Campanya de Recerca PLÀSTIC 0

“Actualment, més del 60% dels residus que s’acumulen als oceans i les costes del planeta són plàstics.

El plàstic resulta molt útil perquè és versàtil, lleuger, durador i barat. Aquestes mateixes qualitats ho converteixen en volander i viatger pels mars i les costes del planeta si no ho gestionem bé o se’ns escapa. Això genera un problema creixent causat precisament pel seu baix preu, la seva toxicitat, persistència i omnipresència.

Més d’un terç de les morts “accidentals” de tortugues marines es deu a la ingestió de plàstics. A aquestes cal afegir les que queden emmallades. Aus de tot tipus queden atrapades en xarxes, embolcalls i altres paranys plàstics. Cetacis i altres mamífers marins són víctimes de l’ús que fem del plàstic. Aquests éssers confonen el plàstic amb aliments i, com en la resta d’animals, la ingestió de plàstics resulta letal.

Investigadors, ONGs, Administracions i particulars ens hem unit per fer un diagnòstic global d’aquesta problemàtica a nivell de platges, costes, mars i oceans. Per elaborar solucions i desenvolupar accions comunes necessitem la teva participació el teu bon humor i el teu coratge.”

Text extret del Projecte Plàstic 0 “Observadors del Mar” coordinat per
Institut de Ciències del Mar i el Centro Superior de Investigaciones Científicas.

 

Aquesta proposta a la participació ens va animar a participar d’aquest projecte mundial d’estudi dels plàstics a les costes i poder així aportar un granet de coneixement als científics que ens ho demanen. Aquesta és la segona campanya que es fa des de l’Institut de Sant Pol de Mar, emmarcada dins el projecte de 1r de l’ESO PLASTIC 0

Han estat dos mesos de treball intens, documentant el projecte, realitzant la recerca de dades al camp i analitzant-ne els resultats. I ara ja us podem compartir els treballs finals presentats pels grups de treball.

Ben aviat, aquestes dades les compartirem amb els científics que coordinen el projecte per tal que puguin fer-los servei en els seus treballs d’estudi de la contaminació per plàstics al mar.

Des de l’equip docent, no podem fer més que transmetre la més sincera enhorabona per tan bona campanya de recerca i la realització documental que d’aquí n’ha sortit. I us compartim els agraïments que ens han compartit durant la recerca des dels Observadors del Mar.

Gràcies a tothom per la vostra col·laboració i des de l’Institut us animem a tots/es a participar en la campanya “Observadors del Mar” durant tot l’any.

 

20170214_121155

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>