“Hem triat quadres famosos, i els hem reproduït amb textos en anglès”: Conchi Pellón

Ens vam assabentar que la professora d’anglès Conchi Pellón estava preparant amb els alumnes uns treballs creatius a partir de quadres famosos. Sabem que a ella li agrada molt l’art també. I per tot plegat, vam decidir entrevistar-la, perquè ens en donés els detalls:

En què consisteix el teu projecte?

És tan simple com agafar una obra d’art, en aquest cas un quadre famós, i intentar reproduir-lo amb els alumnes. Han de copiar la imatge i s’han inventar la història dels personatges: la seva vida diària, qui són, la seva família, etc. Utilitzar la imaginació per donar-li vida als personatges i fer-los parlar a partir d’un quadre. I tot en anglès, és clar.

Per què has decidit fer aquest treball?

Per diversos motius. Primer de tot, em serveix per anar treballant en la matèria mentre estàvem esperant els llibres de curs per  i, per continuar, puc repassar una mica els continguts de l’any passat. També em serveix  per treballar en grup, l’autocorrecció perquè teòricament cada alumne havia de corregir un altre company. I a més tot plegat suposa una altra manera de reforçar les redacions. Com que en el meus temps lliure m’agrada pintar, estic contenta de poder compartir aquesta sensació amb els meus alumnes.

Per tant, fes-nos un resum dels objectifs marcats?

Bàsicament el que he dit. Fer-los repassar, treballar d’una manera més lúdica i divertida, que no sigui tan repetitiu i ahora potenciar la seva productivitat i la seva creativitat. El fet de fer una redacció i lliurar-la amb paper normal i corrents es més avorrit.

Creus que fent aquestes activitats ajuden a l’aprenentatge de l’anglès?

Crec que qualsevol activitat que complementi o serveixi per treballar una matèria d’una manera una mica més divertida sempre hi ajuda. Dit amb altres paraules, no és millor ni pitjor; simplement és una altra manera de treballar els continguts que he d’explicar.

Alguns dels treballs que han fet els alumnes

 

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>