UN LLIBRE

DIMECRES PASSAT 1 DE FEBRER, VAM TORNAR A EXPLICAR EL CONTE: UN LLIBRE, D’HERVÉ TULLET.

AQUEST COP VAM PASSAR UNA ESTONA MOLT DIVERTIDA, DONCS LES MESTRES ENS HAVIEN INFLAT GLOBUS DELS TRES COLORS QUE SURTEN AL LLIBRE: BLAU, GROC I VERMELL.

MENTRE LA MESTRA EXPLICAVA EL CONTE, NOSALTRES AMB UN GLOBUS ENTRE LES NOSTRES MANS, HAVÍEM DE REPRESENTAR EL QUE A CADA PÀGINA FEIEN ELS PUNTS. SI ES MOVIEN CAP A L’ESQUERRE, NOSALTRES CAP A L’ESQUERRA, SI ES MOVIEN A LA DRETA, SI S’ESCAMPAVEN, SI FEIEN FILA ÍNDIA, SI FEIEN TRES FILES… HAVÍEM D’ESTAR AL CAS DEL COLOR DE GLOBUS QUE TENÍEM PER PODER ANAR FENT TOT EL QUE FEIEN ELS PUNTETS DEL LLIBRE.

img_9526

wvbs7608

_______________________________________

12 DE GENER DE 2017

ELS DIMECRES A LA TARDA, TORNEN L’HORA DEL CONTE I ELS EXPERIMENTS.

AHIR A LA TARDA VAM EXPLICAR EL CONTE: UN LLIBRE. AQUEST, ÉS MÉS QUE UN LLIBRE, ÉS MÀGIC, I CONVIDA ALS INFANTS A PASSAR UNA ESTONA DIVERTIDA I BEN ENCURIOSIDA.

lniv5153

UN COP TOTS MERAVELLATS, VAM PREPARAR UNA DIVERTIDA ACTIVITAT. ELS INFANTS HAVIEN DE FER ELS SEUS PUNTS. COM? AMB POTETS PETITS QUE HI HAVIA AIGUA AMB COLORANT DE COLOR: BLAU, VERMELL I GROC, I AMB PAPER DE CUINA.

svig7149

HAVER DE FER LA PINÇA AMB LES PIPETES DELS POTS ENS VA DONAR MOLTA FEINA A MÉS D’UN…

crtd7188

VAM PODER OBSERVAR QUE L’AIGUA DE COLOR, EN CAURE AL PAPER DE CUINA, EL PAPER ABSORBIA LA GOTA (O GOTES) CREANT UN PUNT QUE CREIXIA.

MÉS TARD, AMB UN FULL NORMAL DIN-A4 ON HI HAVIA PETITS CERCLES, HAVÍEM D’INTENTAR QUE NOMÉS HI CAIGUÉS UNA GOTA, I ERA SORPRENENT, LES GOTES NO S’ABSORBIEN I SI MOVÍEM EL FULL SUAUMENT, LES GOTES BALLAVEN.

pwfp8068NO PODÍEM ENDREÇAR ELS NOSTRES FULLS AMB LES GOTES A SOBRE… AIXÍ QUE ALGÚ VA PROPOSAR D’AGAFAR PAPER DE CUINA I POSAR-LO A SOBRE, I UAAAA! MÀGIA, EL PAPER DE CUINA VA ABSORBIR LES GOTES!!!

US ANIMEM A FER-HO A CASA I PASSAR UNA ESTONA BEN DIVERTIDA 🙂

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>