Joc d’amfivivència

Aquesta setmana, a l’optativa de Basses i Boscos de 3er hem fet un joc per entendre la dificultat que tenen els amfibis per alimentar-se i reproduir-se en el seu hàbitat: L’AMFIVIVÈNCIA!

Una persona del grup representava el depredador: un visó americà. Tota la resta érem preses: el gripau d’esperons, un amfibi que podem trobar a les basses de Caldes i que està en perill d’extinció. Amb cordes, hem representat quatre basses entre les quals només una era la idònia per reproduir-s’hi. Les altres tres eren una bassa amb espècies invasores, una altra contaminada i la darrera estava seca. Però ningú del grup sabia quina era la bassa bona. 

El joc consistia en llençar els daus per simular la lluita entre el depredador i la presa. Si la presa guanyava, podia escollir una de les quatre basses per alimentar-se i reproduir-se. Si guanyava el depredador, la presa es convertia en visó americà i seguia lluitant contra la resta de gripaus.

Un cop finalitzat el joc, descobríem si a la bassa bona hi havia prou gripaus per a assegurar la supervivència de l’espècie.