Quins detalls amaga un paisatge?

A Europa el concepte modern de paisatge és molt recent, no apareix plenament fins al segle XIX de la mà d’escriptors i artistes del moviment Romàntic. Tanmateix, a altres cultures, com la xinesa, ja parlaven del paisatge tal com nosaltres l’entenem avui dia fa més de 1.500 anys. El paisatge sorgeix quan l’home mira el seu entorn amb actitud contemplativa i de gaudiment estètic, ja es tracti d’un entorn natural (una muntanya, per exemple), ja d’un entorn modificat per l’home (un poble, uns camps de conreu…).

L’estudi del paisatge ha estat el motiu del treball del Projecte PAISATGES-LANDSCAPES de la Vallalta al Món amb l’objectiu de prendre consciència d’aquest mateix, així com de la importància de protegir-lo. Des d’un punt de vista ecològic és necessari entendre les relacions que hi ha entre el relleu, el clima, la biologia i la cultura.

Per això, en aquest projecte s’ha treballat a partir de l’observació dels paisatges que tenim a l’entorn de la Vallalta, tant en l’àmbit estètic, com d’organismes que hi viuen (BIOCENOSI), com de les característiques geogràfiques i climàtiques (BIÒTOP) que els caracteritzen. Però, com que no vivim en un medi aïllat, s’ha complementat amb l’estudi i caracterització dels principals paisatges del món.

Tot aquest treball s’ha pogut veure de l’1 al 3 de març a les instal·lacions de Ca l’Arturo de Sant Pol de Mar. Per tothom qui no hi ha pogut assistir o en vol reviure l’experiència, podeu visitar l’enllaç de l’exposició digital PAISATGES-LANDSCAPES de la Vallalta al Món. Us animem a compartir la vostra experiència a les xarxes utilitzant #PaisatgesVM

Des d’aquestes línies aprofitem per felicitar a l’alumnat que ha estat el principal motor de l’exposició PAISATGES-LANDSCAPES de la Vallalta al Món, no tan sols pel que fa a recerca científica o treball més documental i artístic. Qui heu assistit a l’exposició ho heu fet gràcies als comissaris de l’exposició que s’han encarregat de presentar una exposició adaptada a persones amb mobilitat reduïda, amb un ordre geogràfic de les presentacions exposades i amb una organització de la inauguració coordinada i presentada per totes elles.

Moltes gràcies per l’entusiasme i predisposició que heu mostrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>