Visita al Youth Mobile amb alumnat de 3r

Coincidint amb el Mobile World Congress de Barcelona es celebra la versió per estudiants coneguda com YOMO (Youth Mobile)

En aquesta fira es presenten les novetats en  tecnologia i ciència aplicat a l’ensenyament.

L’alumnat de 3r d’ESO va poder visitar tots els Stands participants i… Llegeix més»

Fira IRTCA 2019

El passat dimecres 20/02/2019 van anar a la Fira de Robòtica que es celebra al CosmoCaixa de Barcelona.
       

Aquest és el tercer any que participem amb l’alumnat de tecnologia de 4t. Des de el projecte ” Impulsem la Robòtica” Tecnologies creatives a l’aula i… Llegeix més»

Les propietats de l’aire a prova, al laboratori de ciències

L’atmosfera està constituïda essencialment per aire, mescla de gasos els més abundants dels quals són el nitrogen (78%) i l’oxigen (21%).
Els alumnes de 1r d’ESO han estudiat a la matèria de Biologia i Geologia la composició i estructura de l’atmosfera, les propietats més destacades de… Llegeix més»

Relleu a l’hort després de 3 mesos de preparació i plantació

Amb el canvi de trimestre s’ha produït un relleu en els alumnes encarregats de la cura de l’hort i del seu cultiu. Els alumnes que ara han acabat l’optativa han volgut fer uns petits vídeos explicatius perquè els companys que els relleven n’estiguin ben informats.
El… Llegeix més»

Món Sant Benet

L’alumnat de 2n de l´ESO hem viatjat en el temps. Per això ens hem desplaçat fins a Sant Benet de Bages. Aquí, rodejats d’un entorn immillorable, hem trobat dos espais ben diferenciats: el monestir romànic de l’ordre de St Benet i la Fundació Alícia. Així doncs, hem conegut de primera mà com era la vida dels monjos en un monestir durant l’època medieval recorrent els seus espais més emblemàtics: esglèsia, claustre, celler i cel·les. I hem vist com aquest espai s’ha anat adaptat als nous temps. Tot seguit i per anar obrint boca, ens hem endinsat en el món de la cuina i la ciència. Hem aplicat coneixements científics per entendre processos com l´elaboració del mató, les emulsions i les esferificacions. Per un moment hem fusionat la cuina més clàssica dels nostres avis amb les tècniques més vanguardistes del món culinari, ens hem convertit en petits Ferrans Adrià. I quina millor recompensa que poder degustar la feina feta, n’hi havia per llepar-se els dits! Bon profit!

Esmorzar complet i saludable

Avui els alumnes de 3r d’ESO han participat del taller “Esmorzar complet i saludable”, impartit per la dietista i nutricionista Bet Sugranyes i organitzat per l’Institut d’assessorament dietètic i nutricional i l’Àrea d’Atenció a les Persones, Salut Pública i Consum, de la Diputació de Barcelona.
Llegeix més»

L’alumnat de 1r respira ciència i art als carrers de Sitges

En motiu de la Setmana de la Ciència, els alumnes de 1r d’ESO van participar el divendres passat de la jornada de divulgació científica “Dia de la Ciència al carrer 2018”, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Garraf amb la col·laboració de l’Escola Pia… Llegeix més»

La màgia de l’aigua

Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència 2018, l’alumnat de 4t d’ESO de l’INS Les Vinyes ha assistit a la conferència “La màgia de l’aigua” impartida pel Dr. Xavier Giménez a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG).
Llegeix més»

Taller d’afectivitat i autoestima a les aules de primer d’ESO

Aquest matí l’Adriana Brandia, psicòloga de l’Assessoria de Salut de l’Espai Jove de Cubelles, ha dinamitzat amb els nostres alumnes de 1r d’ESO un taller sobre Afectivitat i autoestima.

Taules i cadires als costats, tots en rotllana deixant espai al centre, al centre de cadascú,… Llegeix més»

Amb suor, terra a les sabates i plens d’il·lusió, ja tenim en marxa l’hort de les Vinyes

Aquest estiu ha estat calurós i plujós, i les herbes han crescut prou com per arribar a esborrar completament l’hort del curs passat a la zona verda de l’institut que dona a l’avinguda de Pompeu Fabra.

Les herbes, ben arrelades, endurides pel Sol, mostraven una… Llegeix més»