Recerkids- Escola Montpalau

Recerkids és un programa educatiu organitzat per la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya i Eduxarxa amb l’objectiu d’apropar la recerca científica a l’alumnat de 5è i 6è d’Educació Primària.

Enguany el tema és sobre el canvi climàtic.  Es commemora l’aniversari d’Eduard Fontserè, meteoròleg, astrònom, sismòleg i doctor en ciències fisicomatemàtiques. Ell va ser el fundador de la meteorologia professional a Catalunya per la seva contribució com a promotor i director del servei Meteorològic de Catalunya entre 1921 i 1939.

El nostre treball, basat en el mètode científic, ha estat “l’efecte de la capa d’ozó al nostre planeta”. S’ha finalitzat el projecte amb la presentació d’un pòster on hi figuren els passos seguits i les conclusions.

A part de la recerca científica, hem tingut l’oportunitat de fer una entrevista virtual amb la Doctora Ana Yáñez, investigadora de l’emergència climàtica. Estudia com el canvi climàtic i l’augment de CO2 a l’atmosfera afecta la selva amazònica, on hi ha estudiat diversos anys.

Ens ha explicat com és el seu dia a dia com a científica professional,  algunes de les recerques que està fent sobre el canvi climàtic, curiositats,… i ens ha aclarit els dubtes  plantejats. Ha estat molt interessant!.

Tanmateix, aquest curs participem, juntament amb moltes altres escoles, en el Congrés virtual del Recerkids. L’esdeveniment, del proper 13 de maig, estarà conduït pels Clowntífics de Big Van Ciència i comptarà amb la participació de científics i científiques de diferents universitats i centres de recerca de Catalunya. Tindrà una durada aproximada de 2 hores i ens permetrà compartir i comentar els resultats de les  recerques, conèixer de primera mà com és la feina dels investigadors i investigadores professionals i fer un experiment en directe! Genial!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>