SEGUEIXEN LES AVENTURES DEL GRUP 9

Continuem fem sortides que ajuden els nostres alumnes a enfortir la seva autonomia personal i millorar les seves relacions socials.

En aquest cas, ens hem apropat a un centre comercial i a un mercat municipal on els nois han pogut conèixer de primera mà la importància del comerç en la nostra societat i la varietat de productes i serveis que s’ofereixen. D’altra banda, hem visitat un monument de primer ordre com és la Sagrada Família per a poder gaudir de l’estil artístic i el disseny que aquest temple presenta i que no deixa indiferent a ningú. També ha estat interessant com els alumnes han parat atenció als diferents idiomes que escoltaven en les immediacions de la Sagrada Família.

 

MUSEU DE LES IL·LUSIONS

Els alumnes del Cicle Mitjà  hem anat a visitar el Museu de les Il.lusions a Barcelona.

Hem agafat la Línia 2 del metro fins la Plaça Universitat i, després, hem anat caminant fins el Museu.

En el Museu ens hem pogut fer fotografies en els millors escenaris fantàstics (pel·lícules, dibuixos animats, monuments, etc).

Ens ha agradat molt anar-hi i quan hem vist les fotos, hem al.lucinat !

TSI CUIDA’M

98d04446-7813-4c19-8ffc-233e6ad41440

Aquesta targeta sanitària identifica aquelles persones que per les seves característiques clíniques específiques necessiten un conjunt d’actuacions diferenciades en la seva relació amb els professionals i els serveis sanitaris.

Identificar des del mateix moment d’accés als serveis de salut les persones amb la TSI Cuida’m permet que siguin immediatament reconegudes per l’equip assistencial i se’ls pugui prestar una atenció diferenciada i més adaptada a les seves necessitats.

Podeu trobar tota la informació en l’enllaç

http://catsalut.gencat.cat/ca/proveidors-professionals/tsi-cuidam/

RENDA 2016

RECORDEU QUE ÉS IMPRESCINDIBLE PRESENTAR LA DECLARACIÓ DE RENDA 2016 PER TRAMITAR LES BEQUES DE MENJADOR

renta_2016_ca_es

DIADA DE L’ESCOLA PÚBLICA

El diumenge dia 2 d’abril d’enguany l’AMPA de l’escola va participar en la 7a diada de l’Educació Pública de Badalona amb el lema “Fem-la nostra”.

Com en l’anterior edició es va oferir a tots els presents que volguessin la possibilitat de personalitzar una tassa.

L’èxit va ser total cap a les 15h ja no quedava cap de les 300 tasses que van posar a disposició dels nens i nenes que van participaven de la Diada.

La Diada va coincidir amb el dia mundial de Conscienciació de l’Autisme i l’AMPA va  aprofitar per donar-ho a conèixer.

És molt important participar d’activitats de ciutat per reforçar la nostra presència i fer-nos un espai on es pugui fer visible quin és el nostre potencial humà i amb el temps i mica en mica ajudar a que la nostra societat sigui més inclusiva on tots, sense diferències i amb les nostres diferències arribem a ser ciutadans de ple dret.

SALÓ DEL CÒMIC

El gurp 12 i 14 hem agafat la linia lila del metro a Pompeu Fabra fins a Paral·lel per anar a la Fira de Barcelona, on se celebrava el 35é Saló del Còmic. Només entrar hi havia una exposició d’avionetes, helicòpters, camions de bombers i cotxes antics. Al primer pavelló que vam entrar estava ple de còmics de tot tipus. Vam comprar per la classe un còmic de 13Rue del Percebe desplegable. A l’últim pavelló, i que ens va fascinar hi havia la nova Nintendo i vam estar jugant força estona.

 

MUSEU BLAU

Alguns alumnes de cicle superior hem anat al Museu Blau a veure les exposicions que hi tenen. Vam anar amb Tramvia, vem anar caminant de l’escola fins al Gorg i allà vam pujar fins la parada d’Alfons el Magnànim i d’aquí caminant fins al Fòrum. Una vegada vam arribar al Parc vam esmorzar tots junts i vem fer temps per poder entrar al Museu.

Un cop dins del Museu Blau vem veure 3 exposicions. La primera va ser;   Pèl a pèl, on hi havia pintures que semblaven reals d’animals. La segona va ser: Spinosaurus. Aquesta va ser molt xula, hi havia esquelets de Spinourus, fòssils i altres animals prehistòrics. La tercera exposició, és la més gran; Planeta Vida. Ens ensenyen  la història del Planeta Terra, el nostre, i totes les etapes per les que ha passat. Hi ha molts animals dissecats i alguns feien molta por i per acabar hi havia una mostra de minerals enorme i molt macos.

 

LES SORTIDES DEL GRUP 9

Seguim avançant en les nostres sortides. En aquest cas, hem fet el recorregut per Barcelona experimentant amb la diversitat de colors, del paisatge humà i el conjunt de botigues de la zona.

Conèixer el nostre entorn ens permet posar en forma pràctica, integrada i amena els coneixements apresos dins de l’aula.

QUÈ PODEM TOBAR A LA PLATJA DE BADALONA?

Tots els alumnes de Cicle Superior vem anar a la Platja de Badalona a veure que hi trobavem.

Vam caminar sorra i bora de l’aigua i vam trobar un munt de coses: cloïsses, pedres, vidres gastats, un babosa de mar, cargols de mar, algues, llaunes i moltes escombraries.

Per això no hem de tirar escombraries a terra, perquè no només s’embruten els carrers sinó que tot arriba al mar i es contamina.

LA XERRADA DE LA NUTRICIONISTA

Dimecres 15 de març, l’empresa de monitors de menjador, “L’eina cooperativa” va organitzar la xerrada “Hàbits nutricionals”, dirigida als pares i mares de l’escola. Va anar a càrrec de la Marta Miró, dietista-nutricionista i van participar-hi 13 famílies.

Va ser una xerrada molt distesa en la que es va establir un diàleg molt interessant i agradable entre la dietista i les persones que hi van  participar. Al final tothom es va quedar amb les ganes de poder-hi donar continuïtat, ja que no es van poder abordar tots els temes que van anar sorgint.

img_0172 img_0171 img_0170 img_0169

TENIU BICICLETES QUE NO FEU SERVIR?

Benvolgudes famílies,

Estem renovant el nostre “parc mòbil” de bicicletes i patinets. Si en teniu que ja no utilitzeu o són petits i estan en bon estat, ens els podeu portar a l’escola.

Moltes gràcies

bici-2 bici bici-1

APRENEM AMB LES SORTIDES

El grup 9, des del curs passat, està realitzant sortides a diferents indrets que es troben a l’Àrea Metropolitana de Barcelona un cop a la setmana en el marc del objectius relacionats amb l’adquisició d’hàbits d’ús dels béns i serveis del nostre entorn per tal d’esdevenir un consumidor responsable, competència bàsica pròpia de l’àmbit del coneixement del medi que està vinculada amb la dimensió de ciutadania.
Els alumnes esperen amb gran motivació la sortida del dimecres per tal de conèixer els mitjans de transports, les botigues de la zona, els recursos naturals que ens envolten, les diferents tradicions i cultures que interaccionen en un mateix lloc, entre d’altres elements d’interès.

Aquí teniu un recull de la seva experiència!

 

Visita al Museu Marítim

Els alumnes de Cicle Superior hem anat al Museu Marítim de Barcelona,  vem estar esmorzant als Jardins del museu on hi havia un petit llac amb tortugues. Un cop a dintre vem poder veure un vaixell enorme en construcció i l’exposició dels cent anys de la companyia de Transmediterranea. Al sortir del museu hi havia una altra exposició de vaixells de joguina, que ens va agradar molt. Després ens van deixar p ujar al vaixell Santa Eulàlia que està barat al Port Vell. Vem poder veure els camarots, la sala de motors i fer-nos fotos amb el timó!.

Artícle escrit per l’Adrià Rodríguez

Reforestació a Can Miravitges

En Jordi, la Txell, el Jose Carlos, l’Antonio, el Manu, l’Adrià, el Fabi i el Joan vem anar a Can Miravitges a fer la reforestació. Vem aprofitar per conèixer les instal·lacions de la casa de Natura; l’hort, l’hivernacle, el reixat de les tortugues, la llacuna i les fantàstiques vistes. Ja que estàvem a la muntanya vem fer una bona excursió i vem arribar caminant a l’Escola Can Barriga on ens esperaven els altres companys que havien estat visitant l’hort i els conills de l’escola.

 

Carnaval 2017

Aquest curs a l’escola, el Carnaval ha girat al voltant del món dels esports.

Durant la setmana, el rei Carnestoltes ens ha visitat per donar-nos les consignes.

El dijous… esmorzar de truites i desfilada!

Cliqueu als enllaços per accedir a les fotos de la setmana de Carnaval.

carnaval-1024x979

Arriba el rei Carnestoltes

Carnaval Cicle infantil

Carnaval Cicle Inicial

Carnaval Cicle Mitjà

Carnaval Cicle Superior

Festa carnaval cicle inicial i infantil

Els professionals es disfressen

DENIP 2017

denip-2017

Cada 30 de gener, escoles d’arreu del món celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

A l’escola Llevant també volem cada curs, celebrar aquest dia. Aquest any, aprofitant la nostra adhesió a la campanya Casa Nostra, Casa Vostra, hem centrat les activitats d’aquest dia en aquesta crisi.

La lectura de frases al voltant del tema per part dels alumnes del cicle superior, la formació de la paraula PAU al pati, la confecció d’un mural a l’entrada de l’escola… són algunes de les activitats que es van organitzar des de la comissió de biblioteca.

Vacances en família

Un any més el programa “Vacances en família” inicia la temporada 2017 amb la primera convocatòria, oferint torns d’estada des del mes de març fins a finals del mes d’agost.
Com a novetat, també poden gaudir d’aquest programa les persones majors de 65 anys que convisquin… Llegeix més»