Sortida a la Fundació Mona

Què és Mona?: La Fundació Mona és un refugi per a primats que té com a objectiu recuperar els animals maltractats o en mal estat de forma. Per fer-ho intenten adaptar-se al seu hàbitat natural, amb espais on puguin jugar, dormir, enfilar-se,…També intenten que aquests primats convisquin amb altres exemplars i que se les arreglin ells solets.

El dimecres 14 de novembre, els alumnes de 1r de l’Institut vam fer una sortida a la Fundació Mona. Per arribar-hi vam fer el trajecte en bicicleta i vam recórrer aproximadament vuit quilòmetres. A l’arribar, vam esmorzar ja que teníem molta gana després d’aquell esforç. Un cop vam acabar d’esmorzar, els monitors de la instal·lació ens van passar a buscar per explicar-nos el que faríem i per organitzar-nos. Per fer-ho més còmode vam separar el grup en dos i així, un per cada banda, vam començar la visita.

El primer grup vam arribar just per veure la sortida dels ximpanzés mentre que a l’altre grup els explicaven les característiques d’aquells primats. Evidentment havíem de mantenir un to molt moderat ja que si no es podien esverar i no era el que preteníem. Desprès d’això, vam anar a visitar els macacs, una espècie més petita però no per això menys especial. Per finalitzar la visita vam entrar a una petita sala on ens van explicar les característiques d’aquelles espècies i el mal que els pot arribar a fer la plantació d’oli de palma. Seguidament, ens vam acomiadar dels nostres monitors. Tots esperàvem per agafar les bicis! Vam tornar a emprendre el camí però aquest cop, a mig camí, ens vam aturar en un parc molt bonic per dinar. Un cop acabada la pausa, vam agafar les bicicletes en direcció a l’institut. A l’arribar tothom pensava que aquesta excursió havia estat magnífica!! I us ben asseguro que tenien tota la raó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>