‘Tolkien’ és la millor obra del gènere fantàstic? (article d’opinió)

Escrit per Joel Font

 

Què és el gènere fantàstic?

El gènere fantàstic és un gènere artístic que trenca les lleis de realitat, perquè poden passar esdeveniments extraordinaris, hi pot haver invencions de criatures fantàstiques, com ara dracs, follets, elfs.

Per poder diferenciar si una obra és fantàstica o no, hi por haver diferents característiques: explicació de nous tipus de mons, com ara “Ponent” de Joc de Trons. També la ruptura de tota llei física i de les normes convencionals, com per exemple resurrecció de personatges, com és el cas de Harry Potter en la mateixa obra de J. K. Rowling.

Per continuar, podem parlar de pel·lícules de gènere fantàstic, com “Joc de Trons”, basada en un llibre (tranquils, no en farem espòiler).

“Joc de Trons” és una col·lecció de llibres creada per George R. R. Martin, en què es planteja un món medieval. A més, com a món màgic, hi ha dracs, gegants, morts vivents, poders surreals..

Tot seguit, cal dir que el gènere fantàstic no té menys importància que altres gèneres literaris. I no en té, perquè el gènere aconsegueix que el lector entri en un món paral·lel al real, inexistent, però amb les seves normes de funcionament. També ofereix la possibilitat d’escapar de la realitat, de desconnectar de tots els problemes que ens aclaparen quotidianament.

Per finalitzar, cal dir que la literatura, la cinematografia i la música fantàstiques són necessàries per a qualsevol persona, perquè ens beneficia com a persona, cultura i imaginació.

Qui va ser J. R. R. Tolkien?

Comencem a parlar d’un escriptor concret del gènere fantàstic, de John Ronald Reuel Tolkien.

Tolkien és un escriptor que ha aportat molt al gènere fantàstic. La seva escriptura és molt entretinguda i dinàmica, i ideal per a totes les edats.

Primerament parlarem una mica de la vida de Tolkien.

Va néixer a Sud-àfrica el 1892; va ser filòleg, poeta, escriptor, també va ser un servidor militar, però ens centrarem en la seva vida literària, com per exemple quan va escriure el seu primer poema, “La batalla al Campo del Este“, del 1911, quan tenia 19 anys.

Així també, va començar a escriure contes, poemes… fins que va arribar el “Silmarillion“, una petita enciclopèdia de tot el món de Terra Mitjana, món que ambienta en el llibre “El Senyor dels Anells“.

Us escrivim en detall cada obra:

  • El Silmarillion: Aquesta obra va ser predecessora d'”El Hobbit”. Ens explica la història de Terra Mitjana des del començament de la seva història. Hi apareixen els personatges Elrond i Galadriel.
  • “El Hobbit”: Ens parla de la història de Bilbo Saquet, un hobbit que comença una odissea èpica per recuperar el regne nan d’Erebor contra Smaug, l’antagonista. Aquest rep suport en la seva aventura per un poderós mag, anomenat Gàndalf el Gris. També és acompanyat per tretze nans i el seu líder, Thorin.
  • “Senyor dels Anells”: La novel·la ens parla de la història dels Anells de Poder, no obstant això, Se centra amb l’Anell Ùnic, propietat d’en Sauron, el Senyor Obscur. Després d’uns anys, aquest anell cau a les mans de Bilbo Saquet, però aquesta missió és realment per a Frodo, perquè Bilbo atorga l’anell a l’altre hobbit per destruir-lo.

Per finalitzar, cal dir que J. R. R. Tolkien és un escriptor que ha marcat vides d’altres escriptors, lectors, cinèfils, oients… Fins i tot ha inspirat a diversos autors, com George R. R. Martin o bé Terry Brooks.

 “Tolkien” ha fet una gran revolució en la literatura, perquè ha aportat entreteniment al voltant del món sencer.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>