Les cigonyes han passat per Perafita

Ahir a la tarda van arribar un estol d’unes 150 cigonyes a Perafita. Han fet nit al nostre poble i aquest matí hem aprofitat per sortir a fer una observació.

Passen per la comarca en època de migració: durant la migració prenupcial i la postnupcial.

En aquesta ocasió és la postnupcial, és a dir, l’etapa en què migren del nord cap al sud. Tornen de fer la cria a les zones més temperades d’Europa i se’n van cap a l’Àfrica subsahariana a passar l’hivern. Això acostuma a passar entre l’agost i el setembre. La prenupcial és quan tornen a Europa per venir a criar.

En aquests períodes de migració, solen fer parades d’una nit. Arriben al vespre, pasturen una estona i busquen llocs alts on passar la nit, com les teulades, arbres alts o torres elèctriques, que acostuma a ser una trampa mortal per aquestes aus.

Nosaltres les hem pogut veure parades en un camp i a sobre del campanar. El pare d’en Ton, la Rita i la Valentina ens ha deixat un telescopi per poder-les observar de més a prop. Les fotos de l’àlbum que apareixen emmarcades amb una rodona són tal i com les veiem a través del telescopi.

Els mitjans han aprofitat per fer una ressenya a la seva llibreta de camp durant l’observació.

Els petits a la tarda hem fet un dibuix recordant el que hem vist al matí.

CLICA PER VEURE LES FOTOS I ELS TREBALLS

 

2 comentaris

 1. Gemma Giménez

  Us felicito per aquesta iniciativa, la trobo fantàstica. Después de veure-les puc dir que les vostres imatges valen més que mil paraules!
  Abraçades.
  Gemma (l’àvia d’en Marcel Vallès)

 2. Gemma Giménez

  Us felicito per aquesta iniciativa, la trobo fantàstica. Después de veure-les puc dir que les vostres imatges valen més que mil paraules.
  Abraçades,
  Gemma (l’àvia d’en Marcel Vallès)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>