A l’Heurom Setmana Emocionant…

Durant aquest curs  a l’escola Heurom hem estat treballant les emocions.

La setmana del 13 al 17 de maig hem estat treballant l’empatia.

Hem parlat de la diversitat a través de convidats que han vingut a visitar-nos.

El primer dia vam fer una assemblea tots junts, vam veure un documental sobre diversitat. Vam començar a parlar de què deuria ser l’empatia. Les mestres ens van informar que durant la setmana tindríem convidats.  El dimarts al matí estàvem ben nerviosos, no sabíem qui vindria. A la tarda vam quedar parats, ens van  presentar l’Imma que té acondroplàcia. Vam fer-li preguntes de com se sentia.  Ens va explicar que quan era petita tothom la mirava però ella s’ho agafava bé, perquè el primer cop és normal sentir-se sorprès per la seva mida.  Dimecres va ser un dia ben mogut. A educació física vam fer una sessió de sensibilització sobre discapacitats físiques o sensorials. A la tarda va venir un amic de la Immaculada que es diu Eloi. L’Eloi té síndrome de Down i ens va explicar que ha guanyat medalles fent  natació, li agrada Txarango i els Catarres. També s’està preparant per fer de presentador de televisió. Vam aprofitar per anar a la font a explicar-li les plantes que hi ha perquè és escolta i li agrada la natura. Dijous va venir en Salvador a les nou del matí. Vam quedar parats de trobar un gos a l’escola. Era el gos guia d’en Salvador, que és cec. Ens va ensenyar com treballava amb el Holman (el gos), com escrivia amb braille, com reconeix els colors amb el mòbil. Ens va donar antifaços per poder comprovar que és incòmode no veure-hi. Ens va quedar molt clar que si mai veiem un cec amb un gos, no podem tocar el gos perquè està treballant. Per acabar la setmana, el divendres,  vam veure la pel·lícula Wonder (meravella). És la història d’un nen que va néixer amb moltes dificultats i el van haver d’operar vint-i-set vegades. Per les  operacions li havia quedat una cara rara i els nens s’apartaven d’ell. Al final va tenir molts amics, perquè era bona persona i sabia molt de ciències.

Durant la setmana hem après a posar-nos a la pell de l’altre, pensant com ens sentiríem si ens fessin sentir diferents. Ha estat molt emocionant.

Aquí teniu un petit resum amb un vídeo també molt emocionant!!!

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>