Cribratge massiu al jovent de Sant Cugat


Els cribratges a joves de 18 a 20 anys es faran aquest dimarts 13 i dimecres 14 de juliol de 9 a 21h al PAV3 de la rb. del Celler

La tècnica utilitzada serà la PCR amb automostra nasal

L’Ajuntament ha cedit el PAV3 i l’ha adequat tècnicament per acollir el cribratge que farà el Departament de Salut. A més, Policia Local, Protecció Civil i Agents de Civisme ajudaran a gestionar la cua d’entrada per tal d’evitar aglomeracions

El Departament de Salut, amb el suport de l’Ajuntament, durà a terme aquest dimarts i dimecres (13 i 14 de juliol) un cribratge dirigit als joves de Sant Cugat nascuts els anys 2001, 2002 i 2003. L’objectiu és detectar casos asimptomàtics en aquest col·lectiu, que ara mateix presenta una major incidència de casos positius de COVID-19 a la ciutat, i tallar les cadenes de transmissió.

El cribratge es farà al PAV3 de la rambla del Celler entre les 9 i les 21 hores. La tècnica utilitzada serà la PCR amb automostra nasal. Podran participar-hi els joves del municipi de la franja d’edat seleccionada excepte:

  • Els vacunats parcial o totalment
  • Els que tinguin un TAR o PCR positiva durant els últims 10 dies
  • Els que presentin símptomes.

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat: “estem satisfets que el Departament hagi atès la nostra demanda d’acollir un cribratge massiu per detectar possibles casos entre els i les joves de Sant Cugat. És un recurs que ens ajudarà a tallar cadenes de transmissió i, per tant, contribuirà a reduir la incidència del virus”.

El cribratge a Sant Cugat compta amb la col·laboració de l’Hospital General de Catalunya, Mútua Terrassa, el Banc de Sang i Teixits, el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament de Sant Cugat. En aquest sentit, el consistori ha cedit el PAV3 i l’ha adequat tècnicament (logística, brigada d’obres i tecnologia per a la connectivitat) per acollir el cribratge. Policia Local, Protecció Civil i agents de civisme ajudaran a gestionar la cua d’entrada per tal d’evitar aglomeracions.

Els resultats del cribratge es publicaran a La Meva Salut i s’enviaran per SMS les persones participants. Mentre no es conegui el resultat de la prova, les persones hauran de fer aïllament preventiu. Des del Centre d’Atenció Primària es posaran en contacte amb les persones que tinguin un resultat positiu. Cal recordar que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la COVID-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment portar mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats.

Els casos positius podran declarar el seus contactes estrets amb l’eina digital contactecovid.cat, que permet la identificació i seguiment de contactes estrets. Els contactes estrets asimptomàtics d’un cas positiu hauran de fer el preceptiu aïllament 10 dies i rebran un SMS amb un enllaç a web contactecovid.cat on podran tramitar la baixa laboral si s’escau. D’aquesta manera, els serveis de vigilància epidemiològica redirigiran el traçat de control de brots als entorns més vulnerables i/o a col·lectius i zones específiques segons la situació epidemiològica.

Més informació a: http://www.cugat.cat/especials/coronavirus