Preinscripció ESO

Codi de centre: 08073028

Gencat > Preinscripció 2021-2022

Període: del 17 (a partir de les 9 hores) al 24 de març de 2021 

Sol·licitud:  sol·licitud de preinscripció d’educació secundària obligatòria

Novetats:  

 • A partir d’aquest curs totes les sol·licituds són en format telemàtic, per tant, no hi ha la  possibilitat de full de preinscripció en paper.  
 • No cal lliurar cap documentació presencialment al centre educatiu que indiqueu en  primera opció.  
 • Hi ha dos tipus de sol·licitud: 
  • Electrònica: cal identificació digital 
  • Suport informàtic: sense identificació digital  

Places ofertades de Secundària Obligatòria a l’Institut

Educació Secundària Obligatòria 2021/2022 : Publicació de l’oferta inicial de places

Què em cal per omplir la sol·licitud?  

Hi ha dues opcions:  

1. SOL·LICITUD ELECTRÒNICA

Mitjançant certificat digital, com DNI electrònic, Cl@ve,  idCat, etc. Si no es disposa de cap certificat, us en podeu generar un de forma fàcil,  l’idCat Mòbil, us expliquem com:  

Cal complir els requisits següents:  

 • Ser major de 16 anys  
 • Disposar de DNI/NIE/Passaport/Doc identificador d’un país de la UE o targeta  de residència comunitària  
 • Disposar d’adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes  d’identificació i contacte  
 • Targeta sanitària per la teva identificació  

Accediu a l’adreça https://idcatmobil.seu.cat/ i trobareu les instruccions pas a pas de  com fer-ho.  

Per utilitzar l’idCAT Mòbil només cal introduir el número de document d’identitat i el  número de telèfon mòbil en el web on calgui identificar-se electrònicament per fer un  tràmit. Tot seguit es rep un missatge al telèfon, que conté una clau d’accés per  introduir-la en el web. En aquest cas, al tràmit de sol·licitud de preinscripció.  

Una vegada identificats, caldrà entrar el número d’identificació de l’alumne/a a RALC que us proporcionarà l’escola on està matriculat per poder recuperar les seves dades  personals i acadèmiques, omplir les preferències i enviar la sol·licitud. En la majoria de  casos no caldrà fer res més ni adjuntar cap classe de documentació, donat que s’haurà  fet l’intercanvi de validació de les vostres dades amb totes les administracions  implicades. 

SOL·LICITUD EN SUPORT INFORMÀTIC

Caldrà identificar l’alumne/a amb el seu núm.  d’Identificació d’alumne i omplir el formulari, en enviar-ho es farà l’intercanvi de dades  amb les administracions implicades i adjuntar escanejada o fotografiada la  documentació d’identificació i filiació (DNI, llibre de família, etc), juntament amb la  que al·legueu a efectes de barems i que no s’hagi pogut validar.  

Puc presentar dues sol·licituds a dos centres diferents per uns mateixos estudis?  

No, en cap cas. S’ha de presentar una sola sol·licitud i indicar-hi per ordre de preferència els  diferents centres als que us interessa inscriure la vostra filla o fill.  

Si tinc dubtes omplint la sol·licitud on em puc adreçar?  

Podeu posar-vos en contacte telefònic amb el centre que escolliu inscriure el vostre fill o filla  en primera opció, en horari d’oficina, i us ajudaran a complimentar el procés.  

Com puc saber els criteris pels barems i la seva puntuació?  

Trobareu tota la informació sobre criteris, calendari i la resta d’informació respecte al procés  de preinscripció a la pàgina web  

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici 

INFORMACIONS I/O RECOMANACIONS

 • Tenir fotografiada o escanejada la documentació en el mateix dispositiu des d’on es fa  la sol·licitud.  
 • El codi de centre del nostre centre és 08073028, el necessitareu per indicar a quin  centre voleu preinscriure-us.
 • Demaneu al vostre centre actual el Núm. d’Identificació de l’alumne a RALC per poder  lligar la sol·licitud al seu expedient acadèmic i personal.  També podeu obtenir-lo directament a través de l’enllaç: Consulta identificador de l’alumne RALC
 • Cenyiu-vos al calendari establert, lliurar la sol·licitud o la documentació fora de  termini us fa perdre tots els drets d’adscripció amb el risc que això comporta de  quedar-se sense plaça al centre.
 • És convenient que les famílies sol·liciteu més d’un centre, si l’alumne necessita que li sigui assignada una plaça escolar.
 • Si cal que se us assigni plaça, heu de marcar la casella d’assignació d’ofici per als nivells que no siguin 1r d’ESO.
 • La presentació de més d’una sol·licitud comporta la invalidació dels drets de prioritat
 • L’escola adscrita a l’Institut de Sant Pol de Mar és l’escola Sant Pau, de Sant Pol de Mar

El centre ofereix una activitat extraescolar de robòtica, voluntària, i forma part del programa experimental de suport a la certificació dels coneixements de llengües estrangeres: anglès B1, a un de 60€ al quadrimestre. Habitualment es duen a terme sortides a Alemanya, França i Irlanda, entre d’altres aprovades pel Consell Escolar.

Per a garantir un accés equitatiu a les diferents activitats i serveis, l’institut es coordina amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, el qual atorga ajudes econòmiques a les famílies de l’alumnat amb condicions socioeconòmiques desfavorides. Així mateix, l’Ajuntament de Sant Pol de Mar atorga un ajut de 15€ a cada alumne de 1r d’ESO per dur a terme l’activitat formativa escolar nàutica de 1r d’ESO.

Per a l’atenció educativa dels alumnes amb necessitats educatives especials el centre disposa de tres orientadors educatius, es treballa amb codocència a l’aula, els tutors disposen d’hores d’atenció directa a l’aula i amb les famílies, i s’ha impulsat el projecte EduConviu, per treballar la convivència i la resolució de conflictes mitjançant mesures restauratives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>