Experiments a 3r d’ESO

El passat dimecres 13 novembre, coincidint amb la Setmana de la Ciència, va venir un científic a fer-nos experiments. El noi es deia Aythami i amb ell va venir una noia que es deia Júlia, que era una estudiant de Química d’últim curs.

Els seus experiments van consistir a fer reaccions químiques relacionades amb la història de la ciència, començant pel descobriment del foc fins al descobriment de la pólvora. Ens va oferir una sessió plena de demostracions científiques molt originals que ens van agradar moltíssim, ja que nosaltres érem els que fèiem tots els experiments i això ho va fer molt entretingut.

Un dels experiments que més ens va agradar va ser quan va agafar una galeta de xocolata i la va sucar en nitrogen líquid. Després, ens la va oferir per menjar-la i quan li vam fer una queixalada va sortir molt de fum. Va ser espectacular, ja que a més podies fer formes amb el fum.

Un altre dels experiments que més ens va agradar va ser quan amb una ampolla de plàstic impregnada d’alcohol medicinal va sortir disparada com si fos una escopeta, després d’encendre-la.

Ens va agradar molt i recomanem l’activitat per a l’any vinent.

Marina Luis i Jordi Romero

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>