Volem estar a la moda o volem que la justícia global estigui de moda?

Durant les primeres setmanes del curs, amb l’alumnat de 4t d’ESO que ha cursat l’Espai ARA anomenat “FASHION VICTIMS: El model econòmic de la moda”, hem investigat les característiques de la indústria tèxtil des dels orígens fins a l’actualitat. Hem esbrinat d’on ve la nostra roba i qui la produeix, tot analitzant les condicions laborals i de vida de les treballadores del sector tèxtil i valorant la sostenibilitat de la indústria. També hem vist models alternatius a la indústria de la moda del fast fashion i hem analitzat el paper dels consumidors, valorant el nostre comportament com a consumidors i reflexionant sobre el nostre poder d’influència. 

És en aquest context que s’ha dissenyat una campanya de sensibilització per donar visibilitat a aquesta problemàtica i per conscienciar a la resta de l’alumnat. Així doncs, han sorgit diferents propostes que inclouen la formulació de preguntes d’investigació, com ara quant cobra un empresari tèxtil, o de preguntes d’acció com, per exemple, de quina manera podem reduir l’impacte mediambiental de la moda?

Vegeu alguns dels materials de difusió que s’han preparat!
Tenim cartells de difusió que han penjat a les aules quan un grup representant de l’alumnat ha passat a explicar la seva labor classe per classe i unes imatges dissenyades per acompanyar un post per les xarxes socials de Can Periquet.

Veure a INSTAGRAM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>