Repensem Guernica

El 26 d’abril de 1937, en plena guerra civil espanyola, la ciutat basca de Gernika fou bombardejada pels exèrcits alemany i italià en recolzament als insurgents contra el govern de la segona República.

Aquest fet, no va passar desapercebut per a Picasso, que inspirat amb ell, va crear l’obra que coneixem amb el mateix nom: GUERNICA.

Passat el temps, Guernica s’ha convertit en un símbol atemporal i universal: el de la denúncia a través de l’art a la destrucció dura i criminal de la guerra.

Des de la matèria de Visual i Plàstica a 4rt d’ESO, hem treballat l’obra de Guernica, donant-li una nova interpretació pròpia i personal, però sempre tenint present l’obra de Picasso.

Avui, 26 d’abril de 2020 fa 83 anys d’aquest horrible fet que va inspirar Picasso i us volem mostrar el nostre petit homenatge a partir d’algunes de les obres realitzades per l’alumnat de la matèria al qual volem felicitar per la creació d’aquestes autèntiques meravelles.

Esperem que gaudiu d’elles!

… Perquè tots els anys son bons per fer homenatge al Guernica i perquè creiem amb l’ART i no amb la guerra.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>