Taller Conductes de risc, indicadors i autolesions – 2n d’ESO

El passat 3 de  març, els nostres alumnes de 2n d’ESO, van tenir l’oportunitat de parlar i  reflexionar envers les seves emocions, d’aturar-se una mica i pensar en el que senten.

Durant tot el matí del dijous, l’Aïda Romero, infermera especialista en salut mental de la Fundació Orienta de Sant Boi (CSMIJ) i quatre estudiants de 4t grau d’Infermeria, Laia Vallejos Díaz, Claudia Ruffo Fernández, Oliva Ros Fargas i Berta Arús Riera, van dur a terme el taller ” Conductes de risc, indicadors i autolesions” amb els tres grups de 2n d’ESO del nostre centre.

L’objectiu principal d’aquest taller va ser la promoció de la salut de les conductes de risc més prevalents i la seva detecció precoç. Van fer una introducció d’alfabetització mental i gestió emocional i a continuació, van desenvolupar les conductes desadaptatives més freqüents actualment: relacions sexuals de risc (sexting), alimentació (TCA), drogues (inici de consum, tolerància, abstinència i dependència), adicció a les pantalles, aïllament (depresió, suicidi i autolesions).

Les activitats van ser molt  dinàmiques, els alumnes van poder parlar, preguntar, fer debat i donar la seva opinió.

La valoració de l’activitat va ser molt positiva tant per part de l’alumnat com del professorat acompanyant, reflexions com “m’agrada poder parlar d’aquestes coses” per part dels alumnes, ens diuen que la nostra feina, la tasca de l’institut, va més enllà de la transmissió de coneixements específics de les nostres matèries.

Volem agrair molt  a l’Aïda, la Clàudia, la Berta i l’Oliva que vinguessin al nostre centre per ajudar-nos a ser una mica més competents emocionalment.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>