Taller de formatge i mató – Cicle mitjà

Avui, dilluns 19 d’octubre, en Jordi ens ha ensenyat i explicat tot el procés d’elaboració del formatge i el mató. Ens ha parlat de les vaques, la seva alimentació i ens ha contestat algunes de les preguntes que s’havien plantejat. Què és la llet? Tota la llet és igual? Què ens aporta la llet? Com sedimenta i coagula la llet? Què és el mató? Quina diferència hi ha entre el formatge fresc i el curat? Quina importància té la temperatura durant l’elaboració dels productes làctics?
En Jordi ens ha acostat a l’aula l’experiència de fer mató, formatge fresc i formatge curat. Ens ha ensenyat a bullir la llet de vaca, a coagular-la i a filtrar-la. Amb aquests tres passos hem elaborat el mató i el formatge fresc. També ens ha explicat el procés de curació del formatge i les diferents varietats que se’n poden elaborar.
Per veure i/o descarregar les imatges premeu aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>