Concurs de fotografia matemàtica

Un any més, el departament de Matemàtiques, ha convocat el concurs de fotografia matemàtica.

Les fotografies guanyadores de cada nivell passen a participar al concurs de fotografia que organitza l’ABEAM.

Felicitar a tots/es el qui heu participat i heu fet possible, que es continuï celebrant. Especialment les fotografies que han estat guanyadores:

ESO 12
Quadratura de l’estrella
Toni González
ESO 34
Geometria Pesquera
Adrián Gamero
Batx
Funció cOSinus
Leia Anton

Concurs Apilo

LES PILES ESGOTADES TENEN UNA NOVA VIDA AL PLANETA RECICLATGE

Donem les gràcies a tots i totes els que heu participat en la recollida de piles de la 6ª edició del concurs “Les piles a l’Apilo de l’escola” i ha fet possible la recollida de 360kg de piles usades.

Taller gratuït speaking

Benvolgudes famílies,

Des de l’AMPA i amb la col.laboració de l’acadèmia EIRE SCHOOL OF ENGLISH d’Abrera, us informem que el dia 19 de abril s’iniciarà el TALLER GRATUÏT DE SPEAKING dirigit als alumnes de 1er a 4art d’ESO i 1er i 2on de batxillerat.

El curs s’impartirà a les aules de la 2a Seu de l’Institut durant 6 sessions, del 19 de abril fins el 28 de maig .

Per més información i fer inscripció cliqueu a AQUÍ

Cordialment

AMPA Institut VOLTRERA

Projecte 1r ESO:El Bocanroll, Respecte pel medi ambient

Els alumnes de 1r ESO al segon trimestre van dur a terme el projecte del Bocan roll. En aquest projecte els alumnes han après respectar el medi ambient, han pogut treballar i practicar la seva autonomia, desenvolupar la seva creativitat.

El projecte ha consistit a realitzar un Bocan roll partint d’un parell de teles i un tros de velcro. Han après a fer els plànols i a cosir.

Amb aquesta senzilla actuació, es calcula que un col·legi deixa de generar diàriament fins a 3 kg de residus i:

Fomenta l’alimentació saludable.

Conscienciació sobre la reducció de residus i la reutilització.

Fomenta l’ús d’envasos reutilitzables

Redueix els residus

Mesurem arbres i edificis

Els alumnes de 2n ESO han portat a la pràctica les estratègies de semblança i teorema de Tales treballades a la classe de matemàtiques per calcular alçades.

Han gaudit de l’aire lliure mentre han calculat l’alçada d’arbres, fanals, i l’edifici de l’institut.

Commemoració del 8 de març

L’institut Voltrera s’adhereix a la commemoració del dia internacional de la dona, juntament amb les activitats promogudes des de l’Ajuntament d’Abrera.

Les alumnes Laia Carrobé Iglésias i Júlia García Almansa de l’Institut Voltrera llegeixen el manifest a l’Ajuntament d’Abrera.

Enllaç al vídeo (s’estrenarà a les 12 hores del dia 8 de març).

Tallers d’economia. EFEC


Des del curs 2014-2015, els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Voltrera, reben uns tallers d’educació financera bàsica oferts per l’Institut d’Estudis Financers. Aquest curs 2020-2021, els taller d’EFEC: “Educació Financera a les Escoles de Catalunya” els estem realitzant en format de videoconferència, mantenint l’esperit d’interacció i amb una resposta molt positiva per part de l’alumnat.

Certamen literari de Sant Jordi

 

Des dels departaments de Llengües i Llengües estrangeres, us animem a participar en el tradicional certamen literari de Sant Jordi. Podeu fer-ho en català, castellà, anglès i francès i en les modalitats de prosa o poesia. Els vostres professors us informaran aviat i a més trobareu més informació a les Bases del Certamen Literari. Consulteu les bases aquí.

 

 

Animeu-vos i mostreu el vostre esperit literari.

Concurs de fotografia matemàtica


Un any més, l’Institut Voltrera participa al 22è Concurs de fotografia matemàtica convocat per l’ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les matemàtiques).
Es tracta d’una proposta ben consolidada i que al llarg dels anys ha anat aplegant una interessant col•lecció de fotografies, vistes des d’una mirada matemàtica.

Anima’t a participar-hi. Descarrega les BASES aquí.

Marató TV3

Els alumnes de l’ESO de l’institut Voltrera han fet 2321 grues de paper que es traduiran en 2321€ de col·laboració per la Marató de TV3.

FELICITATS! Hem batut el rècord del curs passat que va ser de 1600€!

Han aprofitat per guarnir les aules.

 

Concurs Pinta la Marató

Aquest any, el grup de l’optativa de Taller d’Art de 4t d’ESO, torna a participar al concurs Pinta la Marató amb l’objectiu de fomentar la solidaritat i el coneixement dels joves sobre la COVID-19, que centrarà La Marató 2020.

El concurs consisteix en presentar un cartell que tracti el concepte de la COVID-19.

A la unitat 2 del curs han treballat la metodologia de la projecció en disseny a través de la cerca d’informació sobre el tema que enguany s’havia de tractar. Es van fer esbossos i finalment es va escollir la proposta general per cada grup

Felicitats!

Campanya solidària “1 Origami 1 Euro”

L’institut Voltrera, participa activament en una campanya solidària per col·laborar en el recapte de la Marató de TV3.

Des de les tutories, els alumnes faran origamis participant en la campanya “1 origami, 1 euro“.

Aquest any, la Marató de TV3 davant l‘excepcionalitat sanitària, i davant de la necessitat d’avançar en la recerca de la Covid-19, el Patronat de la Fundació ha decidit, de forma excepcional, canviar el tema previst per a La Marató d’enguany per dedicar-la a la Covid-19 i traslladar l’edició de les malalties mentals a l’any 2021.