El dia 30 de maig, la mare d’en Serni, la Sílvia Puig, ens va venir a explicar quin és el procés per a elaborar mel.
Primer de tot, ens va explicar que a cada rusc només hi havia una abella reina, que viu envoltada d’obreres que l’alimenten únicament de jalea reial i la protegeixen.
Les obreres viuen uns 30 dies, primer netegen els alveols on hi haurà els ous que pondrà la reina (una bona reina pot arribar a pondre 1000 ous al dia), posteriorment alimentaran a les larves, les vigilaran i les cuidaran. Més tard, construiran més alveols i ventilaran el rusc. Finalment, l’última tasca de les obreres, és la de recol·lectar el nectar i el polen.
La Sílvia ens va deixar emprovar el vestit d’apicultor i ens va ensenyar un fumador, per calcular les abelles, on hi cremen excrements de vaca i pinyes, perquè faci força fum.
Finalment, vam poder degustar la mel que fan les seves abelles. Estava boníssima!!!
Moltes gràcies Sílvia.