Christian Escribà visita l’Escola d’Hosteleria Terres de l’Ebre

El passat divendres 6 d’octubre, Christian Escribà, propietari de les conegudes pastisseries “Escribà” a Barcelona fundades el 1906, així com descendent d’una tradicional nissaga de pastissers catalans,  i de reconegut prestigi personal a nivell mundial, va realitzar una conferència a l’Escola de Hosteleria de les Terres de l’Ebre.

Actualment, Christian Escriba se caracteritza per ser un dels màxims exponents de la pastisseria “espectacle” realitzant grans celebracions i actes, i un impulsor de la fusió de l’art amb la pastisseria.

La conferència va durar dues hores amb un aforament superior a cent alumnes de l’Escola d’Hosteleria, la presentació la va realitzar Valero Munté professor de pastisseria a l’Escola de Tortosa, i amic personal de Christian Escribà.

A l’inici de la conferència el senyor Escribà, va explicar que li feia una especial il·lusió venir a Tortosa, ja que la seva àvia era de Tortosa, i que en les seves pastisseries de Barcelona, l’únic producte que s’oferia en els seus inicis i encara avui en dia roman, és “el pastisset de Tortosa”.

En la conferència va explicar el concepte de  pastisseria creativa que la impulsat a la fama de manera mundial, i com ho treballa emprant la tecnologia. També va exposar visualment algunes de les seves obres realitzades a diversos clients coneguts: el pastís de noces del presentador Risto Mejide, també el del chef, Ferran Adrià, així com encàrrecs que ha realitzat per empreses de renom com la banca ING, la joieria Tous (a la qual va fer logotip de la seva emblemàtica marca amb un tamany de sis metres, amb bombons de xocolata per una celebració).

El senyor Escribà, va reconèixer que mai diu que no a un encàrrec, per més impossible que pugui parèixer  i que l’objectiu de la seva feina i de la seva marca “Escribà pastisseries” és el següent: il·lusionar, sorprendre i crear moments únics i irrepetibles.

Aquest curs l’Escola d’hosteleria de les Terres de l’Ebre tindrà la seva primera promoció de pastissers, i té una projecció d’expansió ja que la seva missió és formar als futurs professionals de les nostres Terres, la visita d’Escribà ens ajuda a mantenir la il·lusió i fer que allò que estudien sigui més que un estudi sigui una passió i un art, cosa que el geni Escribà va saber transmetre a la perfecció.

Maria Cinta Accensi Martínez

Professora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>