Endevina qui és

El docent que heu d’endevinar aquest setmana va néixer a la ciutat comtal, però actualment viu en un municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona (anomenat popularment “ciutat dormitori”).

Quan era infant, jugava a fer de professor. Des de petit somiava a ser-ho. Per imitar-ho, feia que els seus ninos fossins els alumnes. De més gran, els seus amics i cosins feien aquest paper.

Quan era adolescent, anava els caps de setmana a la casa que la seva família tenia a la muntanya. S’hi ajuntaven tots els veïns i jugaven al “bote bote”. També passaven les tardes fent voltes amb la bici. Havien arribat a ser una colla de 20 amics.

A l’escola les assignatures que més li agradaven eren Català, Castellà, Socials i Naturals. Les Mates li agradaven si el professor era bo i les explicava bé. Quan no era així, llavors les detestava.

El nostre professor incògnit recorda moltes altres anècdotes.

Una és quan li van fer la seva primera operació al peu. Després de l’operació, recorda que havia de portar el peu embenat un mes i mig i, per tant, no podia jugar al pati, ni saltar a la corda, però el docent ho feia igualment. Quan una professora el va veure, ho va dir a la seva mare. Conseqüència? Li va caure una bona bronca.

Una altra anècdota que recorda és de l’època de l’institut. Recorda la sortida que van fer una vegada al Tibidabo. Ens explica que la seva classe era molt dolenta i per això cap professor volia acompanyar-los a la sortida. Com que els alumnes no es volien quedar sense la sortida, van decidir anar-hi sols però dient als pares que anaven amb els professors. Eren uns 40 estudiants.

Quan en tornaven, a una de les companyes li va caure el DNI en una clavaguera justs abans de l’entrada del metro. Per recuperar-lo, van comprar un xiclet i el van mastegar fins que es va endurir. Després el van enganxar a un pal, i el van ficar dintre de la claveguera per agafar els document d’identitat. Ho van aconseguir.

Quan les famílies se’n van assabentar, els van castigar a tots. 

Funcionament del concurs:

Per participar al concurs, heu d’escriure’n la resposta argumentada. Siusplau raoneu per què creieu que la vostra resposta és la que és (en què us baseu, quina és la pista que ha estat bona, etc.).

El primer missatge encertat i argumentat rebrà com a premi un llibre. Com més hi participeu, més possibilitats tindreu de guanyar. Bona sort!

Guanyadora del concurs

L’alumna de 1r de Batxillerat Sofia Serrano és la guanyadora del concurs, que s’ha emportat una novel·la de l’escriptora Delphine de Viga. La resposta correcta era la professora Susana Presas.

16 comentaris

 1. Anna Candela

  Que m’ho deixava! Les raons per les quals penso que és la Maria Ángeles García, que viu a Vilanova:

  · Les faccions de les fotos des quan era petita me la recorden.

  · Penso que ha de ser una dona per les fotografies.

  ·També penso, per la qualitat de la foto, que ha de ser més gran que jo. Per tant, he fet una recerca entre les professores de l’institut, i descartant-ne unes o altres, he arribat a la conclusió que és la professora de Química i d’Escacs del nostre centre escolar.

  Gràcies,
  Anna Candela

 2. Sofia Serrano

  És la Susana Presas, perquè la seva mirada em recorda a ella. A més, un dia a classe va explicar que va néixer amb els peus malament.

 3. Anna Garravé

  Crec que és la Susana Presas perquè pel vestit de ganxet que porta i les arracades ha de ser una dona de la meva quinta!

  A més, diu que viu en una ciutat dormitori, i crec que ella viu a prop de Barcelona.

  Anna Garravé

 4. Míriam Lleó

  Jo crec que és la Susana Presas. La mirada en recorda a ella i sé que viu en un municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona (Santa Coloma?).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>