuera, el pollancre, el desmai, el plataner, el boix, el pi, el ginebre, l’alzina i el roure.

Durant la representació es van combinar diferents esquetxos amb poemes i cançons referents amb lletra de Roser Reixach amb algunes coreografies que representen el moviment i els elements bàsics que necessiten per a créixer i desenvolupar-se: terra, aire, aigua i llum.

Al final, mestres, famílies i alumnes van llegir conjuntament un poema dedicat a l’Anna Montmany, arrel de la seva jubilació i se li va obserquiar amb un petit arbre amb targetes dedicades especialment a la seva persona.

VÍDEO DE L’ESPECTACLE “ELS NOSTRES ARBRES”

Un cop acabada la representació la festa va continuar al menjador de l’escola on l’Ampa va organitzar un sopar i una festa que va ser tot un èxit.

Des de l’escola volem donar les gràcies a tots els alumnes i a totes les famílies per col·laborar activament amb l’escola i per donar-nos tant de suport en totes les activitats programades.

ACCÉS A TOTES LES IMATGES DE LA FESTA

PREMIATS AL CONCURS TÍSNER DE CREACIÓ DE JOCS DE CATALÀ

Diumenge dia 27 de maig un bon nombre d’alumnes, familiars i mestres vam desplaçar-nos fins a l’Estació del Nord de Barcelona per assistir a l’acte d’entrega de premis del 4t Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català organitzats per la ONG Plataforma per la Llengua.

El concurs, adreçat als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles del Principat de Catalunya, té per objectiu  “que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua creant el seu propi joc”.

Des de l’escola es van idear i crear dos jocs de taula. Amb la seva elaboració es pretenia treballar aspectes relacionats amb la llengua catalana i, al mateix temps, crear jocs que després servissin per treballar amb els alumnes continguts de l’àmbit lingüístic i utilitzar-los com un recurs més a l’aula.

Els jocs porten per títol:

 • “La ruleta fonològica” creat amb l’objectiu de treballar habilitats fonològiques amb els més petits: comptar síl·labes o sons, descobrir el so inicial o final d’una paraula, confegir paraules…
 • “Bingo Pizza de sinònims i antònims” dissenyat amb l’objectiu d’ampliar el lèxic i entendre el concepte de sinonímia i antonímia tot jugant.

La presentació de l’acte va anar a càrrec del conegut actor i humorista Toni Albà que va saber donar un toc d’humor molt encertat a la cerimònia i també va comptar amb els experiments de Dani Jiménez del programa de ciència “Dinàmiks que ens va deixar a tots/es amb la boca oberta i va aconseguir arrencar forts aplaudiments del públic assistent.

Aquesta 4a edició va comptar amb un nombre molt gran de participants: ni més ni menys que 82 aules que optaven als 9 accèssits (activitats per tots els alumnes de l’aula)  i als 3 primers premis (trofeu i activitats).

Amb molts nervis, emoció continguda i gran expectació vam sentir de la veu de Toni Albà que el joc “Pizza Bingo” dels alumnes de 5è havia estat premiat amb un segon accèssit que ens permetrà gaudir d’una emocionant experiència amb Kayak amb l’empresa SKKAYAK de Llançà el dia 13 de juny. Els diplomes i el premi van ser recollits de la mà d’alguns dels membres del jurat format per: Màrius Serra, Salvador Alsius, Oriol Comas, Jaume Cela, Joaquim Dorca i Isabel Romano.

Des de l’escola volem felicitar tots els alumnes pel seu treball en equip i l’esforç en el procés d’elaboració dels jocs i també agrair el suport i acompanyament de totes les famílies.

Gràcies també als organitzadors/es dels premis per seguir potenciant iniciatives que ajuden a potenciar el joc i l’aprenentatge del català i al jurat per la dura tasca d’escollir els treballs guanyadors entre la gran qualitat dels jocs que van restar exposats fora l’estació durant tot l’acte d’entrega de premis.

Els jocs elaborats quedaran a l’escola per seguir treballant i aprenent català en català!

Podeu descobrir tots els treballs guanyadors clicant sobre el següent enllaç:

https://jocsijoguines.cat/concurs-tisner/5/4t-concurs-curs-2017-2018/guanyadors/

I accedir a la galeria de fotografies oficials de l’acte des d’aquest enllaç:

https://jocsijoguines.cat/concurs-tisner/5/4t-concurs-curs-2017-2018/galeria/

Felicitats a tots els premiats i a tots els participants!

ACCÉS A L’ÀLBUM DE FOTOGRAFIES DE LA JORNADA CLICANT AQUÍ o bé sobre cadascuna de les fotografies que acompanya aquest article.

LA IL·LUSTRADORA BERNADETTE CUXART A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA

Avui a l’escola hem rebut una visita molt especial: la Bernadette Cuixart! Il·lustradora de les històries del famós Llop Pepito i d’altres personatges molt propers als infants.

Ella viu a Sagàs i, després de treballar amb alguns dels llibres/contes que ha il·lustrat, ha vingut a la biblioteca de l’escola per poder parlar amb tots els nens i nenes.

A les sessions d’animació a la lectura d’Educació Infantil van treballar el conte “Parrac, el fill del drac”. La Bernadette els ha dibuixat un Parrac petit però també els n’ha regalat un de més gran perquè després, a l’aula, el poguessin pintar.

A Cicle Inicial van llegir el llibre “La Berta va de colònies. Quina il·lusió” i, per aquest motiu, els ha dibuixat la Berta amb una motxilla gegant per tal que després els mateixos nens i nenes la poguessin omplir amb totes aquelles coses que es van emportar a les colònies o bé aquelles coses que els van emocionar.

A Cicle Mitjà van treballar el llibre “Un Romeu de pega dolça”. Els alumnes van il·lustrar ells mateixos personatges del conte i també van gravar un “book trailer” recomanant als lectors la lectura d’aquest llibre. Els mateixos protagonistes han sigut els responsables d’ensenyar el vídeo a la Bernadette:

I, finalment, a Cicle Superior van fer un treball sobre el llibre “Em vols fer un favor?” a partir del qual els nois i noies van reinventar els personatges i van dibuixar diferents escenes del llibre.

A totes les xerrades hem pogut fer-li preguntes, conversar amb ella i veure les il·lustracions originals dels contes que ella mateixa ens ha permès veure i tocar.

Tot plegat ha fet que la visita d’avui sigués molt enriquidora per tots.

La Bernadette ha dit que tornaria a venir a l’escola per portar els nostres contes signats i dedicats.

Des de l’escola volem agrair la seva visita i les seves explicacions i també donar-li les gràcies per les il·lustracions tant boniques que ens ha regalat. Nosaltres també li hem regalat un conte que han fet els alumnes d’Educació Infantil basat en un dels seus personatges i li ha agradat moltíssim! FINS AVIAT!!!

(Clicant sobre les imatges que acompanyen aquest article podreu accedir a l’àlbum complet)

PARTICIPEM A LA JORNADA “REPTE EMPRESA”

Avui dia 11 de maig, els alumnes de CS hem participat a la jornada Repte Empresa juntament amb l’escola Terra Nostra d’Olost i dues escoles de Vic. S’ha celebrat a l’edifici del Sucre de Vic.

Primer hi ha hagut una xerrada d’en Pere Domènech, un pediatre del Consorci Hospitalari.

Després, tots nosaltres ens hem distribuït en diferents grups segons el color del nostre distintiu i cada grup teníem diferents reptes a assolir relacionats amb el tema de la Salut.

 1. Dir les coses que, com a nens ens agradaria millorar dels hospitals.
 2. Dissenyar l’hospital del futur.
 3. Crear un anunci de ràdio per tenir hàbits saludables.
 4. Crear la mascota del Consorci Hospitalari de Vic.
 5. Organitzar un activitat per aconseguir diners per ajudar els hospitals del tercer món.
 6. Dissenyar un transport amb material reciclat per persones amb discapacitat.
 7. Crear una història sobre els hàbits saludables
 8. Dissenyar la revista del Consorci Hospitalari de Vic

Per fer-ho hem hagut de treballar amb equip, parlar i debatre.

També hem utilitzat molts materials diferents: peces de lego, plastilina, cartolines, gomets, revistes…

Quan hem acabat ho hem presentat a la resta de grups.

Ens ho hem passat genial i hem après molt!

Notícia redactada pels alumnes de 6è

(Clicant sobre les fotografies es pot accedir a tot l’àlbum de la Jornada)

SORTIDA AL PARC NATURAL DEL MONTSENY

Avui, els alumnes de 6è de les escoles de Prats, han gaudit d’una bonica sortida al Parc Natural del Montseny, concretament, a Collformic (zona del Matagalls).

Els alumnes de l’escola, acompanyats d’un guia (en Martí), han pogut conèixer com s’interpreta un mapa de relleu i viure de primera mà les meravelles que amaga la natura tot fent una ruta molt bonica en un paratge bucòlic.

Hem après curiositats sobre els arbres (alzines, faigs…), arbustos i matolls però també hem après moltes coses sobre els animals que hi habiten, les muntanyes i els massissos que ens envoltaven, les roques, les plantes, els petits animalons, la vida dels pastors…

La sortida ha estat subvencionada per l’Ajuntament i Diputació i ha fascinat tots els alumnes. Una ruta per repetir!

Clicant sobre les fotografies podreu accedir a l’àlbum complet: